Určite vám môžem poskytnúť ďalšie dva recepty na bravčové rebierka s omáčkou. Tu sú:
Recept č. 1: Bravčové rebierka v paradajkovej omáčke
Budete potrebovať:
- 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 konzervu krájaných paradajok
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžicu rasce
- Soľ, čierne korenie a sušené bylinky na dochutenie
Postup:
- Rebierka osolíme, okoreníme a necháme marinovať aspoň 30 minút.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
- Na panvici rozohrejeme olej a osmahneme rebierka z oboch strán do zlatohneda. Potom ich vyberieme a odložíme na bok.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni, kým nezmäknú.
- Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a hovädzí vývar, dobre premiešame.
- Vraciame rebierka do panvice, pridáme rasce a dochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridáme viac vývaru podľa potreby.
- Varíme na miernom ohni, až kým mäso nezíska jemnosť, čo trvá približne 1 až 1,5 hodiny.
Bravčové rebierka s omáčkou
Recept č. 2: Bravčové rebierka v omáčke z piva
Budete potrebovať:
- 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 500 ml tmavého piva
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice medu
- 1 lyžicu horčice
- Soľ, čierne korenie, paprika a tymian na dochutenie
Postup:
- Rebierka osolíme, okoreníme a necháme marinovať aspoň 30 minút.
- Cibuľu a cesnak pokrájame na malé kocky.
- Na panvici rozohrejeme olej a osmahneme rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a potom ich vyberieme na bok.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a na miernom ohni ich dusíme, kým nezmeknú.
- Pridáme tmavé pivo a necháme povariť približne 5 minút, aby sa alkohol odparil.
- Potom pridáme hovädzí vývar, med, horčicu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a tymian. Dobre premiešame.
- Vraciame rebierka naspäť do panvice.
- Varíme na miernom ohni až do zmäknutia mäsa, čo môže trvať okolo 1 až 1,5 hodiny.
Dúfam, že tieto recepty si zamilujete. Prajem vám dobrú chuť!