Cesnaková bageta recept

Na bagetu s cesnakom budete potrebovať:

– 1 bagetu
– 3 strúčiky cesnaku
– 50 g masla
– Soľ a korenie podľa vlastného uváženia
– Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Recept na bagetu s cesnakom

Postup:

1. Rúru si nastavte na 180 °C, aby sa predhriala.

2. Cesnak odoberte z obalu a nasekajte ho na malé kúsky.

3. V menšej panvici na vzdialenom ohni rozpustite maslo a po jeho roztopení pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho chvíľu variť, ažým sa začne zľahka zlatisto zafarbiť.

Metrový koláč z bebe keksov

Metrový koláč z bebe keksov

Čítať viac »

4. Bagetu nakrájajte na tenké plátky a položte ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

5. Rozpustené cesnakové maslo rovnomerne rozotrite po plátkoch bagety a dochuťte soľou a korením.

6. Bagetu umiestnite do predhriatej rúry a pečte približne 10-15 minút, kým sa nezačne zlatisto sfarbovať.

7. Po vybratí z rúry môžete bagetu posypať jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

8. Servírujte ju teplú a vychutnávajte si ju ako prílohu alebo ako samostatný chutný snack. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *