Čokoládová torta - hrnčeková

Suroviny:
– 1 hrnček múky
– 1 hrnček cukru
– ½ hrnčeku kakaa
– 1 lyžička prášku do pečiva
– ½ lyžičky sódy bikarbóny
– ½ hrnčeku oleja
– ½ hrnčeku mlieka
– 2 vajcia
– vanilkový extrakt

 

Čokoládová torta – hrnčeková

Postup:
1. Do veľkej misky zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbóny.
2. Pridajte olej, mlieko, vajcia a vanilkový extrakt a premiešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu cesta.
3. Vylejte cesto do vymasteného a pomúčeného hrnčeka.
4. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút alebo kým nebude cesto pevné a suché.
5. Nechajte tortu vychladnúť, zatiaľ si pripravte polevu z rozpustenej čokolády a polejte ňou tortu.
6. Podávajte teplú alebo studenú. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *