Určite si pamätám na slávny metrový koláč z Bebe keksov! Tento pochúťka je veľmi jednoduchá na prípravu. Tu je postup:

Ingrediencie:

  • 2 balenia Bebe keksov
  • 500 ml šľahačky na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Ovocné pyré (podľa chuti, môžete použiť rôzne druhy ovocia, ako napríklad jahody, maliny alebo marhule)

 

Metrový koláč z bebe keksov

Postup:

  1. Najprv si pripravte šľahačkový krém. V veľkej miske zmiešajte šľahačku na šľahanie, mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte zmes, kým nedosiahnete hustý a krémový výsledok.
  2. Dno vybranej formy alebo plechu na koláč vysteľte jednou vrstvou Bebe keksov. Ak sú keksy príliš veľké na váš plech, môžete ich ľahko lámať, aby sa dobre prispôsobili.
  3. Potom na prvú vrstvu keksov nanesiete vrstvu šľahačkového krému. Snažte sa krém rovnomerne rozotrieť po celej ploche.
  4. Opakujte tento postup striedaním vrstvy keksov a šľahačkového krému, až do vyčerpania všetkých ingrediencií.
  5. Na vrchnú vrstvu šľahačkového krému môžete pridať ovocné pyré. Môžete použiť hotové ovocné pyré zo obchodu alebo si ho pripraviť sami mixovaním čerstvého ovocia a pridaním trochy cukru.
  6. Koláč nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby sa stmelil a keksy zmäkli.
  7. Pred podávaním môžete koláč ozdobiť čerstvým ovocím, šľahačkou alebo kakaom.

Tento metrový koláč z Bebe keksov je perfektný na oslavy, rodinné posedenia alebo ako sladký dezert kedykoľvek sa vám začne túžiť niečo dobrotivé. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *