Chlpaté kuracie rezne

Ak hľadáte recept na chlpaté kuracie rezne, tu máte jednoduchý a lahodný recept:

Chlpaté kuracie rezne

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa
  • 1/2 šálky strúhankou
  • 1/4 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie

 

Chlpaté kuracie rezne

Postup:

  1. Roztrieďte kuracie mäso do troch rovnomerných plátkov a jemne ich naklepajte na tenké rezne.
  2. V mise si pripravte miešaciu zmes zo strúhanky, múky, soli, čierneho korenia a sladkej papriky.
  3. V malej miske rozšľahajte vajcia.
  4. Každý kúsok kuracieho mäsa ponorte najprv do rozšľahaných vajec a potom obaly v miešacej zmesi zo strúhanky.
  5. Na panvici zohrejte olej a na miernom ohni vypražte rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedé.
  6. Hotové chlpaté kuracie rezne oddeľte na kuchynskom papieri na odsušenie prebytočného oleja.

Vaše chlpaté kuracie rezne sú pripravené! Podávajte ich s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhanky
  • 50 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo parmezán)
  • 100 g hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného cesnaku (voliteľné)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia/stehná umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na rezne hrubé asi 1–2 cm. Oboje posypte soľou, korením a, ak chcete, aj sušeným cesnakom. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa mäso premarinovalo.

  2. Príprava obalov: Pripravte si tri rôzne misy:

    • V prvej mise dajte hladkú múku.
    • V druhej mise rozbite vajcia a trochu ich rozšľahajte.
    • V tretej mise zmiešajte strúhanku a nastrúhaný syr.
  3. Obalovanie mäsa: Každý kurací rez sa najprv obalí v múke, potom namočte do rozšľahaného vajca a na záver ho poriadne obalte v zmesi strúhanky a syra. Dbajte na to, aby bol rezne dobre pokrytý, aby vznikol „chlpatý“ efekt.

  4. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obalené rezne. Vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, približne 4-5 minút z každej strany.

  5. Dokončenie: Po vyprážaní uložte rezne na papierové utierky, aby sa odsali prebytočný olej.

  6. Podávanie: Chlpaté kuracie rezne podávajte teplé s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina. Môžete ich dozdobiť citrónom alebo bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Kubik Romana píše:

    Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam.

  2. Murcova Robert píše:

    Takéto jednoduché recepty sú super, veľmi sa teším, že som naň natrafil.

  3. Peťo123 píše:

    Tento recept na chlpaté kuracie rezne je skvelý! Konečne som objavil niečo nové do našich rodinných večerí. Určite to vyskúšam, mňam!

  4. Kocúrik píše:

    Veľmi jednoduchý a chutný recept! Chlpaté rezne sú teraz mojou obľúbenou večerou. Ďakujem za zdieľanie, určite sa k tomuto receptu vrátim!

  5. Bublina píše:

    Wow, chlpaté kuracie rezne znejú fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!

  6. MackoPuf píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Chlpaté rezne sú jednoduché na prípravu a chutili nám všetkým. Odporúčam vyskúšať aj s inými koreninami!

  7. VeselýJanko píše:

    Super recept na kuracie rezne! Všetci doma sme si na nich veľmi pochutnali. Ďakujem za tip, určite ho odporučím aj priateľom!

    1. Zlatko píše:

      Pridávam sa k odporúčaniu! Je to fakt rýchle a chutné jedlo. Chlpaté kuracie rezne som robil už dvakrát a vždy boli úspech!

  8. Srdiečko píše:

    Chlpaté kuracie rezne sú skvelým nápadom na večeru! Práve ich pripravujem a už sa neviem dočkať výsledku. Ďakujem za recept!

  9. -Cico- píše:

    ‘Chlpaté’ znie naozaj zábavne! Nevedel som si predstaviť takýto recept, ale už sa teším, ako ich urobím doma.

  10. !Boris! píše:

    ‘Dobrú chuť!’ hovorím dopredu, lebo viem, že to bude fantastické jedlo podľa tohto receptu. Super práca!

  11. #Zuzka# píše:

    ‘Kuracie’ je moje obľúbené mäso a táto verzia vyzerá úžasne! Určite ju vyskúšam cez víkend.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *