Recept: Bravčový perkelt s kolienkami
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (kolienka)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice oleja
- 250 ml paradajkového pretlaku
- 250 ml vývaru
- 2 bobkové listy
- hrubá múka na zahustenie
Bravčový perkelt s kolienkami
Návod:
- Kolienka dôkladne umyte a osušte.
- Na hrnci zohrejte olej a opáľte kolienka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich odložte na tanier.
- Do rovnakého hrnca pridajte nastrúhanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa zľahka nezohnedne.
- Pridajte sladkú papriku, soľ, korenie a bobkový list. Premiešajte dobre.
- Vráťte kolienka do hrnca. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
- Po uvarení mäsa odstráňte kolienka z hrnca a odlepte mäso od kostí.
- Prípadne zahustite omáčku hrubou múkou zmiešanou s trochou vody a premiešajte, kým nezhustne.
- Vložte odlepené mäso späť do hrnca, premiešajte a povarte ešte pár minút na zohriatie.
- Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľou.
Toto je recept na bravčový perkelt s kolienkami. Dúfam, že vám chutí! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!
Wow, tento recept na bravčový perkelt s kolienkami vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, pretože milujem jedlá s mäsom. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého návodu! Dúfam, že sa mi podarí urobiť ho rovnako chutne ako na obrázku.
Tento recept je úžasný! Bravčový perkelt s kolienkami je presne to, čo som hľadala na nedeľný obed. Určite skúsim pridať aj trochu viac papriky pre extra chuť. Veľmi sa teším na varenie!
Perfektný recept! Už dlho som nejedol dobrý bravčový perkelt a teraz mám chuť si ho pripraviť. Dúfam, že všetko pôjde hladko a výsledok bude rovnako lahodný ako popis. Ďakujem za inšpiráciu!
Jéj, ten perkelt vyzerá tak dobre! Milujem varenie a tento recept si musím zapísať. Myslím, že k tomu urobím aj nejakú zeleninovú prílohu. Už sa neviem dočkať výnimočného obeda!
Znie to skvele! Vždy som mal rád bravčové mäso a tento perkelt vyzerá lákavo. Určite to vyskúšam cez víkend na rodinné stretnutie. Ďakujem za zdieľanie takého chutného receptu!
Toto je presne ten typ jedla, ktorý si viem predstaviť na rodinnej oslave! Bravčový perkelt s kolienkami určite poteší každého člena mojej rodiny. Teším sa na varenie a ochutnávanie tejto dobroty!
Super recept! Nikdy som nerobil bravčový perkelt, ale po prečítaní tvojich pokynov mám pocit, že to zvládnem. Teším sa na výsledok a verím, že všetkým bude chutiť ako nikdy predtým!
“Bravčový perkelt s kolienkami”? To znie výborne! Určite to skúsim pripraviť podľa tvojho návodu a prídem so spätnou väzbou. Dúfam, že budem mať šancu ochutnať niečo také chutné ako ty opisuješ.
“Dobrú chuť” je málo povedané po prečítaní tohto receptu! Tento bravčový perkelt musí byť delikatesa! Neviem sa dočkať víkendu, keď ho konečne uvarím pre seba i rodinu.