Na vyrobenie linkovej bagety budete potrebovať tieto suroviny:
– 500 g hladkej múky
– 10 g soli
– 7 g droždia
– 300 ml vlažnej vody
Bylinková bageta recept
Postup:
1. Do misy si nasypeme múku a pridáme soľ a droždie. Premiešame.
2. Postupne prilievame vlažnú vodu a miešame cesto, kým sa všetky suroviny spoja.
3. Cesto necháme odpočívať aspoň jednu hodinu na teplej mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.
4. Po odpočinku cesto vyberieme z misky a vyformujeme ho do tvaru bagety.
5. Navlhčíme povrch bagety a nakrájame do nej línie.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 25 – 30 minút, kým bageta nezíská zlatistú farbu a zvonku nezískate chrumkavý povrch.
Čas prípravy linkovej bagety je približne 2 hodiny. Dobrú chuť!