Divinová paštéta

Recept na slovenskú Divinovú paštétu.

Potrebné suroviny:

  • 300 g bravčového mäsa
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne pretlačené
  • 2 vajcia
  • 100 g masla, zmäknutého
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • čerstvá petržlenová vňať, nasekaná

 

Divinová paštéta

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a povarte v nej kuracie a bravčové mäso, kým nie sú mäkčené. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Pridajte jemne nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, zmäknuté maslo, soľ, korenie a mletú papriku.
  3. Všetky ingrediencie v mixéri dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladká a krémová hmota.
  4. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešajte.
  5. Hotovú paštétu dajte do nádoby a vložte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa zmocnila chutí.

Takto pripravenú Divinovú paštétu môžete podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom. Uchovávajte ju v chladničke a konzumujte v priebehu niekoľkých dní.

Dobrú chuť!

 

2)

Divinová paštéta je nielen chutný, ale aj výnimočný spôsob, ako využiť kvalitné mäso z diviny. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú a aromatickú paštétu, ktorá sa skvelo hodí na nedeľný brunch alebo bežný večer s priateľmi. Nezabudnite si pripraviť čerstvé ingrediencie, ktoré sú kľúčové pre svetlú chuť a textúru.

Ingrediencie na divinovú paštétu

Aby ste si mohli pripraviť túto jedinečnú delikatesu, pripravte si nasledujúce ingrediencie:
– 500 g divinového mäsa (napríklad z jelenia alebo srnca)
– 150 g slaniny
– 1 cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
– 100 ml červeného vína
– 2 vajcia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžička tymiánu
– 1 lyžica masla na vymazanie formy

Postup prípravy divinovej paštéty

Začneme tým, že na panvici opražíme nasekanú cibuľu a cesnak na masle, kým nie sú zlaté. Potom pridáme divinové mäso a slaninu, všetko spolu opražíme, až sa zhnedne. Po chvíli pridáme červené víno a necháme zmes povariť, kým sa alkohol neodparí a zmes sa nezredukuje. Následne zmes preložíme do mixéra, pridáme vajcia, tymián, soľ a korenie, a všetko rozmixujeme do hladkej konzistencie.

Maslom vymažeme formu a zmes v nej rovnomerne rozložíme. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 160 °C približne 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnúť a podávame s toastom alebo čerstvým chlebom.

Záver: Doprajte si chvíľu potešenia

Divinová paštéta je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú nové a originálne chutné recepty. Užívajte si túto delikatesu s rodinou a priateľmi, a určite ich očaríte svojím kulinárskym umením. Nezabudnite, že s láskou pripravené jedlo vždy chutí najlepšie!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Dobroslav Gasparovic píše:

    Skvelý recept! Už sa teším na to, že si ho vyskúšam!

  2. Moric Dubnickova píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele. Určite ho budem mať na pamäti pri príprave nasledujúcich jedál.

  3. Anonym píše:

    Divinová paštéta je nielen chutný, ale aj výnimočný spôsob, ako využiť kvalitné mäso z diviny. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú a aromatickú paštétu, ktorá sa skvelo hodí na nedeľný brunch alebo bežný večer s priateľmi.

  4. Etela11 píše:

    Veľmi pekný článok. Rada si vyskúšam nové recepty a tento bude určite na rade.

  5. Blanka Konecna píše:

    Recept je skvelý a veľmi podrobný. Určite sa pokúsime s manželom niektoré z ingrediencií pestovať aj sami.

  6. Malvina Farkasovsky píše:

    Už teraz cítim tú chuť! Neviem sa dočkať kedy si tento recept vyskúšam!

  7. Hfinkova píše:

    Divinová paštéta je veľmi chutná, rada ju robím doma.

  8. Xcuntalova píše:

    Výnimočný recept, ďakujem za tip!

  9. Slobodova Mojmir píše:

    Mňam, toto si určite vyskúšam!

  10. Nadamec píše:

    Vyznie to super, rada skúšam nové recepty.

  11. Konstantinidis Ruzena píše:

    Mňam, zbožnujem divinové mäso. Určite vyskúšam.

  12. Kvetoslava91 píše:

    Tento recept si musím určite poznačiť.

  13. Kristof Slobodnikova píše:

    Mňam! Tento recept bude naša rodinná novinka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *