Čo na obed v Nedeľu?

Určite! Tu je niekoľko receptov na nedeľný obed:

1. Česnekovo-bylinkové pečené bravčové s zemiakmi a zeleninou:

  • Bravčové medailónky obaľte v zmesi z čerstvého cesnaku, rozmarínu a ľubovoľných byliniek.
  • Zemiaky nakrájajte na tenké plátky, poliate olivovým olejom a posypte soľou a korením. Pekne ich rozložte v pekáči okolo mäsa.
  • Pridajte aj kúsok nakrájanej zeleniny (napr. mrkva, cibuľa, paprika) a zakryte pekáč alobalom.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi hodinu, alebo kým mäso nebude dobre prepečené a zemiaky mäkké.

2. Talianka Caprese šalát s čerstvým mozzarellou:

  • Nakrájajte paradajky a čerstvú mozzarella na plátky a vložte ich do misky.
  • Pridajte čerstvé bazalkové lístky a posypte solou a čiernym korením.
  • Môžete pridať aj jemne nasekanú cibuľku a poliať olivovým olejom.
  • Podávajte s čerstvým bagetom alebo grilovaným chlebom.

 

Čo na obed v Nedeľu?

3. Krémová cesnaková polievka s opečenými krutónmi:

  • V hrnci opražte na masle jemne nasekanú cibuľku a strúčiky cesnaku.
  • Pridajte zemiakové gulky, zalejte vývarom alebo vodou a varíme, kým sa zemiaky neuvária.
  • Zmiešajte v ponvičke kocky chleba s trochou olivového oleja, čerstvým tymianom a pečte ich na panvici, kým nebudú zlatisté.
  • Zelenými bylinkami ozdobte podávanú polievku a pridajte opečené krutóny.

Čakajú vás výborné chute s týmito receptmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie prsia:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Na prílohu:

  • 250 g ryže
  • 500 ml vody
  • Soľ podľa chuti
  • 200 g mrazenej alebo čerstvej zeleniny (napríklad hrášok, mrkvu a kukuricu)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a smažte do zlatista.
    • Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nie je zlatohnedé. Osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou.
  2. Príprava omáčky:

    • Po osmažení mäsa pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Dobre premiešajte a privedte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku zhruba 10-15 minút dusit, aby sa chute skombinovali.
  3. Príprava ryže:

    • Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. Vo vhodnom hrnci privarte vodu so štipkou soli.
    • Pridajte ryžu a varte na miernom ohni, pokým sa voda nevyparí a ryža nebude mäkká (asi 15-20 minút).
    • Po uvarení ryžu prepláchnite studenou vodou a nechajte okapať.
  4. Príprava zeleniny:

    • V inej panvici uvarte mrazenú alebo čerstvú zeleninu v osolenej vode (asi 5-7 minút). Potom sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby si zelenina zachovala farbu.
  5. Servírovanie:

    • Na tanier naservírujte porciu ryže, na to nalejte kuracie prsia so smotanovou omáčkou a pridajte zeleninu.
    • Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  6. Dobrú chuť!

Tento nedeľný obed je chutný a zdravý, ideálny na rodinné stretnutia. Rýchlo sa pripraví a určite si ho všetci zamilujú!

Podobné príspevky

19 Komentárov

  1. Skutecky Ivica píše:

    Recepty na obed sú skvelé! Veľmi rada vyskúšam tieto nápady.

  2. Zita Zelenayova píše:

    Chutné a zdravé recepty, vďaka za inšpiráciu.

  3. Ivica Kosikova píše:

    Vyzera to super, musim to skusit

  4. Zuzulova Libusa píše:

    Super, ze mas tento post. Doma budeme mat novy obed!

  5. Valeria Vlckova píše:

    Ďakujem za skvelé recepty, určite vyskúšam! Mňam mňam!

  6. Uobsut píše:

    Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele, ďakujem!

  7. Paulina19 píše:

    Všetky tri recepty znie veľmi chutne, už sa teším na nedeľný obed!

  8. Patricia37 píše:

    Skvelé recepty! Určite ich vyskúšam tento týždeň.

  9. Kplskova píše:

    Mňam! Tieto jedlá vyzerajú veľmi lákavo.

  10. PohodovyMilan píše:

    Skvelé recepty! Veľmi sa mi páči, že sú jednoduché a rýchle na prípravu. Určite vyskúšam ten cesnakovo-bylinkový bravčový recept. Mám rád, keď môžem prekvapiť rodinu niečím chutným. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. KreativnaJanka píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Všetky recepty vyzerajú naozaj lákavo a jednoducho sa dajú pripraviť. Caprese šalát si určite pripravím na víkend. Je to osviežujúce a zdravé jedlo, ktoré milujem!

  12. HravýPeter123 píše:

    Veľmi pekný článok plný skvelých nápadov na obed! Krémová cesnaková polievka znie fantasticky a určite ju urobím. Rád varím pre svojich priateľov a verím, že im bude chutiť! Ďakujem za tipy!

  13. NedeľnýKuchár píše:

    Super nápady na obed! Najviac ma zaujala kombinácia kuracích pŕs so smotanou. Rád varím a vždy hľadám nové recepty, takže tento článok je pre mňa ako stvorený. Určite ho odporučím aj svojim priateľom!

  14. ZvedaváZuzka píše:

    Ďakujem za úžasné recepty! Taliansky šalát Caprese milujem a teším sa, že si ho môžem pripraviť doma. Mám rada čerstvé suroviny, takže tento pokrm ma veľmi oslovil. Bude to skvelá voľba na nedeľu!

  15. ŠťastnýJano píše:

    Článok je veľmi užitočný! Recepty sú jasne vysvetlené a vyzerajú chutne. Som nadšený z toho, ako rýchlo môžem pripraviť zdravý obed pre rodinu. Dúfam, že aj moje deti budú spokojné s jedlom!

  16. FajnAlenka píše:

    Tento článok mi priniesol veľa radosti! Skutočne milujem pečené bravčové s bylinkami a zemiakmi. Je to taká klasika, ktorú si vieme všetci vychutnať spoločne pri nedeľnom obede. Už sa teším na varenie!

  17. _SkveleRecepty_45_ píše:

    ‘Nedeľa bez dobrého jedla nie je nedeľa!’ Myslím si to tiež! Každý recept v tomto článku vyzerá výborne a určite ich vyskúšam. Kuracie prsia so smotanou majú u nás doma úspech vždy, tak sa teším na ďalšie variácie.

  18. _SrdcovaVeronika_ píše:

    ‘Dobrú chuť!’ je presne to, čo si pomyslím vždy, keď vidím takéto lákavé recepty! Veľmi sa mi páči kombinácia zeleniny s pečeným mäsom – je to zdravé a chutné zároveň. Ďakujem za inšpiráciu na nedeľu!

  19. _UzasnyRoman_98_ píše:

    ‘Kuchyňa je moje kráľovstvo!’ A tieto recepty sú presne to, čo potrebujem do svojej zbierky. Opečené krutóny do polievky sú výborným tipom a už teraz viem, že môj rodinný obed bude skvelý!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *