Bravčové rebierka s omáčkou

Určite vám môžem poskytnúť ďalšie dva recepty na bravčové rebierka s omáčkou. Tu sú:

Recept č. 1: Bravčové rebierka s paradajkovou omáčkou

Potrebujete:

  • 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 konzervu paradajok (krájaných)
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžicu rascebu
  • Soľ, čierne korenie a sušené bylinky na dochutenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme, okoreníme a necháme odpočívať aspoň 30 minút.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
  3. Na hrnci rozohrejeme olej a orestujeme rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z hrnca a dáme stranou.
  4. Do rovnakého hrnca pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ich na miernom ohni, kým nezmäknú.
  5. Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Dobre premiešame.
  6. Vraciame rebierka späť do hrnca, pridáme rascebu a dochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
  7. Podľa potreby pridáme viac vývaru, ak je omáčka príliš hustá.
  8. Varíme na miernom ohni až do zmäknutia mäsa, čo môže trvať približne 1 až 1,5 hodiny.

 

Bravčové rebierka s omáčkou

Recept č. 2: Bravčové rebierka v pivnej omáčke

Potrebujete:

  • 1 kg bravčového mäsa (rebierka)
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 500 ml tmavého piva
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžicu horčice
  • Soľ, čierne korenie, mletá paprika a tymian na dochutenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme, okoreníme a necháme odpočívať aspoň 30 minút.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
  3. Na hrnci rozohrejeme olej a orestujeme rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z hrnca a dáme stranou.
  4. Do rovnakého hrnca pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ich na miernom ohni, kým nezmäknú.
  5. Pridáme tmavé pivo a necháme povariť asi 5 minút, aby sa alkohol odvaril.
  6. Pridáme hovädzí vývar, med, horčicu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a tymian. Dobre premiešame.
  7. Vraciame rebierka späť do hrnca.
  8. Varíme na miernom ohni až do zmäknutia mäsa, čo môže trvať približne 1 až 1,5 hodiny.

Dúfam, že tieto recepty vám budú chutiť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Wow, tieto recepty na bravčové rebierka vyzerajú skvele! Určite ich vyskúšam na rodinnej večeri. Milujem varenie a tieto kombinácie sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. JankoKocur píše:

    Bravčové rebierka sú moja obľúbená pochúťka! Paradajková omáčka znie fantasticky, určite to skúsim. Môj priateľ to bude milovať! Vďaka za super recepty!

  3. Srdiečko77 píše:

    Tieto recepty sú úžasné! Milujem všetko, čo je s bravčovými rebrami. Osobne preferujem pivnú omáčku, tá musí byť skvelá! Určite vyskúšam čoskoro. Ďakujem!

  4. RybkaZelená píše:

    Mmmm, tieto recepty ma nadchli! Bravčové rebierka so sladkým medom a piveom znejú báječne. Určite sa o ne podelím so svojimi priateľmi na večeri. Ďakujem za tipy!

  5. Bublina8 píše:

    Super článok! Odporúčam tiež pridať k omáčke trošku chili papričky pre pikantnosť. Bravčové rebierka s paradajkovou alebo pivnou omáčkou sú vždy hitom na každej akcii.

  6. Kočička55 píše:

    Toto vyzerá naozaj chutne! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím obed podľa týchto receptov. Rada varím pre svoju rodinu a som si istá, že im toto veľmi bude chutiť!

  7. ZlatéSrdce píše:

    Jééj, tieto recepty vyzerajú super! Hlavne tá pivná omáčka ma zaujala. Myslím, že to bude dokonalé jedlo pre víkendový grilovačku s priateľmi. Teším sa na skúsenosti!

  8. _Panda_21_ píše:

    “Bravčové rebierka” sú môj najobľúbenejší pokrm a teraz mám dva nové spôsoby ako ich pripraviť! Veľmi sa teším na pečenie s takými chutnými kombináciami.

  9. _Veselý_kocúr_ píše:

    “Recept č.2” mi veľmi pripomína detstvo u babičky, tam sme vždy mali mäso v pive. Takže toto musím skontrolovať čo najskôr. Dúfam, že mi to víde tak dobre ako jej!

  10. _Sladký_cukor_ píše:

    “Paradajková omáčka” je niečo nové pre mňa a veľmi sa teším na ochutnanie tejto kombinácie s rebrami. Vždy rád skúšam nové veci v kuchyni!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *