Slivkovo hroznové čatní recept, ktorý som pre vás pripravila.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 45 minút
Celkový čas: 1 hodina 5 minút
Porcie: 8
Zloženie:
- 500 g sliviek, zbavených jadierok
- 500 g hroznových bobúľ
- 200 g cukru
- 1 citrón
- 1 škorica
Slivkovo hroznové čatní recept
Postup:
- Slivky a hrozno umyte a zbavte sa jadierok. Rozotrite ich mixérom na kašu.
- V hrnci zohrejte slivkovú a hroznovú kašu pri nízkej teplote.
- Pridajte cukor a škoricu a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Počas varenia pridajte šťavu z citróna a nechajte zmes vrieť asi 45 minút.
- Po uvarení čatní nechajte vychladnúť a potom ju nalejte do sterilizovaných pohárov.
Podávanie:
Slivkovo hroznové čatní sa používa ako príloha k mäsu, syrom alebo ako sladká chuťovka na pečivo. Skvelo sa hodí aj ako darček pre vašich blízkych.
Prajem dobrú chuť!