Čokoládové lievance s banánom a zmrzlinou

 

Choco lievance predstavujú skvelý dezert, ktorý môžete jednoducho vytvoriť aj doma. Tu je základný recept na choco lievance s banánom a zmrzlinou:

Potrebné prísady:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vajce
  • 3/4 šálky mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 banán, nakrájaný na kolieska
  • vanilková zmrzlina

 

Choco lievance s banánom a zmrzlinou

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a rozohriate maslo, a všetko dôkladne premiešajte.
  3. Skombinujte mokré a suché ingrediencie, aby ste vytvorili homogénne cesto.
  4. Rozohrievajte panvicu na strednom ohni a potrite ju trochou masla alebo oleja.
  5. Na panvicu dávajte ďalšie lievance pomocou lyžice a varte ich približne 2 minúty, kým sa neobjavia bubliny na vrchu.
  6. Otočte lievance a pečte ich ďalších 1-2 minúty, kým nie sú pevné a zlatohnedej farby.
  7. Vrch lievancov ozdobte plátkami banána a podávajte ich s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Choco lievance s banánom a zmrzlinou sú výnimočnou kombináciou sladkosti a krémovosti. Doprajte si tento lahodný dezert!

Čokoládové lievance s banánom a zmrzlinou-2

Ako zavárať papriku v oleji?

Ako zavárať papriku v oleji?

Čítať viac »

2) Čokoládové lievance s banánom a zmrzlinou

Choco lievance s banánom a zmrzlinou sú výnimočným dezertom, ktorý si obľúbite. Tieto lievance sú nielen chutné, ale aj ľahké na prípravu. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme recept, ktorý zaručene poteší každého, kto má rád sladké pokrmy.

Ingrediencie na choco lievance

Na prípravu choco lievancov budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 2 zrelé banány
  • zmrzlina (čokoládová alebo vanilková) na podávanie

Postup na prípravu lievancov

Začnite zmiešaním múky, kakaa, cukru, prášku do pečiva a soli v miske. V ďalšej mise rozšľahajte vajce a pridajte mlieko spolu s roztopeným maslom. Tekuté prísady pridajte k suchým a jemne premiešajte, až sa vytvorí hladké cesto.

Na panvici s trochou oleja alebo masla zohrievajte na strednej teplote. Nalejte lyžicu cesta a smažte asi 2 minúty, kým sa na vrchu neobjavia bublinky. Otočte lievanec a smažte ešte 1-2 minúty, kým nedosiahne zlatohnedú farbu. Tento postup opakujte, kým nebudete mať hotové všetky lievance.

Podávajte teplé, ozdobené polovičkami banánov a zmrzlinou. Tento jedinečný dezert vás určite nadchne! Užite si svoju porciu choco lievancov s banánom a zmrzlinou a prekvapte svojich blízkych touto lahodnou dobrotou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Qcierna píše:

    Na tento recept sa už teším! Určite ho vyskúšam.

  2. Bozidara Slobodnik píše:

    S týmto receptom nič nemožno pokaziť. Výborne.

  3. Dolezal Blanka píše:

    Vyzera to uzasne! Musim to vyskusat, moje deti budu nadsene!

  4. Sergej49 píše:

    Tento recept na lievance je neuveritelny! Dakujem za inspiraciu, urcite vyskusam.

  5. Murarikova Pravoslav píše:

    To musi byt skvely dezert. Hned zajdem nakupit ingrediencie a spravim celu rodinu stastnou.