Bravčové plátky v omáčke s cestovinou sú jednoduchým, no veľmi chuťovo vynikajúcim pokrmom, ktorý si zamilujete už pri prvom souste. Ide o skvelú alternatívu pre milovníkov mäsitých jedál s lahodnými omáčkami.
Tento recept je ideálny na prípravu pre rodinu alebo priateľov. Kombinácia delikátnych bravčových plátkov, čerstvej zeleniny a voňavej paradajkovej omáčky vytvorí chuťový zážitok, ktorý vás bezpochyby osloví.
Recept:
Suroviny:
– 500 g plátkov bravčového mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 1 plechovka paradajkového pretlaku
– 250 ml smotany na šľahanie
– soľ, čierne korenie (podľa preferencií)
– olivový olej
– čerstvá petržlenová vňať
– 400 g cestovín (napr. penne, špirály)
Postup:
1. Plátky bravčového mäsa nakrájajte na menšie kúsky a ochuťte soľou a čiernym korením.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nakrájané plátky mäsa do zlatista. Následne ich vyberte a odložte nabok.
3. Na tej istej panvici opražte na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebude cibuľa zlatistá.
4. Pridajte nakrájanú červenú papriku a paradajky a duste niekoľko minút.
5. Zalejte paradajkovým pretlakom a smotanou na šľahanie. Dobre premiešajte a privarte do varu.
6. Vráťte opečené plátky bravčového mäsa späť do panvice a nechajte ich spolu pomaly dusiť približne 15-20 minút, až kým nebude mäso jemné a omáčka hustá.
7. Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode.
8. Hotové bravčové plátky v omáčke podávajte s čerstvo uvarenými cestovinami a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Toto bohaté a chutné jedlo si môžete vychutnať s čerstvým chlebom alebo opečenou bagetou, aby ste mohli nabratie všetky tie vynikajúce šťavy. Prajeme dobrú chuť!
2) Bravčové plátky v omáčke s cestovinou
Bravčové plátky s omáčkou a cestovinami, opäť tu máme dva recepty, priatelia.
Budeme potrebovať:
- 4 plátky bravčového mäsa (približne 150 g každý)
- 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkových pusiniek (z konzervy alebo čerstvých)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo pasty
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Príprava k receptu.
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, následne sceďte a odložte nabok.
- Osoľte a okoreňte plátky bravčového mäsa z oboch strán. Na rozpálenom oleji ich opečte dozlatista z oboch strán. Potom ich vyberte z panvice a nechajte nabok.
- Do tej istej panvice pridajte jemne nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlata. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte asi minútu, kým nezačne previazať vôňou. Následne pridajte paradajkový pretlak alebo pastu a paradajkové kúsky. Ochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa zahusťuje.
- Vráťte plátky bravčového mäsa do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať. Servírujte cestoviny s plátkami bravčového mäsa navrchu a ozdobte čerstvou bazalkou.
3) Bravčové plátky v omáčke s cestovinou
- 4 plátky bravčového mäsa (asi 150 g každý)
- 250 g cestovín (napríklad špagety alebo penne)
- 1 cibuľa, drobne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, posekané
- 400 g paradajkových kociek (z konzervy alebo čerstvých)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo omáčky
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- Čerstvá bazalka na ozdobu
- 600 g plátkov bravčového mäsa
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 1 plechovku paradajkového pretlaku
- 100 ml smotany na varenie
- soľ, korenie, oregano a bazalku na dochutenie
- 300 g cestovín – najlepšie tagliatelle alebo penne
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a potom ich necháme odkvapkať. Plátky bravčového mäsa osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej panvici ich opečieme, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Následne ich vyberieme a dáme stranou. Do tej istej panvice vložíme nakrájanú cibuľu a restujeme, až kým nezosklovatie. Potom pridáme nasekaný cesnak a pripravujeme ho asi 1 minútu. Ďalej pridáme paradajkový pretlak alebo omáčku a paradajkové kocky.
Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu. Omáčku necháme variť na slabom ohni približne 10-15 minút, kým sa nezahustí.
Vrátime plátky bravčového mäsa späť do panvice s omáčkou a necháme ich prehriať. Servírujeme cestoviny s bravčovými plátkami na vrchu a dozdobíme čerstvou bazalkou.
4)
Plátky bravčového mäsa na omáčke s cestovinami patrí medzi najobľúbenejšie jedlá Slovákov. Tento recept vám pomôže pripraviť túto vynikajúcu delikatesu s minimálnymi námahemi a maximálnym pôžitkom. S kombináciou šťavnatého mäsa a chutnej omáčky je tento pokrm skvelou voľbou na rodinný obed alebo večeru s priateľmi.
Ingrediencie
Na prípravu bravčových plátkov na omáčke s cestovinami budete potrebovať:
Postup prípravy
1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Frytujte do sklovita, potom pridajte nakrájaný cesnak a pokračujte v smažení.
2. Vložte bravčové plátky a opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
3. Následne do panvice nalejte hovädzí vývar, ochuťte soľou, korením, oreganom a bazalkou. Variť na miernom ohni asi 30 minút, kým sa plátky nezagustia.
4. Počas varenia si uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich scedíme a premiešame s bravčovými plátkami a omáčkou.
5. Nakoniec vmiešajte smotanu na varenie a nechajte ešte chvíľu variť. Podávajte horúce a vychutnajte si tento jedinečný pokrm!