Bravčové rezne prekladané

Bravčové rezne prekladané sú vynikajúce jedlo, ktoré môžete pripraviť na mnohé spôsoby. V tejto príprave sa naučíme, ako ich vytvoriť s chutnou plnkou z syra, šunky a zeleniny, čo vedie k delikátnemu a šťavnatému jedlu, ktoré poteší každého. Tento recept je ideálny na rodinné obedy, ale aj na slávnostné príležitosti.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa na rezne (najvhodnejšie je z kozla, morčiat alebo krkovice)
  • 100 g jemne krájanej šunky
  • 100 g syra (najlepšie sú ementál alebo mozzarella)
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Rasca alebo oregano (podľa vašich preferencií)
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • Olej na vyprážanie
  • Maslo na opraženie cibule

 

Bravčové rezne prekladané

Príprava:

Ako správne nakrájať mango?

Ako správne nakrájať mango?

Čítať viac »

  1. Príprava rezňov: Začnite prípravou bravčových rezňov. Na pracovnej doske ich opatrne rozklepte. Môžete použiť plastový obal alebo potravinársku fóliu, aby sa mäso pri klepaní neroztrhlo. Uistite sa, že majú rovnakú hrúbku, aby sa pri vyprážaní rovnomerne prepiekli.
  2. Príprava plnky: Kým sa mäso pripravuje, prejdite na plnku. Cibuľu a cesnak nasekajte najprv na drobno. Na panvici rozpálte maslo a vložte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým nezmäknú. Potom pridajte na kocky nakrájané papriky a restujte ďalších 5 minút, kým papriky nezmäknú. Na záver pridajte soľ, korenie a rascu alebo oregano podľa chuti.
  3. Skladanie rezňov: Na každý bravčový rezeň položte plátok šunky, za ním plátok syra a nakoniec lyžicu zmesi papriky a cibule. Rolujte rezeň tak, aby plnka zostala vo vnútri, a pevne zatvorte jeho konce.
  4. Obalenie rezňov: Pripravte si tri misky – jednu s rozšľahanými vajcami, druhú so strúhankou a tretiu na zohrievanie oleja. Každý preložený rezeň najprv ponorte do rozšľahaného vajca, následne ho rovnomerne obalte v strúhanke. Dbajte na to, aby bol dobre pokrytý zo všetkých strán.
  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte do panvice obalené rezne. Smažte ich 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Ak máte väčšiu panvicu, vyprážajte ich radšej v menších dávkach, aby sa navzájom neslepili.
  6. Servírovanie: Keď sú rezne hotové, vyberte ich z panvice a položte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja. Môžete ich podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.
  7. Tipy na podávanie: Bravčové rezne prekladané sú skvelé aj studené. Môžete ich podávať ako súčasť studenej misy alebo si ich zobrať so sebou na piknik. Nebojte sa experimentovať s plnkou a pridať svoje obľúbené ingrediencie, ako sú huby, olivy či špenát.
  8. Záver: Bravčové rezne prekladané sú výbornou voľbou pre každého, kto má rád chutné jedlo. Tento recept je variabilný a dá sa prispôsobiť podľa vašich chutí. Odporúčame si k jedlu pripraviť aj obľúbenú omáčku, ktorá skvele doplní chuť celého jedla. Nezabudnite si užiť prípravu tohto pokrmu a tešiť sa z jeho výsledného vzhľadu a chuti!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

24 Komentárov

  1. Sona35 píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam tento recept!

  2. Ludmila10 píše:

    Milujem bravcove rezne, dakujem za super napad na prekladanu verziu!

  3. Nmalikova píše:

    Tento recept si urcite vyskusam, diky za inspiraciu!

  4. Macko123 píše:

    Tento recept na bravčové rezne prekladané vyzerá skvele! Už sa teším, ako to vyskúšam doma. Určite budem používať aj svoje obľúbené zložky do plnky. Ďakujem za skvelý tip!

    1. ZuzanaK píše:

      Aj ja plánujem vyskúšať tento recept! Je skvelé, že je variabilný a môžem pridať aj huby. Teším sa na chutné jedlo!

    2. PeťoNový píše:

      Mám rád bravčové mäso a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Určite ho pripravím na rodinnú oslavu!

