Ak hľadáte recept na chlpaté kuracie rezne, tu máte jednoduchý a lahodný recept:
Chlpaté kuracie rezne
Suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa
- 1/2 šálky strúhankou
- 1/4 šálky múky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
Chlpaté kuracie rezne
Postup:
- Roztrieďte kuracie mäso do troch rovnomerných plátkov a jemne ich naklepajte na tenké rezne.
- V mise si pripravte miešaciu zmes zo strúhanky, múky, soli, čierneho korenia a sladkej papriky.
- V malej miske rozšľahajte vajcia.
- Každý kúsok kuracieho mäsa ponorte najprv do rozšľahaných vajec a potom obaly v miešacej zmesi zo strúhanky.
- Na panvici zohrejte olej a na miernom ohni vypražte rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedé.
- Hotové chlpaté kuracie rezne oddeľte na kuchynskom papieri na odsušenie prebytočného oleja.
Vaše chlpaté kuracie rezne sú pripravené! Podávajte ich s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 50 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo parmezán)
- 100 g hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného cesnaku (voliteľné)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava mäsa: Kuracie prsia/stehná umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na rezne hrubé asi 1–2 cm. Oboje posypte soľou, korením a, ak chcete, aj sušeným cesnakom. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa mäso premarinovalo.
-
Príprava obalov: Pripravte si tri rôzne misy:
- V prvej mise dajte hladkú múku.
- V druhej mise rozbite vajcia a trochu ich rozšľahajte.
- V tretej mise zmiešajte strúhanku a nastrúhaný syr.
-
Obalovanie mäsa: Každý kurací rez sa najprv obalí v múke, potom namočte do rozšľahaného vajca a na záver ho poriadne obalte v zmesi strúhanky a syra. Dbajte na to, aby bol rezne dobre pokrytý, aby vznikol „chlpatý“ efekt.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obalené rezne. Vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, približne 4-5 minút z každej strany.
-
Dokončenie: Po vyprážaní uložte rezne na papierové utierky, aby sa odsali prebytočný olej.
-
Podávanie: Chlpaté kuracie rezne podávajte teplé s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina. Môžete ich dozdobiť citrónom alebo bylinkami podľa chuti.
Dobrú chuť!
Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam.
Takéto jednoduché recepty sú super, veľmi sa teším, že som naň natrafil.
Tento recept na chlpaté kuracie rezne je skvelý! Konečne som objavil niečo nové do našich rodinných večerí. Určite to vyskúšam, mňam!
Veľmi jednoduchý a chutný recept! Chlpaté rezne sú teraz mojou obľúbenou večerou. Ďakujem za zdieľanie, určite sa k tomuto receptu vrátim!
Wow, chlpaté kuracie rezne znejú fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept ma veľmi potešil! Chlpaté rezne sú jednoduché na prípravu a chutili nám všetkým. Odporúčam vyskúšať aj s inými koreninami!
Super recept na kuracie rezne! Všetci doma sme si na nich veľmi pochutnali. Ďakujem za tip, určite ho odporučím aj priateľom!
Pridávam sa k odporúčaniu! Je to fakt rýchle a chutné jedlo. Chlpaté kuracie rezne som robil už dvakrát a vždy boli úspech!
Chlpaté kuracie rezne sú skvelým nápadom na večeru! Práve ich pripravujem a už sa neviem dočkať výsledku. Ďakujem za recept!
‘Chlpaté’ znie naozaj zábavne! Nevedel som si predstaviť takýto recept, ale už sa teším, ako ich urobím doma.
‘Dobrú chuť!’ hovorím dopredu, lebo viem, že to bude fantastické jedlo podľa tohto receptu. Super práca!
‘Kuracie’ je moje obľúbené mäso a táto verzia vyzerá úžasne! Určite ju vyskúšam cez víkend.