Divinová paštéta

Recept na slovenskú paštétu z diviny.

Zoznam potrebných surovín:

  • 300 g bravčového mäsa
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne rozmačkané
  • 2 vajcia
  • 100 g masla, zmäknutého
  • Soľ a mleté korenie podľa vlastného uváženia
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • čerstvá petržlenová vňať, nasekaná

 

Paštéta z diviny

Návod na prípravu:

  1. Osolte vodu v hrnci a varte v nej kuracie a bravčové mäso, kým nie je mäkké. Po varení ich nechajte vychladnúť.
  2. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do mixéra. Pridajte jemne nakrájanú cibuľu, rozmačkaný cesnak, vajcia, zmäknuté maslo, soľ, korenie a mletú papriku.
  3. V mixéri dôkladne premiešajte všetky zložky, kým nevytvoríte hladkú a krémovú zmes.
  4. Na záver vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešajte.
  5. Hotovú paštétu preložte do nádoby a dajte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa chute prepojili.

Pripravenú paštétu z diviny môžete servírovať s čerstvým chlebom alebo pečivom. Ukladajte ju v chladničke a spotrebujte ju v priebehu niekoľkých dní.

Prajem dobrú chuť!

 

Divinová paštéta - 2

2) Divinová paštéta

Paštéta z diviny predstavuje nielen lahodné, ale aj unikátne využitie kvalitného mäsa z diviny. Tento recept vám ukáže, ako na prípravu chutnej a aromatickej paštéty, ktorá je ideálna na nedeľný brunch alebo bežný večer s priateľmi.

Nezabudnite si zaobstarať čerstvé suroviny, ktoré sú zásadné pre plnú chuť a textúru.

Tvarohové guľky bezlepkové 

Tvarohové guľky bezlepkové 

Čítať viac »

Potrebné ingrediencie na paštétu z diviny

Aby ste mohli vytvoriť túto skvostnú delikatesu, zoberte si nasledujúce suroviny:
– 500 g divinového mäsa (napríklad z jelenia alebo srnca)
– 150 g slaniny
– 1 cibuľa, nakrájaná na kusy
– 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
– 100 ml červeného vína
– 2 vajcia
– soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
– 1 lyžička tymiánu
– 1 lyžica masla na vymazanie formy

Postup pri príprave paštéty z diviny

Začneme tým, že na panvici opražíme nasekanú cibuľu a cesnak na masle do zlatistej farby. Potom pridáme divinové mäso a slaninu a všetko spolu opražíme, až získame hnedú farbu.

Po chvíli prilievame červené víno a necháme zmes povariť, kým sa alkohol neodparí a zmes sa nezredukuje. Následne preložíme zmes do mixéra, pridáme vajcia, tymián, soľ a korenie, a všetko rozmixujeme, kým nezískame hladkú konzistenciu.

Maslom vymazanú formu naplníme zmesou a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 160 °C pribl. 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnúť a servírujeme s toastom alebo čerstvým chlebom.

Záver: Doprajte si chvíľku rozkoše

Paštéta z diviny je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú nové a neobvyklé chutné recepty. Užite si túto delikatesu s rodinou a priateľmi a určite ich ohromíte svojím kulinárskym umením.

Pamätajte, že jedlo pripravené s láskou vždy chutí najlepšie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Dobroslav Gasparovic píše:

    Skvelý recept! Už sa teším na to, že si ho vyskúšam!

  2. Moric Dubnickova píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele. Určite ho budem mať na pamäti pri príprave nasledujúcich jedál.

  3. Anonym píše:

    Divinová paštéta je nielen chutný, ale aj výnimočný spôsob, ako využiť kvalitné mäso z diviny. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú a aromatickú paštétu, ktorá sa skvelo hodí na nedeľný brunch alebo bežný večer s priateľmi.

  4. Etela11 píše:

    Veľmi pekný článok. Rada si vyskúšam nové recepty a tento bude určite na rade.

  5. Blanka Konecna píše:

    Recept je skvelý a veľmi podrobný. Určite sa pokúsime s manželom niektoré z ingrediencií pestovať aj sami.

  6. Malvina Farkasovsky píše:

    Už teraz cítim tú chuť! Neviem sa dočkať kedy si tento recept vyskúšam!

  7. Hfinkova píše:

    Divinová paštéta je veľmi chutná, rada ju robím doma.

  8. Xcuntalova píše:

    Výnimočný recept, ďakujem za tip!

  9. Slobodova Mojmir píše:

    Mňam, toto si určite vyskúšam!

  10. Nadamec píše:

    Vyznie to super, rada skúšam nové recepty.

  11. Konstantinidis Ruzena píše:

    Mňam, zbožnujem divinové mäso. Určite vyskúšam.

  12. Kvetoslava91 píše:

    Tento recept si musím určite poznačiť.

  13. Kristof Slobodnikova píše:

    Mňam! Tento recept bude naša rodinná novinka.