Na prípravu lahodnej paradajkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 kg rajčín
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, cukor
– mletá paprika
– smotana na zahustenie
Lahodná paradajková polievka
Postup:
1. Rajčiny očistíme, nakrájame na kocky a odstránime šupku a semená.
2. V hrnci na rozpálenej lyžici oleja opekáme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané rajčiny a dusíme približne 10 minút.
3. Do hrnca pridáme maslo, múku a mletú papriku a necháme krátko osmažiť.
4. Postupne pridáme zeleninový vývar, premiešame a varíme polievku ešte asi 15 minút na miernom ohni.
5. Na záver polievku dochutíme soľou, korením a cukrom podľa vlastnej chuti.
6. Po odstavení polievky pridáme do nej lyžicu smotany a dôkladne premiešame.
Polievku môžete servírovať s varenými cestovinami a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!