Ak hľadáte recept na bravčové na hubách, tu je jednoduchý spôsob, ako si ho pripraviť:
Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kúsky)
- 250 g čerstvých húb (šampiňóny, hríby atď.)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- Sójová omáčka na dochutenie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Bravčové na hubách v kuchte
Postup:
- Na panvici si zohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zľahka zosklovatí.
- Pridajte bravčové mäso a smažte ho, kým nie je dobre prepečené.
- Pridajte na kocky nakrájané huby a opražte ich spolu s mäsom do zmäknutia. Ak sa vám huby zdajú suché, môžete pridať trochu vody.
- Podľa chuti dochuťte sójovou omáčkou, soľou a korením.
- Smažte ešte niekoľko minút, až kým jedlo nie je dobre prehriate a dochutené.
- Servírujte s ryžou, cestovinami alebo pečivom.
Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 600 g bravčového mäsa (napr. plece alebo krkovička)
- 300 g čerstvých húb (šampiňóny alebo hlivy)
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica múky
- 1-2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného majoránky (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky približne 2-3 cm veľké. Osolíme a okoreníme.
-
Smaženie mäsa: V kuchte (multifunkčnej pekáčovej panvici) rozohrejeme olej. Pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho zo všetkých strán, až kým nebude zlatisté. Mäso vyberieme a odložíme na tanier.
-
Príprava zeleniny: Na tej istej panvici pridáme na kocky nakrájanú cibulu a opražíme ju do sklovita. Pridáme na plátky nakrájané huby a orestujeme, kým nezmäknú a nevylúhujú svojou šťavou.
-
Pridanie cesnaku: K húb a cibuli pridáme nasekaný cesnak a krátko opražíme, aby sa uvoľnila jeho aróma.
-
Zmiešanie prísad: Mäso vložíme späť do panvice s hubami a cibuľou. Premiešame a krátko orestujeme.
-
Zahustenie: V menšej miske zmiešame múku so smotanou, pridáme trochu vody alebo vývaru, aby sme vytvorili hladkú zmes. Túto zmes pridáme do panvice k mäsku a zelenine. Dobre premiešame.
-
Dusený pokrm: Pridáme majoránku, ak používame, šalát, dochutíme soľou a korením, a všetko premiešame. Zakryjeme a varíme na strednom ohni asi 30-40 minút, kým mäso nie je mäkké.
-
Podávanie: Hotové bravčové na hubách podávame s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. Na vrch môžeme posypať nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!