Bravčový paprikáš bez smotany

Bravčový paprikáš bez smotany sa výborne hodí nielen na bežný deň, ale aj ako chutný recept na nedeľný obed. Pripravila som ho pred necelým týždňom, a preto vám sem pridám aj recept.

**Zloženie:**
– 500 g bravčového mäsa (plece alebo krk)
– 2 veľké cibule
– 2 červené papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, čierne korenie
– olej na cibuľu

Bravčový paprikáš bez smotany

**Postup:**
1. Mäso si nakrájame na kocky a osolíme.
2. Cibuľu nasekáme na malé kúsky a orestujeme na oleji.
3. Pridáme nastrúhané papriky a mletú papriku. Chvíľu podusíme a následne zalejeme vodou.
4. Do zmesi pridáme mäso a dusíme ho pod pokrievkou, kým nie je mäkké.
5. Po uvarení pridáme lyžicu hladkej múky a zaprášime cibuľu.
6. Dochutíme soľou a mletým korením podľa vlastného uváženia.
7. Paprikáš podávame spolu s cestovinami alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Bravčový paprikáš bez smotany-2

2) Bravčový paprikáš bez smotany

Bravčový paprikáš bez smotany predstavuje tradičné slovenské jedlo, ktoré zaujme aj tých najnáročnejších milovníkov jedla. Tento recept vás naučí, akým spôsobom si ho jednoducho uvariť. S minimálnym úsilím a základnými ingredienciami môžete vytvoriť jedinečné jedlo, vhodné na každú oslavu alebo bežnú večeru.

Ako dlho dusiť bravčovú pečeň?

Ako dlho dusiť bravčovú pečeň?

Čítať viac »

Zloženie na bravčový paprikáš

Ak chcete pripraviť lahodný bravčový paprikáš bez smotany, budete potrebovať nasledujúce zloženie:

  • 600 g bravčového mäsa (napríklad plece)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 červené papriky
  • 1 mrkvu
  • 2-3 lyžice mletej papriky
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na smaženie
  • voda alebo vývar

Postup prípravy

Najprv si pripravte všetky potrebné prísady. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájané bravčové mäso. Opečte ho zo všetkých strán do zlatista. Následne pridajte cibuľu a cesnak nakrájané na drobno a smažte, kým nezhnednú.

Potom do panvice vkladajte nakrájanú mrkvu a papriky. Všetko restujte približne 5 minút. Na záver pridajte mletú papriku, soľ a korenie, a krátko ohrievajte, aby sa rozvinula aróma.

Zmes zalejte vodou alebo vývarom tak, aby všetky prísady boli ponorené. Zakryte a dusíme na miernom ohni približne 1-1,5 hodiny, kým mäso nebude dostatočne mäkké. Po skončení varenia podávajte s haluškami alebo knedľou a užite si tento skvostný pokrm!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Branislava Ruzicka píše:

    Výborný recept! Takto to varím už roky a je to skvelé jedlo.

  2. Kovacova Albert píše:

    Najlepší bravčový paprikáš bez smotany, aký som kedy jedol. Jednoduchý na prípravu a veľmi chutný!

  3. Podkonicky Natalia píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam. Milujem tradičné slovenské jedlá.