Čo na obed v Nedeľu?

1. Pečené bravčové s bylinkovo-cesnakovou marinádou, zemiakmi a zeleninou:

  • Bravčové medailónky obaľte v zmesí nastrúhaného čerstvého cesnaku, rozmarínu a vybraných byliniek.
  • Zemiaky nakrájajte na tenké plátky, pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením. Rovnomerne ich poukladajte do pekáča okolo mäsa.
  • Pridajte aj kúsky nakrájanej zeleniny (napríklad mrkvu, cibuľu, papriku) a zakryte pekáč fóliou.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne hodinu, alebo kým nebude mäso dobre prepečené a zemiaky jemné.

2. Taliansky Caprese šalát s čerstvou mozzarellou:

  • Nakrájajte paradajky a čerstvú mozzarellu na plátky a umiestnite ich do misky.
  • Pridajte listy čerstvej bazalky a dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Ak chcete, môžete pridať aj jemne nasekanú cibuľku a pokvapkať olivovým olejom.
  • Servírujte s čerstvou bagetkou alebo grilovaným chlebom.

 

Čo navariť na nedeľu?

3. Hladká cesnaková polievka s opraženými krutónmi:

  • Na panvici opražte na masle jemne nasekanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
  • Pridajte zemiakové guľky, zalejte vývarom alebo vodou a varte, až kým sa zemiaky neuvaria.
  • Na panvici zmiešajte chlebové kocky s trochou olivového oleja a čerstvým tymiánom, následne opražte, kým nezískajú zlatistú farbu.
  • Ozdobte podávanú polievku čerstvými bylinkami a pridajte opražené krutóny.

Vychutnáte si skvelé chute s týmito receptami. Dobrú chuť!

 

Čo na obed v Nedeľu - 2

2) Čo na obed v Nedeľu?

Na kuracie prsia:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Na prílohu:

Penne s brokolicou

Penne s brokolicou

Čítať viac »

  • 250 g ryže
  • 500 ml vody
  • Soľ podľa chuti
  • 200 g mrazenej alebo čerstvej zeleniny (napríklad hrášok, mrkvu a kukuricu)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Potom ich pokrájajte na menšie kúsky.
    • Na pánvi rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte do zlatista.
    • Do panvice vložte kuracie mäso a restujte, až kým nebude zlatohnedé. Osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou.
  2. Príprava omáčky:

    • Po osmažení kuracieho mäsa pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Dobre premiešajte a priveďte do varu. Následne znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly variť asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
  3. Príprava ryže:

    • Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. Vo vhodnom hrnci privarte vodu s štipkou soli.
    • Pridajte ryžu a varte na miernom ohni, kým sa voda neodparí a ryža nezmäkne (približne 15-20 minút).
    • Po uvarení ryžu prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  4. Príprava zeleniny:

    • V inej panvici uvarte mrazenú alebo čerstvú zeleninu vo vode so soľou (približne 5-7 minút). Potom sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby sa zachovala farba zeleniny.
  5. Servírovanie:

    • Na tanier naservírujte porciu ryže, na ňu nalejte kuracie prsia v smotanovej omáčke a pridajte vybrané zeleninové prílohy.
    • Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  6. Dobrú chuť!

Tento nedeľný obed je chutný a výživný, skvelý na rodinné stretnutia. Rýchlo sa pripraví a určite sa bude všetkým páčiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

19 Komentárov

  1. Skutecky Ivica píše:

    Recepty na obed sú skvelé! Veľmi rada vyskúšam tieto nápady.

  2. Zita Zelenayova píše:

    Chutné a zdravé recepty, vďaka za inšpiráciu.

  3. Ivica Kosikova píše:

    Vyzera to super, musim to skusit

  4. Zuzulova Libusa píše:

    Super, ze mas tento post. Doma budeme mat novy obed!

  5. Valeria Vlckova píše:

    Ďakujem za skvelé recepty, určite vyskúšam! Mňam mňam!

  6. Uobsut píše:

    Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele, ďakujem!

  7. Paulina19 píše:

    Všetky tri recepty znie veľmi chutne, už sa teším na nedeľný obed!

  8. Patricia37 píše:

    Skvelé recepty! Určite ich vyskúšam tento týždeň.

  9. Kplskova píše:

    Mňam! Tieto jedlá vyzerajú veľmi lákavo.

  10. PohodovyMilan píše:

    Skvelé recepty! Veľmi sa mi páči, že sú jednoduché a rýchle na prípravu. Určite vyskúšam ten cesnakovo-bylinkový bravčový recept. Mám rád, keď môžem prekvapiť rodinu niečím chutným. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. KreativnaJanka píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Všetky recepty vyzerajú naozaj lákavo a jednoducho sa dajú pripraviť. Caprese šalát si určite pripravím na víkend. Je to osviežujúce a zdravé jedlo, ktoré milujem!

  12. HravýPeter123 píše:

    Veľmi pekný článok plný skvelých nápadov na obed! Krémová cesnaková polievka znie fantasticky a určite ju urobím. Rád varím pre svojich priateľov a verím, že im bude chutiť! Ďakujem za tipy!

  13. NedeľnýKuchár píše:

    Super nápady na obed! Najviac ma zaujala kombinácia kuracích pŕs so smotanou. Rád varím a vždy hľadám nové recepty, takže tento článok je pre mňa ako stvorený. Určite ho odporučím aj svojim priateľom!

  14. ZvedaváZuzka píše:

    Ďakujem za úžasné recepty! Taliansky šalát Caprese milujem a teším sa, že si ho môžem pripraviť doma. Mám rada čerstvé suroviny, takže tento pokrm ma veľmi oslovil. Bude to skvelá voľba na nedeľu!

  15. ŠťastnýJano píše:

    Článok je veľmi užitočný! Recepty sú jasne vysvetlené a vyzerajú chutne. Som nadšený z toho, ako rýchlo môžem pripraviť zdravý obed pre rodinu. Dúfam, že aj moje deti budú spokojné s jedlom!

  16. FajnAlenka píše:

    Tento článok mi priniesol veľa radosti! Skutočne milujem pečené bravčové s bylinkami a zemiakmi. Je to taká klasika, ktorú si vieme všetci vychutnať spoločne pri nedeľnom obede. Už sa teším na varenie!

  17. _SkveleRecepty_45_ píše:

    ‚Nedeľa bez dobrého jedla nie je nedeľa!‘ Myslím si to tiež! Každý recept v tomto článku vyzerá výborne a určite ich vyskúšam. Kuracie prsia so smotanou majú u nás doma úspech vždy, tak sa teším na ďalšie variácie.

  18. _SrdcovaVeronika_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo si pomyslím vždy, keď vidím takéto lákavé recepty! Veľmi sa mi páči kombinácia zeleniny s pečeným mäsom – je to zdravé a chutné zároveň. Ďakujem za inšpiráciu na nedeľu!

  19. _UzasnyRoman_98_ píše:

    ‚Kuchyňa je moje kráľovstvo!‘ A tieto recepty sú presne to, čo potrebujem do svojej zbierky. Opečené krutóny do polievky sú výborným tipom a už teraz viem, že môj rodinný obed bude skvelý!