Určite vám môžem poskytnúť ďalšie dva recepty na bravčové rebierka s omáčkou. Tu sú:
Recept č. 1: Bravčové rebierka v paradajkovej omáčke
Budete potrebovať:
- 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 konzervu krájaných paradajok
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžicu rasce
- Soľ, čierne korenie a sušené bylinky na dochutenie
Postup:
- Rebierka osolíme, okoreníme a necháme marinovať aspoň 30 minút.
- Cibuľu aj cesnak tiež, nakrájame nadrobno.
- Na panvici rozohrejeme olej a osmahneme rebierka z oboch strán do zlatohneda. Potom rebierka vyberieme a odložíme na bok.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni, kým nezmäknú.
- Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a hovädzí vývar, dobre premiešame.
- Vraciame rebierka do panvice, pridáme rasce a dochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridáme viac vývaru podľa potreby.
- Varíme na miernom ohni, až kým mäso nezíska jemnosť, čo trvá približne 1 až 1,5 hodiny.
Bravčové rebierka s omáčkou
Recept č. 2: Bravčové rebierka v omáčke z piva
Budete potrebovať:
- 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 500 ml tmavého piva
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice medu
- 1 lyžicu horčice
- Soľ, čierne korenie, paprika a tymian na dochutenie
Postup:
- Rebierka osolíme, okoreníme a necháme marinovať aspoň 30 minút.
- Cibuľu a cesnak pokrájame na malé kocky.
- Na panvici rozohrejeme olej a osmahneme rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a potom ich vyberieme na bok.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a na miernom ohni ich dusíme, kým nezmeknú.
- Pridáme tmavé pivo a necháme povariť približne 5 minút, aby sa alkohol odparil.
- Potom pridáme hovädzí vývar, med, horčicu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a tymian. Dobre premiešame.
- Vraciame rebierka naspäť do panvice.
- Varíme na miernom ohni až do zmäknutia mäsa, čo môže trvať okolo 1 až 1,5 hodiny.
Dúfam, že tieto recepty si zamilujete. Prajem vám dobrú chuť!
Wow, tieto recepty na bravčové rebierka vyzerajú skvele! Určite ich vyskúšam na rodinnej večeri. Milujem varenie a tieto kombinácie sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem za inšpiráciu!
Bravčové rebierka sú moja obľúbená pochúťka! Paradajková omáčka znie fantasticky, určite to skúsim. Môj priateľ to bude milovať! Vďaka za super recepty!
Tieto recepty sú úžasné! Milujem všetko, čo je s bravčovými rebrami. Osobne preferujem pivnú omáčku, tá musí byť skvelá! Určite vyskúšam čoskoro. Ďakujem!
Mmmm, tieto recepty ma nadchli! Bravčové rebierka so sladkým medom a piveom znejú báječne. Určite sa o ne podelím so svojimi priateľmi na večeri. Ďakujem za tipy!
Super článok! Odporúčam tiež pridať k omáčke trošku chili papričky pre pikantnosť. Bravčové rebierka s paradajkovou alebo pivnou omáčkou sú vždy hitom na každej akcii.
Toto vyzerá naozaj chutne! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím obed podľa týchto receptov. Rada varím pre svoju rodinu a som si istá, že im toto veľmi bude chutiť!
Jééj, tieto recepty vyzerajú super! Hlavne tá pivná omáčka ma zaujala. Myslím, že to bude dokonalé jedlo pre víkendový grilovačku s priateľmi. Teším sa na skúsenosti!
„Bravčové rebierka“ sú môj najobľúbenejší pokrm a teraz mám dva nové spôsoby ako ich pripraviť! Veľmi sa teším na pečenie s takými chutnými kombináciami.
„Recept č.2“ mi veľmi pripomína detstvo u babičky, tam sme vždy mali mäso v pive. Takže toto musím skontrolovať čo najskôr. Dúfam, že mi to víde tak dobre ako jej!
„Paradajková omáčka“ je niečo nové pre mňa a veľmi sa teším na ochutnanie tejto kombinácie s rebrami. Vždy rád skúšam nové veci v kuchyni!