Ak sa snažíte nájsť recept na nadýchané kuracie rezne, prezradíme vám jednoduchý a lahodný postup:
Nadýchané kuracie rezne
Prísady:
- 4 kusy kuracieho mäsa
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/4 šálky múky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
Nadýchané kuracie rezne
Postup:
- Rozdelte kuracie mäso na tri rovnaké plátky a jemne ich naklepte na tenké rezne.
- V miske pripravte zmes z strúhanky, múky, soli, čierneho korenia a sladkej papriky.
- V menšej miske rozšľahajte vajcia.
- Každý kúsok kuracieho mäsa najprv ponorte do vajec a následne obalte v zmesi strúhanky.
- Na panvici rozohrejte olej a na strednom plameni vyprážajte rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé.
- Hotové nadýchané kuracie rezne odložte na papierovú utierku na odsatie prebytočného oleja.
Vaša nadýchané kuracie rezne sú už pripravené! Servírujte ich s prílohou podľa vlastného výberu, ako je napríklad dusená zelenina alebo zemiaky. Prajeme dobrú chuť!
2) Chlpaté kuracie rezne
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 50 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo parmezán)
- 100 g hladkej múky
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 1 lyžička sušeného cesnaku (voliteľné)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava mäsa: Kuracie prsia alebo stehná umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na rezne hrubé asi 1–2 cm. Oboje posypte soľou, korením a, ak máte radi, aj sušeným cesnakom. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa mäso dobre preležalo.
-
Príprava obalov: Pripravte si tri rôzne nádoby:
- V prvej nádobe dajte hladkú múku.
- V druhej nádobe rozbite vajcia a trochu ich rozšľahajte.
- V tretej nádobe zmiešajte strúhanku s nastrúhaným syrom.
-
Obalovanie mäsa: Každý kurací rez najprv obalíte v múke, potom ponorte do rozšľahaného vajca a nakoniec dôkladne obalte v zmesi strúhanky a syra. Dbajte na to, aby bol rez dobre pokrytý, čo vytvorí „nadýchaný“ efekt.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obalené rezne. Vyprážajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé, približne 4-5 minút z každej strany.
-
Dokončenie: Po vyprážaní uložte rezne na papierové utierky, aby sa odsali prebytočný olej.
-
Podávanie: Nadýchané kuracie rezne servírujte teplé s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina. Môžete ich dozdobiť citrónom alebo bylinkami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam.
Takéto jednoduché recepty sú super, veľmi sa teším, že som naň natrafil.
Tento recept na chlpaté kuracie rezne je skvelý! Konečne som objavil niečo nové do našich rodinných večerí. Určite to vyskúšam, mňam!
Veľmi jednoduchý a chutný recept! Chlpaté rezne sú teraz mojou obľúbenou večerou. Ďakujem za zdieľanie, určite sa k tomuto receptu vrátim!
Wow, chlpaté kuracie rezne znejú fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept ma veľmi potešil! Chlpaté rezne sú jednoduché na prípravu a chutili nám všetkým. Odporúčam vyskúšať aj s inými koreninami!
Super recept na kuracie rezne! Všetci doma sme si na nich veľmi pochutnali. Ďakujem za tip, určite ho odporučím aj priateľom!
Pridávam sa k odporúčaniu! Je to fakt rýchle a chutné jedlo. Chlpaté kuracie rezne som robil už dvakrát a vždy boli úspech!
Chlpaté kuracie rezne sú skvelým nápadom na večeru! Práve ich pripravujem a už sa neviem dočkať výsledku. Ďakujem za recept!
‚Chlpaté‘ znie naozaj zábavne! Nevedel som si predstaviť takýto recept, ale už sa teším, ako ich urobím doma.
‚Dobrú chuť!‘ hovorím dopredu, lebo viem, že to bude fantastické jedlo podľa tohto receptu. Super práca!
‚Kuracie‘ je moje obľúbené mäso a táto verzia vyzerá úžasne! Určite ju vyskúšam cez víkend.