Slivkovo hroznové čatní recept

Slivkovo hroznové čatní recept, ktorý som pre vás pripravila.

Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 45 minút
Celkový čas: 1 hodina 5 minút
Porcie: 8

Zloženie:

  • 500 g sliviek, zbavených jadierok
  • 500 g hroznových bobúľ
  • 200 g cukru
  • 1 citrón
  • 1 škorica

 

Slivkovo hroznové čatní recept

Postup:

  1. Slivky a hrozno umyte a zbavte sa jadierok. Rozotrite ich mixérom na kašu.
  2. V hrnci zohrejte slivkovú a hroznovú kašu pri nízkej teplote.
  3. Pridajte cukor a škoricu a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  4. Počas varenia pridajte šťavu z citróna a nechajte zmes vrieť asi 45 minút.
  5. Po uvarení čatní nechajte vychladnúť a potom ju nalejte do sterilizovaných pohárov.

Podávanie:

Slivkovo hroznové čatní sa používa ako príloha k mäsu, syrom alebo ako sladká chuťovka na pečivo. Skvelo sa hodí aj ako darček pre vašich blízkych.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *