Ingrediencie:
– 1 hrnček múky
– 1 hrnček cukru
– ½ hrnčeku kakaa
– 1 čajová lyžička prášku do pečenia
– ½ čajovej lyžičky jedlej sódy
– ½ hrnčeku oleja
– ½ hrnčeku mlieka
– 2 vajcia
– vanilkový extrakt
Čokoládový koláč – hrnčekový
Postup:
1. Do rozmernej nádoby dôkladne skombinujte múku, cukor, kakao, prášok do pečenia a jedlú sódu.
2. Následne pridajte olej, mlieko, vajcia a vanilkový extrakt a zamiešajte, kým cesta nedosiahne hladkú textúru.
3. Vlejte cesto do predom vymastenej a pomúčenej nádoby.
4. Pečte v predhriatej rúre na teplotu 180°C približne 30-40 minút, alebo kým cesto nie je pevné a suché.
5. Nechajte koláč vychladnúť a zatiaľ pripravte polevu z rozpustenej čokolády, ktorou polejete koláč.
6. Môžete podávať horúci alebo chladený. Prajeme dobrú chuť!