Bravčový paprikáš bez smotany

Bravčový paprikáš bez smotany je ideálny ako na všedný deň, tak aj doberý recept na Nedeľný stôl. Pripravovala som ho takmer pre týdždňom a teda vám tu pridám aj receptík.

Suroviny:
– 500 g bravčového mäsa (plece alebo krk)
– 2 veľké cibule
– 2 červené papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, čierne korenie
– olej na cibule

 

Bravčový paprikáš bez smotany

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a osolíme.
2. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji.
3. Pridáme nastrúhané papriky a mletú papriku. Seedľujeme a zalejeme vodou.
4. Mäso pridáme k cibuli a dusíme spolu pod pokrievkou, kým mäso nebude mäkké.
5. Po uvarení pripriame z každého lyžice hladkej múky a zaprášime cibuľu.
6. Dochucíme soľou a mletým korením podľa chuti.
7. Paprikáš podávame s cestovinami alebo knedlami.

Dobrú chuť!

 

2)

Bravčový paprikáš bez smotany je tradičný slovenský pokrm, ktorý osloví aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento recept vás naučí, ako si ho jednoducho pripraviť. S minimálnym úsilím a základnými prísadami môžete vytvoriť výnimočné jedlo, ktoré sa hodí na každú oslavu alebo bežnú večeru.

Ingrediencie na bravčový paprikáš

Aby ste uvarili chutný bravčový paprikáš bez smotany, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 červené papriky
  • 1 mrkvu
  • 2-3 lyžice papriky (mletej)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • voda alebo vývar

Postup prípravy

Najskôr si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Na panvici rozohrejte olej a pridajte na kocky nakrájané bravčové mäso. Opečte ho zo všetkých strán do zlatista. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, ktoré osmažte, kým nezhnednú.

Ďalej pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a papriky. Všetko restujte asi 5 minút. Následne pridajte mletú papriku, soľ a korenie, a krátko prehrejte, aby sa uvoľnila aróma.

Na záver zalejte zmes vodou alebo vývarom, aby všetky ingrediencie boli ponorené. Prikryte a dusíme na miernom ohni asi 1-1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Po uvarení podávajte s haluškami alebo knedľou a vychutnajte si tento lahodný pokrm!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Branislava Ruzicka píše:

    Výborný recept! Takto to varím už roky a je to skvelé jedlo.

  2. Kovacova Albert píše:

    Najlepší bravčový paprikáš bez smotany, aký som kedy jedol. Jednoduchý na prípravu a veľmi chutný!

  3. Podkonicky Natalia píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam. Milujem tradičné slovenské jedlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *