Určite si pamätám na slávny metrový koláč z Bebe keksov! Tento pochúťka je veľmi jednoduchá na prípravu. Tu je postup:
Ingrediencie:
- 2 balenia Bebe keksov
- 500 ml šľahačky na šľahanie
- 200 g mascarpone
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- Ovocné pyré (podľa chuti, môžete použiť rôzne druhy ovocia, ako napríklad jahody, maliny alebo marhule)
Metrový koláč z bebe keksov
Postup:
- Najprv si pripravte šľahačkový krém. V veľkej miske zmiešajte šľahačku na šľahanie, mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte zmes, kým nedosiahnete hustý a krémový výsledok.
- Dno vybranej formy alebo plechu na koláč vysteľte jednou vrstvou Bebe keksov. Ak sú keksy príliš veľké na váš plech, môžete ich ľahko lámať, aby sa dobre prispôsobili.
- Potom na prvú vrstvu keksov nanesiete vrstvu šľahačkového krému. Snažte sa krém rovnomerne rozotrieť po celej ploche.
- Opakujte tento postup striedaním vrstvy keksov a šľahačkového krému, až do vyčerpania všetkých ingrediencií.
- Na vrchnú vrstvu šľahačkového krému môžete pridať ovocné pyré. Môžete použiť hotové ovocné pyré zo obchodu alebo si ho pripraviť sami mixovaním čerstvého ovocia a pridaním trochy cukru.
- Koláč nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby sa stmelil a keksy zmäkli.
- Pred podávaním môžete koláč ozdobiť čerstvým ovocím, šľahačkou alebo kakaom.
Tento metrový koláč z Bebe keksov je perfektný na oslavy, rodinné posedenia alebo ako sladký dezert kedykoľvek sa vám začne túžiť niečo dobrotivé. Dobrú chuť!