Bravčové rebierko s hubami

Recept 1: Bravčové rebrá s hubami a smotanovou omáčkou

Suroviny:

  • 4 kusy bravčových rebier
  • 200 g húb (napríklad šampiňóny, suchohríby)
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • 2 strúčiky jemne nasekaného cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlenová vňať)

Postup:

  1. V panvici rozpálte maslo spolu s olivovým olejom na stredne vysokej teplote.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a krátko ich opražte dozlatista.
  3. Do panvice vložte huby a opražte, kým nezmäknú a nevylúčia vlhkosť. Potom ich vyberte z panvice a odložte nabok.
  4. Vložte do panvice kusy rebier a opražte ich zo všetkých strán, aby boli dobre prepečené.
  5. Pridajte späť opražené huby a dobre premiešajte.
  6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte omáčku jemne variť, aby sa zahustila.
  7. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
  8. Pokračujte v varení, kým mäso nie je úplne prepečené a huby šťavnaté.
  9. Na dekoráciu použite čerstvé bylinky, ako napríklad petržlenovú vňať.

Prajem vám dobrú chuť!

Recept 2: Bravčové rebrá plnené hubami

Suroviny:

Ako dlho vydrží bielkova poleva?

Ako dlho vydrží bielkova poleva?

Čítať viac »

  • 4 kusy bravčových rebier
  • 200 g húb (napríklad šampiňóny, suchohríby)
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • 2 strúčiky jemne nasekaného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlenová vňať)

Postup:

  1. Vo veľkej panvici rozpálte olivový olej na stredne vysokej teplote.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista.
  3. Potom pridajte huby a pražte, kým nezmäknú a nevydajú vlhkosť. Tiež ich potom odstráňte z panvice a dajte na bok.
  4. Rebrá rozrežte, aby ste vytvorili vrecká na plnenie.
  5. Do vrecka na plnenie vložte opražené huby a opatrne ich stlačte.
  6. Zvorte mäso špagátom tak, aby vrecko s hubami zostalo riadne uzavreté.
  7. Posypte mäso soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
  8. Pečte rebrá na grile alebo v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a ozdobte čerstvými bylinkami.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Jozko123 píše:

    Tento recept na bravčové rebierko s hubami a smotanovou omáčkou vyzerá fantasticky! Nikdy by ma nenapadlo, že je to také jednoduché. Určite to skúsim uvariť pre moju rodinu. Dúfam, že sa im to bude páčiť!

  2. VeseláKuchárka píše:

    Wow, bravčové rebierka plnené hubami znie úžasne! Mám rada kombináciu chutí a tento recept vyzerá naozaj lákavo. Určite ho vyskúšam a potom sa s výsledkom pochválim. Ďakujem za skvelý tip!

  3. MiriamKucharka píše:

    Tento recept na rebierka ma úplne zaujal! Milujem huby a smotanu, takže kombinácia všetkého je pre mňa perfektná. Určite sa pustím do varenia a teším sa na tú skvelú chuť. Dobrú chuť všetkým!

  4. RoboRybár píše:

    Práve som objavil tento recept a musím povedať, že vyzerá veľmi chutne! Neviem sa dočkať, kedy ho pripravím doma. Verím, že moji priatelia budú nadšení z tejto dobroty. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Svetlana123 píše:

    Recepty s bravčovými rebrami sú moje obľúbené! Tento s hubami vyzerá jednoducho úžasne. Mám chuť už teraz! Určite vyskúšam pripraviť aj niečo podobné pre rodinu na víkend.

  6. KuchynskyMaestro píše:

    Jasné, že toto musím skúsiť! Bravčové rebierka sú vždy dobrou voľbou a plnenie hubami to posúva na ďalšiu úroveň. Už teraz si predstavujem tú lahodnú chuť. Skvelý recept, ďakujem!

  7. ZuzanaKreativna píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto je presne to, čo hľadám v recepte! Bravčové rebierka so smotanovou omáčkou sú skvelým jedlom pre rodinné oslavy. Teším sa na varenie podľa vášho návodu!

  8. _MilovníkJedla_ píše:

    ! Tieto recepty sú dokonalé! Hlavne tá omáčka so smotanou musí byť fantastická kombinácia s rebierkami a hubami. Vďaka za inšpiráciu do kuchyne, určite to vyskúšam!

  9. _Bubko_1988 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto povedal každý doma po zjedení bravčového rebra s hubami podľa vášho receptu! Chcem to vyskúšať čím skôr. Som si istý, že moje deti budú šialené z tejto chuti.

  10. _PetrikLovesFood_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – takýto pozdrav by mal byť povinný pri každom jedle pripravenom podľa vašich receptov! Recept vyzerá veľmi chutne a ja sa už neviem dočkať víkendu na jeho prípravu.