Cuketa s mletým mäsom

Ak hľadáte recept na “cuketu s mletým mäsom”, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:

Cuketa plnená mletým mäsom

  • Príprava:
  1. Cuketu opláchnite pod tečúcou vodou a odožnite koncové konce. Nakrájajte ju na polovicu a vydlabte stred, aby ste mali priestor na plnenie.
  2. Mleté mäso si môžete vybrať podľa svojich preferencií – hovädzie, bravčové alebo kuracie.
  3. Do mletého mäsa pridajte jemne nakrájanú cibuľu, strúhanku, rozšľahané vajce, soľ, korenie a ľubovoľné bylinky podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Plňte cuketu pripravenou zmesou mäsa a následne ju uložte na pekáč.
  5. Predhrejte rúru na 180 °C (356 °F) a vložte pekáč s plnenou cuketou do rúry.
  6. Pečte približne 30-40 minút, ale pravidelne kontrolujte, aby sa cuketa neprehriala a zmes mäsa bola správne prepečená.
  7. Ak chcete, môžete na záver posypať plnené cukety strouhaným syrom a nechať ho roztápať počas posledných pár minút pečenia.

 

Cuketa s mletým mäsom

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Lsvobodova píše:

    Ďakujem za recept! Určite vyskúšam.

  2. Alexander Zuzulova píše:

    Vyznie to veľmi chutne, skúsime pripraviť na obed.

  3. Dominik Butvinova píše:

    Nikdy som takéto jedlo nejedol, ale znie to zaujímavo.

  4. Kopecka Jaroslav píše:

    Môžem namiesto cibule pridať cesnak?

  5. Chalupka Ivan píše:

    Dobrý nápad s tým syrom na záver, určite to dodá chut!

  6. Gonova Dobromila píše:

    Mňam, toto musí byť vynikajúce jedlo!

  7. Vojtech Oravcova píše:

    Skvelý návod na prípravu, ďakujem!

  8. Wondrisova píše:

    Veľmi pekný a podrobný recept. Ďakujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *