Ak hľadáte recept na “cuketu s mletým mäsom”, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:
Cuketa plnená mletým mäsom
- Príprava:
- Cuketu opláchnite pod tečúcou vodou a odožnite koncové konce. Nakrájajte ju na polovicu a vydlabte stred, aby ste mali priestor na plnenie.
- Mleté mäso si môžete vybrať podľa svojich preferencií – hovädzie, bravčové alebo kuracie.
- Do mletého mäsa pridajte jemne nakrájanú cibuľu, strúhanku, rozšľahané vajce, soľ, korenie a ľubovoľné bylinky podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte.
- Plňte cuketu pripravenou zmesou mäsa a následne ju uložte na pekáč.
- Predhrejte rúru na 180 °C (356 °F) a vložte pekáč s plnenou cuketou do rúry.
- Pečte približne 30-40 minút, ale pravidelne kontrolujte, aby sa cuketa neprehriala a zmes mäsa bola správne prepečená.
- Ak chcete, môžete na záver posypať plnené cukety strouhaným syrom a nechať ho roztápať počas posledných pár minút pečenia.
Cuketa s mletým mäsom
Dobrú chuť!
Ďakujem za recept! Určite vyskúšam.
Vyznie to veľmi chutne, skúsime pripraviť na obed.
Nikdy som takéto jedlo nejedol, ale znie to zaujímavo.
Môžem namiesto cibule pridať cesnak?
Dobrý nápad s tým syrom na záver, určite to dodá chut!
Mňam, toto musí byť vynikajúce jedlo!
Skvelý návod na prípravu, ďakujem!
Veľmi pekný a podrobný recept. Ďakujeme!