Bravčový perkelt s kolienkami

Recept: Bravčový perkelt s kolienkami

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kolienka)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 250 ml paradajkového pretlaku
  • 250 ml vývaru
  • 2 bobkové listy
  • hrubá múka na zahustenie

 

Bravčový perkelt s kolienkami

Návod:

  1. Kolienka dôkladne umyte a osušte.
  2. Na hrnci zohrejte olej a opáľte kolienka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich odložte na tanier.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nastrúhanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa zľahka nezohnedne.
  4. Pridajte sladkú papriku, soľ, korenie a bobkový list. Premiešajte dobre.
  5. Vráťte kolienka do hrnca. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
  6. Po uvarení mäsa odstráňte kolienka z hrnca a odlepte mäso od kostí.
  7. Prípadne zahustite omáčku hrubou múkou zmiešanou s trochou vody a premiešajte, kým nezhustne.
  8. Vložte odlepené mäso späť do hrnca, premiešajte a povarte ešte pár minút na zohriatie.
  9. Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľou.

Toto je recept na bravčový perkelt s kolienkami. Dúfam, že vám chutí! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Miska1 píše:

    Wow, tento recept na bravčový perkelt s kolienkami vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, pretože milujem jedlá s mäsom. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého návodu! Dúfam, že sa mi podarí urobiť ho rovnako chutne ako na obrázku.

  2. JankaD píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčový perkelt s kolienkami je presne to, čo som hľadala na nedeľný obed. Určite skúsim pridať aj trochu viac papriky pre extra chuť. Veľmi sa teším na varenie!

  3. SlovenskýKuchár píše:

    Perfektný recept! Už dlho som nejedol dobrý bravčový perkelt a teraz mám chuť si ho pripraviť. Dúfam, že všetko pôjde hladko a výsledok bude rovnako lahodný ako popis. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KuchyňaZuzka píše:

    Jéj, ten perkelt vyzerá tak dobre! Milujem varenie a tento recept si musím zapísať. Myslím, že k tomu urobím aj nejakú zeleninovú prílohu. Už sa neviem dočkať výnimočného obeda!

  5. MilošP píše:

    Znie to skvele! Vždy som mal rád bravčové mäso a tento perkelt vyzerá lákavo. Určite to vyskúšam cez víkend na rodinné stretnutie. Ďakujem za zdieľanie takého chutného receptu!

  6. KreatívnaKuchárka píše:

    Toto je presne ten typ jedla, ktorý si viem predstaviť na rodinnej oslave! Bravčový perkelt s kolienkami určite poteší každého člena mojej rodiny. Teším sa na varenie a ochutnávanie tejto dobroty!

  7. Gorilko78 píše:

    Super recept! Nikdy som nerobil bravčový perkelt, ale po prečítaní tvojich pokynov mám pocit, že to zvládnem. Teším sa na výsledok a verím, že všetkým bude chutiť ako nikdy predtým!

  8. _Rybka_23 píše:

    “Bravčový perkelt s kolienkami”? To znie výborne! Určite to skúsim pripraviť podľa tvojho návodu a prídem so spätnou väzbou. Dúfam, že budem mať šancu ochutnať niečo také chutné ako ty opisuješ.

  9. _Peťa_2022_ píše:

    “Dobrú chuť” je málo povedané po prečítaní tohto receptu! Tento bravčový perkelt musí byť delikatesa! Neviem sa dočkať víkendu, keď ho konečne uvarím pre seba i rodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *