Bravčove plátky na štave s cestovinou

Bravčové plátky v omáčke s cestovinou sú jednoduchým, no veľmi chuťovo vynikajúcim pokrmom, ktorý si zamilujete už pri prvom souste. Ide o skvelú alternatívu pre milovníkov mäsitých jedál s lahodnými omáčkami.

Tento recept je ideálny na prípravu pre rodinu alebo priateľov. Kombinácia delikátnych bravčových plátkov, čerstvej zeleniny a voňavej paradajkovej omáčky vytvorí chuťový zážitok, ktorý vás bezpochyby osloví.

Recept:

Suroviny:
– 500 g plátkov bravčového mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 1 plechovka paradajkového pretlaku
– 250 ml smotany na šľahanie
– soľ, čierne korenie (podľa preferencií)
– olivový olej
– čerstvá petržlenová vňať
– 400 g cestovín (napr. penne, špirály)

Postup:

1. Plátky bravčového mäsa nakrájajte na menšie kúsky a ochuťte soľou a čiernym korením.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nakrájané plátky mäsa do zlatista. Následne ich vyberte a odložte nabok.
3. Na tej istej panvici opražte na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebude cibuľa zlatistá.
4. Pridajte nakrájanú červenú papriku a paradajky a duste niekoľko minút.
5. Zalejte paradajkovým pretlakom a smotanou na šľahanie. Dobre premiešajte a privarte do varu.
6. Vráťte opečené plátky bravčového mäsa späť do panvice a nechajte ich spolu pomaly dusiť približne 15-20 minút, až kým nebude mäso jemné a omáčka hustá.
7. Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode.
8. Hotové bravčové plátky v omáčke podávajte s čerstvo uvarenými cestovinami a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Toto bohaté a chutné jedlo si môžete vychutnať s čerstvým chlebom alebo opečenou bagetou, aby ste mohli nabratie všetky tie vynikajúce šťavy. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčové plátky v omáčke s cestovinou

2) Bravčové plátky v omáčke s cestovinou

Bravčové plátky s omáčkou a cestovinami, opäť tu máme dva recepty, priatelia.

Budeme potrebovať:

  • 4 plátky bravčového mäsa (približne 150 g každý)
  • 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových pusiniek (z konzervy alebo čerstvých)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo pasty
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • Čerstvá bazalka na dekoráciu

 

Príprava k receptu.

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, následne sceďte a odložte nabok.
  2. Osoľte a okoreňte plátky bravčového mäsa z oboch strán. Na rozpálenom oleji ich opečte dozlatista z oboch strán. Potom ich vyberte z panvice a nechajte nabok.
  3. Do tej istej panvice pridajte jemne nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlata. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte asi minútu, kým nezačne previazať vôňou. Následne pridajte paradajkový pretlak alebo pastu a paradajkové kúsky. Ochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa zahusťuje.
  4. Vráťte plátky bravčového mäsa do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať. Servírujte cestoviny s plátkami bravčového mäsa navrchu a ozdobte čerstvou bazalkou.

 

Bravčové plátky v omáčke s cestovinou - 3

3) Bravčové plátky v omáčke s cestovinou

    • 4 plátky bravčového mäsa (asi 150 g každý)
    • 250 g cestovín (napríklad špagety alebo penne)
    • 1 cibuľa, drobne nakrájaná
    • 2 strúčiky cesnaku, posekané
    • 400 g paradajkových kociek (z konzervy alebo čerstvých)
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo omáčky
    • Soľ a čierne korenie na dochutenie
    • Čerstvá bazalka na ozdobu

     

    Postup prípravy

    FOTORECEPT: Špaldové lievance s chrumkavou posýpkou

    FOTORECEPT: Špaldové lievance s chrumkavou posýpkou

    Čítať viac »

    Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a potom ich necháme odkvapkať. Plátky bravčového mäsa osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej panvici ich opečieme, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

    Následne ich vyberieme a dáme stranou. Do tej istej panvice vložíme nakrájanú cibuľu a restujeme, až kým nezosklovatie. Potom pridáme nasekaný cesnak a pripravujeme ho asi 1 minútu. Ďalej pridáme paradajkový pretlak alebo omáčku a paradajkové kocky.

    Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu. Omáčku necháme variť na slabom ohni približne 10-15 minút, kým sa nezahustí.

    Vrátime plátky bravčového mäsa späť do panvice s omáčkou a necháme ich prehriať. Servírujeme cestoviny s bravčovými plátkami na vrchu a dozdobíme čerstvou bazalkou.

     

     

    Pečené kuracie stehná – chrumkavé

    Pečené kuracie stehná – chrumkavé

    Čítať viac »

    4)

    Plátky bravčového mäsa na omáčke s cestovinami patrí medzi najobľúbenejšie jedlá Slovákov. Tento recept vám pomôže pripraviť túto vynikajúcu delikatesu s minimálnymi námahemi a maximálnym pôžitkom. S kombináciou šťavnatého mäsa a chutnej omáčky je tento pokrm skvelou voľbou na rodinný obed alebo večeru s priateľmi.

    Ingrediencie

    Na prípravu bravčových plátkov na omáčke s cestovinami budete potrebovať:

    • 600 g plátkov bravčového mäsa
    • 1 cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 400 ml hovädzieho vývaru
    • 1 plechovku paradajkového pretlaku
    • 100 ml smotany na varenie
    • soľ, korenie, oregano a bazalku na dochutenie
    • 300 g cestovín – najlepšie tagliatelle alebo penne

    Postup prípravy

    1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Frytujte do sklovita, potom pridajte nakrájaný cesnak a pokračujte v smažení.

    2. Vložte bravčové plátky a opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

    3. Následne do panvice nalejte hovädzí vývar, ochuťte soľou, korením, oreganom a bazalkou. Variť na miernom ohni asi 30 minút, kým sa plátky nezagustia.

    4. Počas varenia si uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich scedíme a premiešame s bravčovými plátkami a omáčkou.

    5. Nakoniec vmiešajte smotanu na varenie a nechajte ešte chvíľu variť. Podávajte horúce a vychutnajte si tento jedinečný pokrm!

     

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Janko123 píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!