Cviklovo-banánové lievance pre deti

Predstavujeme vám fotorecept na lievance z cvikly a banánu, ktoré sú ideálne pre deti:

Potrebné ingrediencie:

  • 1 väčšia cvikla
  • 1 zrelý banán
  • 2 kusy vajec
  • 1 šálka múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na smaženie

 

Lievance z cvikly a banánu (fotorecept)

Priebeh prípravy:

  1. Cviklu očistíme a jemne nastrúhame.
  2. Banán roztlačíme pomocou vidličky.
  3. V miske spojať vajcia, múku, mlieko, prášok do pečiva a štipku soli. Potom pridáme nastrúhanú cviklu a roztlačený banán a dobre premiešame.
  4. Na panvici zahrejeme trochu masla na strednej teplote.
  5. Na panvicu vylejeme lyžičku zmesi a vytvoríme malú placku.
  6. Lievance opečeme z oboch strán, až kým sa nezafarbia do zlatohneda.
  7. Následne ich môžeme servírovať posypané cukrom alebo s šľahačkou.

Prajem dobrú chuť!

 

Cviklovo-banánové lievance pre deti - 2

2) Cviklovo-banánové lievance pre deti

Ingrediencie

  • 1 šálka nastrúhanej varenej cvikly
  • 1 zrelý banán
  • 1 šálka hladkej múky (prípustné je aj celozrnné)
  • 1/2 šálky mlieka (rastlinného alebo živočíšneho)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru (môžete znížiť množstvo alebo nahradiť medom)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 lyžica oleja (na panvicu)

Priebeh prípravy

  1. Príprava cvikly: Uvarte cviklu v osolenej vode do mäkka (približne 30-40 minút). Nechajte vychladnúť a potom nastrúhajte.

  2. Príprava banánu: Zrelý banán roztlačte vidlicou do hladka.

    Bravčová krkovička s opekanou zeleninkou a americkými zemiakmi

    Bravčová krkovička s opekanou zeleninkou a americkými zemiakmi

    Čítať viac »

  3. Zmiešanie ingrediencií: V miske spojte nastrúhanú cviklu, roztlačený banán, vajce a mlieko. Dobré premiešajte.

  4. Pridanie suchých prísad: Do zmesi pridajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Miešajte, kým nevznikne hladký krém.

  5. Rozohriatie panvice: Na panvici rozohrejte trochu oleja na miernom ohni.

  6. Pečenie lievancov: Vylejte cesto na panvicu (asi 1/4 šálky na jeden lievanec). Smažte, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky (približne 2-3 minúty), potom otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty, kým nebudú zlatohnedé.

  7. Podávanie: Hotové lievance podávajte teplé. Môžete ich doplniť jogurtom, ovocím alebo trochou medu.

Tip

Lievance z cvikly a banánu sú úžasné na raňajky alebo ako desiata. Ich farba a chuť určite poteší každého malého jedlíka!

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *