Ingrediencie:
– 200 g tmavej cokolady
– 150 g masla
– 4 vajcia
– 100 g cukru
– 100 g muky
– 1 čajová lyžička kypriacej sódy
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 lyžica kakaa

 

Čokoládová plnka – torta

Na plnku:
– 200 g mliečnej čokolády
– 250 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
– 1 lyžica medu

Postup:
1. Roztopíme na vodnom kúpeli tmavú čokoládu a maslo, necháme vychladnúť.
2. V menšej miske vyšľaháme 4 žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom.
3. Pridáme roztopenú čokoládu a maslo, preosejeme muku s kypriacou sodou a kakaom a jemne premiešame.
4. Biele bielka vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do cesta.
5. Pekáč (cca 22 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do neho cesto.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút.
7. Po upečení necháme dobre vychladnúť.
8. Na prípravu plnky roztopíme mliečnu čokoládu s maslom a medom, necháme vychladnúť.
9. Šľahačku vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do čokoládovej zmesi.
10. Na vychladený korpus natrieme plnku rovnomerne po celej ploche a dáme na niekoľko hodín zatuhnúť do chladničky.
11. Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládovou polevou alebo ovocím. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *