Zdravé a ľahko stráviteľné jedlo, ktoré nezaťaží vaše trávenie, môže byť napríklad polievka z ryže. Na jej prípravu budete potrebovať:
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 1 zeler
– 1 šalátovú uhorku
– 1 hrnček ryže
– soľ, korenie, čerstvú petržlenovú vňať
Návod na prípravu:
1. Nakrájajte cibuľu, mrkvu, zeler a uhorku na malé kocky.
2. V hrnci osmažte cibuľu na masle, vo vode alebo s trochou oleja a potom pridajte zvyšok zeleniny.
3. Zalejte všetko vodou a dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
4. Pridajte ryžu a varte, až kým nebude mäkká.
5. Na konci posypte hotovú polievku nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.
Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi ľahko stráviteľné. Dávajte si pozor na množstvo soli, aby ste nezaťažovali svoj žalúdok. Prajem dobrú chuť!
2) Diétne jedlá pre citlivý žalúdok – Recepty
Zemiakový šalát so zakysanou smotanou
Budeme potrebovať:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľu
– 1 hrnček zakysanej smotany
– 1 polievkovú lyžicu oleja
– Čerstvú petržlenovú vňať
– Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Pokyny:
1. Uvaríme zemiaky v osolenej vode, kým sa nezmäknú, potom ich olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
2. Na oleji orestujeme cibuľu, následne pridáme zemiaky a osmažíme ich do zlatista.
3. Zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Ku zemiakom pridáme zakysanú smotanu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie, všetko dôkladne premiešame.
5. Šalát uložíme na 1-2 hodiny do chladničky, aby sa chute prepojili.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné ľahké jedlo. Prajem dobrú chuť!