Bravčové rebiérka pečené v rúre

Na bravčové rebierka pečené v rúre budete potrebovať tieto suroviny:

– 1 kg bravčových rebierok
– 2-3 lyžice olivového oleja
– soľ
– čierne korenie
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pohár vody

 

Bravčové rebiérka pečené v rúre

Postup:

1. Rebierka dôkladne opláchnite pod teplou vodou a osušte kuchynským papierom.

2. Do väčšej misy zmiešajte olivový olej, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Do tohto základu vložte rebierka a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.

3. Vložte rebierka do pekáča a okolo nich pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu, nakrájané mrkvu a zemiaky.

4. Zalejte všetko pohárom vody a zakryte pekáč alobalom.

5. Predhrejte rúru na 180 stupňov a rebierka pečte približne 2 hodiny. Po hodine pečenia odstráňte alobal, aby sa mohol vytvoriť krásny zlatý povrch.

6. Hotové rebierka podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a nezabudnite na chutnú omáčku zo šťavy, ktorá vznikne pri pečení.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *