Recept: Bravčový perkelt s kolienkami
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (kolenné)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 polievkové lyžice oleja
- 250 ml paradajkového pretlaku
- 250 ml vývaru
- 2 bobkové listy
- hrubá múka na zahustenie
Bravčový perkelt s kolienkami
Návod:
- Kolienka dôkladne umyť a osušiť.
- Na hrnci zohrejte olej a opražte kolienka z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedý nádych. Potom ich presuňte na tanier.
- Do toho istého hrnca dajte nastrúhanú cibuľu a cesnak. Orestujte, dokiaľ cibula mierne nezhnedne.
- Pridajte sladkú papriku, soľ, korenie a bobkový list. Dobre premiešajte.
- Vráťte kolienka späť do hrnca. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddelovať od kostí.
- Keď je mäso uvarené, odstráňte kolienka z hrnca a oddelte mäso od kostí.
- Prípadne zhutnite omáčku hrubou múkou zmiešanou s troškou vody a miešajte, kým nezíska požadovanú konzistenciu.
- Vložte odlepené mäso naspäť do hrnca, premiešajte a povarte ešte niekoľko minút na zohriatie.
- Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľou.
Toto je recept na bravčový perkelt s kolienkami. Dúfam, že vás osloví! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať. Prajem dobrú chuť!