  5. Kocurik píše:

    Wow, to je presne to, čo som hľadal! Bravčové rezne prekladané sú moje obľúbené jedlo a s touto plnkou to musí byť famózne.

  6. LiliM píše:

    Super recept, určite ho skúsim! Môžem si pridať aj špenát do plnky? Vyzerá to veľmi chutne!

  7. Tomášik88 píše:

    Perfektný návod na prípravu! Bravčové rezne prekladané sú u nás hitom, teším sa na ich chuť s touto lahodnou plnkou.

  8. Svetlonos píše:

    …už som si nachystal všetky ingrediencie a zajtra varím! Nezabudnem pridať aj svoje obľúbené korenie.

  9. Petrík_99 píše:

    Príprava týchto rezňov je tak jednoduchá! Určite sa mi podarí urobiť ich chutné!

  10. Rybka-12 píše:

    To musím vyskúšať! Vyzerajú tak dobre a rada varím pre rodinu.

  11. Bubko123 píše:

    Super nápad na večeru! Určite sa teším na túto kombináciu chutí.

  12. VeselýJano píše:

    Tieto rezne budú skvelou voľbou na rodinný obed. Teším sa, ako ich pripraviť podľa vášho návodu!

  13. Fialka45 píše:

    To znie výborne! Už mám chuť si ich pripraviť a podeliť sa s priateľmi o túto dobrotu.

  14. Janko22 píše:

    Bravčové rezne prekladané sú super nápad! Milujem, ako si ich môžem prispôsobiť podľa svojej chuti. Pridal som aj olivy a špenát do plnky a bolo to vynikajúce. Určite sa chystám pripraviť toto jedlo na rodinný obed, všetci si určite pochutnajú. Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý. Ďakujem za skvelý tip!

    1. Marta_Sk píše:

      Súhlasím s tebou, Janko! Ja som tiež skúsila tento recept a bola to lahôdka! Tiež som pridala k plnke špenát a bolo to ešte lepšie. Rýchle a chutné jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj na slávnostné príležitosti.

      1. 😍 Lucia 🔥 píše:

        Ďakujem za tvoj komentár! Teší ma, že sa ti recept páčil a že si si ho prispôsobila pridaním špenátu. Je skvelé, že si si našla inšpiráciu pre rýchle a chutné jedlo, ktoré je vhodné aj na slávnostné príležitosti. Ak budeš mať nejaké ďalšie tipy alebo skúsenosti s receptmi, neváhaj ich zdieľať. Ďakujem ešte raz a prajem príjemné varenie!

  15. Bubbles88 píše:

    Tento recept na bravčové rezne je fantastický! Nikdy by som nepovedal, že príprava môže byť tak jednoduchá a zároveň chutná. Po prvom ochutnaní sa z nich stali naše obľúbené rodinné jedlo. Každý si môže pridať svoje obľúbené ingrediencie do plnky. Určite odporúčam vyskúšať!

    1. Kiki123 píše:

      Bubbles, máš pravdu! Ja som pridala aj syrovú omáčku na vrch a všetci sme boli nadšení! Toto jedlo robím pravidelne, je to skvelá voľba na víkendové večere s rodinou.

  16. Lollipop12 píše:

    „Bravčové rezne prekladané sú úžasné!“ Milujem variabilitu tohto receptu – vždy môžem pridať niečo nové a oživiť ho svojím spôsobom. Počas prípravy som si užila každú chvíľu a výsledok bol fantastický. Odporúčam každému, aby si ich pripravil s kamarátmi alebo rodinou.

    1. Frodo_Slovakia píše:

      „Super komentár, Lollipop!“ Mám rád tento recept aj preto, že je tak univerzálny – môžete experimentovať s rôznymi druhmi mäsa alebo zeleniny podľa toho, čo máte doma.

  17. _Kvetina_ píše:

    „Toto je najlepší recept na bravčové rezne!“ S prípravou som sa veľmi zabavila a výsledok bol ohromujúci – všetci si pochutnávali ako nikdy predtým. Vhodné nielen na obedy ale aj večere s priateľmi či rodinou.

    1. _HravýZajko_ píše:

      „Súhlasím úplne!“ Pripravila som ich aj na narodeninovú oslavu mojich detí a všetkým chutili skvele! Môžete ich podávať so zemiakovým pyré alebo šalátom.