Určite! Tu je niekoľko receptov na nedeľný obed:
1. Česnekovo-bylinkové pečené bravčové s zemiakmi a zeleninou:
- Bravčové medailónky obaľte v zmesi z čerstvého cesnaku, rozmarínu a ľubovoľných byliniek.
- Zemiaky nakrájajte na tenké plátky, poliate olivovým olejom a posypte soľou a korením. Pekne ich rozložte v pekáči okolo mäsa.
- Pridajte aj kúsok nakrájanej zeleniny (napr. mrkva, cibuľa, paprika) a zakryte pekáč alobalom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi hodinu, alebo kým mäso nebude dobre prepečené a zemiaky mäkké.
2. Talianka Caprese šalát s čerstvým mozzarellou:
- Nakrájajte paradajky a čerstvú mozzarella na plátky a vložte ich do misky.
- Pridajte čerstvé bazalkové lístky a posypte solou a čiernym korením.
- Môžete pridať aj jemne nasekanú cibuľku a poliať olivovým olejom.
- Podávajte s čerstvým bagetom alebo grilovaným chlebom.
Čo na obed v Nedeľu?
3. Krémová cesnaková polievka s opečenými krutónmi:
- V hrnci opražte na masle jemne nasekanú cibuľku a strúčiky cesnaku.
- Pridajte zemiakové gulky, zalejte vývarom alebo vodou a varíme, kým sa zemiaky neuvária.
- Zmiešajte v ponvičke kocky chleba s trochou olivového oleja, čerstvým tymianom a pečte ich na panvici, kým nebudú zlatisté.
- Zelenými bylinkami ozdobte podávanú polievku a pridajte opečené krutóny.
Čakajú vás výborné chute s týmito receptmi. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na kuracie prsia:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Na prílohu:
- 250 g ryže
- 500 ml vody
- Soľ podľa chuti
- 200 g mrazenej alebo čerstvej zeleniny (napríklad hrášok, mrkvu a kukuricu)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a smažte do zlatista.
- Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nie je zlatohnedé. Osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou.
-
Príprava omáčky:
- Po osmažení mäsa pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Dobre premiešajte a privedte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku zhruba 10-15 minút dusit, aby sa chute skombinovali.
-
Príprava ryže:
- Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. Vo vhodnom hrnci privarte vodu so štipkou soli.
- Pridajte ryžu a varte na miernom ohni, pokým sa voda nevyparí a ryža nebude mäkká (asi 15-20 minút).
- Po uvarení ryžu prepláchnite studenou vodou a nechajte okapať.
-
Príprava zeleniny:
- V inej panvici uvarte mrazenú alebo čerstvú zeleninu v osolenej vode (asi 5-7 minút). Potom sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby si zelenina zachovala farbu.
-
Servírovanie:
- Na tanier naservírujte porciu ryže, na to nalejte kuracie prsia so smotanovou omáčkou a pridajte zeleninu.
- Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť!
Tento nedeľný obed je chutný a zdravý, ideálny na rodinné stretnutia. Rýchlo sa pripraví a určite si ho všetci zamilujú!
Recepty na obed sú skvelé! Veľmi rada vyskúšam tieto nápady.
Chutné a zdravé recepty, vďaka za inšpiráciu.
Vyzera to super, musim to skusit
Super, ze mas tento post. Doma budeme mat novy obed!
Ďakujem za skvelé recepty, určite vyskúšam! Mňam mňam!
Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele, ďakujem!
Všetky tri recepty znie veľmi chutne, už sa teším na nedeľný obed!
Skvelé recepty! Určite ich vyskúšam tento týždeň.
Mňam! Tieto jedlá vyzerajú veľmi lákavo.
Skvelé recepty! Veľmi sa mi páči, že sú jednoduché a rýchle na prípravu. Určite vyskúšam ten cesnakovo-bylinkový bravčový recept. Mám rád, keď môžem prekvapiť rodinu niečím chutným. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento článok ma veľmi potešil! Všetky recepty vyzerajú naozaj lákavo a jednoducho sa dajú pripraviť. Caprese šalát si určite pripravím na víkend. Je to osviežujúce a zdravé jedlo, ktoré milujem!
Veľmi pekný článok plný skvelých nápadov na obed! Krémová cesnaková polievka znie fantasticky a určite ju urobím. Rád varím pre svojich priateľov a verím, že im bude chutiť! Ďakujem za tipy!
Super nápady na obed! Najviac ma zaujala kombinácia kuracích pŕs so smotanou. Rád varím a vždy hľadám nové recepty, takže tento článok je pre mňa ako stvorený. Určite ho odporučím aj svojim priateľom!
Ďakujem za úžasné recepty! Taliansky šalát Caprese milujem a teším sa, že si ho môžem pripraviť doma. Mám rada čerstvé suroviny, takže tento pokrm ma veľmi oslovil. Bude to skvelá voľba na nedeľu!
Článok je veľmi užitočný! Recepty sú jasne vysvetlené a vyzerajú chutne. Som nadšený z toho, ako rýchlo môžem pripraviť zdravý obed pre rodinu. Dúfam, že aj moje deti budú spokojné s jedlom!
Tento článok mi priniesol veľa radosti! Skutočne milujem pečené bravčové s bylinkami a zemiakmi. Je to taká klasika, ktorú si vieme všetci vychutnať spoločne pri nedeľnom obede. Už sa teším na varenie!
‘Nedeľa bez dobrého jedla nie je nedeľa!’ Myslím si to tiež! Každý recept v tomto článku vyzerá výborne a určite ich vyskúšam. Kuracie prsia so smotanou majú u nás doma úspech vždy, tak sa teším na ďalšie variácie.
‘Dobrú chuť!’ je presne to, čo si pomyslím vždy, keď vidím takéto lákavé recepty! Veľmi sa mi páči kombinácia zeleniny s pečeným mäsom – je to zdravé a chutné zároveň. Ďakujem za inšpiráciu na nedeľu!
‘Kuchyňa je moje kráľovstvo!’ A tieto recepty sú presne to, čo potrebujem do svojej zbierky. Opečené krutóny do polievky sú výborným tipom a už teraz viem, že môj rodinný obed bude skvelý!