Bravčové na hubách v kuchte

Ak hľadáte recept na bravčové na hubách, tu je jednoduchý spôsob, ako si ho pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kúsky)
  • 250 g čerstvých húb (šampiňóny, hríby atď.)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Sójová omáčka na dochutenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Bravčové na hubách v kuchte

Postup:

  1. Na panvici si zohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zľahka zosklovatí.
  2. Pridajte bravčové mäso a smažte ho, kým nie je dobre prepečené.
  3. Pridajte na kocky nakrájané huby a opražte ich spolu s mäsom do zmäknutia. Ak sa vám huby zdajú suché, môžete pridať trochu vody.
  4. Podľa chuti dochuťte sójovou omáčkou, soľou a korením.
  5. Smažte ešte niekoľko minút, až kým jedlo nie je dobre prehriate a dochutené.
  6. Servírujte s ryžou, cestovinami alebo pečivom.

Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. plece alebo krkovička)
  • 300 g čerstvých húb (šampiňóny alebo hlivy)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica múky
  • 1-2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného majoránky (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky približne 2-3 cm veľké. Osolíme a okoreníme.

  2. Smaženie mäsa: V kuchte (multifunkčnej pekáčovej panvici) rozohrejeme olej. Pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho zo všetkých strán, až kým nebude zlatisté. Mäso vyberieme a odložíme na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Na tej istej panvici pridáme na kocky nakrájanú cibulu a opražíme ju do sklovita. Pridáme na plátky nakrájané huby a orestujeme, kým nezmäknú a nevylúhujú svojou šťavou.

  4. Pridanie cesnaku: K húb a cibuli pridáme nasekaný cesnak a krátko opražíme, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  5. Zmiešanie prísad: Mäso vložíme späť do panvice s hubami a cibuľou. Premiešame a krátko orestujeme.

  6. Zahustenie: V menšej miske zmiešame múku so smotanou, pridáme trochu vody alebo vývaru, aby sme vytvorili hladkú zmes. Túto zmes pridáme do panvice k mäsku a zelenine. Dobre premiešame.

  7. Dusený pokrm: Pridáme majoránku, ak používame, šalát, dochutíme soľou a korením, a všetko premiešame. Zakryjeme a varíme na strednom ohni asi 30-40 minút, kým mäso nie je mäkké.

  8. Podávanie: Hotové bravčové na hubách podávame s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. Na vrch môžeme posypať nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *