Čokoládová torta s ovocím

 

Koláč z čokolády s ovocím, recept, ktorý som dostala od svojej susedky.

Suroviny:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 4 kusy vajec
  • 200 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečenia
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • čerstvé ovocie podľa preferencií (napríklad maliny, jahody, marhule)

 

Koláč z čokolády s ovocím

Návod na prípravu:

  1. Na začiatok si nastavte rúru na 180 °C a pripravte formu na koláč (približne 23 cm), ktorú vymažte maslom a posypte múkou.
  2. Rozpušťte tmavú čokoládu spolu s maslom nad parou alebo v hrnci na jemnom ohni. Nechajte vychladnúť.
  3. V priestrannej miske spojte cukor a vajcia a vyšľahajte, kým nevznikne hladká a svetlá zmes.
  4. Pridajte pripravenú čokoládu s maslom a dôkladne premiešajte.
  5. Do zmesi pridajte hladkú múku s práškom do pečenia a opatrne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  6. Nakoniec vmiešajte šľahačkovú smotanu a znovu dôkladne premiešajte.
  7. Cesto vylejte do pripravenej formy a pridajte doň vybrané čerstvé ovocie.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým nie je koláč pevný na dotyk.
  9. Nechajte koláč vychladnúť, najlepšie v chladničke, a potom ho môžete ozdobiť podľa svojej fantázie, napríklad čokoládovou polevou, šľahačkou alebo čerstvým ovocím.
  10. Hotový koláč podávajte a vychutnajte si jeho chuť!

Dobrú chuť!

Čokoládová torta s ovocím-2

Aby boli kuracie prsia šťavnaté v rúre

Aby boli kuracie prsia šťavnaté v rúre

Čítať viac »

2) Čokoládová torta s ovocím

Čokoládová torta s ovocím je ideálnou voľbou pre každú príležitosť. Kombinácia bohatého čokoládového cesta a osviežujúceho ovocia si získa srdcia všetkých vašich hostí. V rámci tohto receptu vám ukážem jednoduchý spôsob, ako si túto lahodnú tortu pripraviť doma.

Potrebné suroviny

Na prípravu čokoládovej torty s ovocím budete potrebovať tieto zložky:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 150 g masla
  • 3 kusy vajec
  • 1 balenie prášku do pečenia
  • 100 ml mlieka
  • 200 g čokolády
  • Ovocie podľa vlastného výberu (napríklad maliny alebo jahody)

Postup prípravy torty

Nasledujte tieto kroky a vaša čokoládová torta s ovocím bude hotová za krátky čas:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na tortu.
  2. V miske zmiešajte hladkú múku, práškový cukor, kakao a prášok do pečenia.
  3. V inej miske vyšľahajte vajcia s roztopeným maslom a mliekom, a potom ich pridajte do sypkých ingrediencií.
  4. Premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto, a následne pridajte roztopenú čokoládu.
  5. Cesto nalejte do formy a pečte 25-30 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť.
  6. Na vychladenú tortu rozložte čerstvé ovocie podľa vlastného výberu.

Podávajte a vychutnávajte si vynikajúcu čokoládovú tortu s ovocím, ktorá určite zaujme každého. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ambroz78 píše:

    Recept znie veľmi lákavo, určite ho vyskúšam.

  2. Julius64 píše:

    Tieto koláče sú mojou slabosťou, ďakujem za recept!