Dobrá orechová torta Kamily Magálovej

Dobrá orechová torta Kamily Magálovej patrí medzi klasické dezerty, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Jej intenzívna chuť, kombinácia chrumkavých orechov a jemného krému z nej robí obľúbený dezert na rôzne oslavy, ako sú narodeniny, rodinné stretnutia, či vianočné sviatky.

V nasledujúcom recepte vám predstavím osvedčený recept na dobrotu, ktorá nesie meno Kamily Magálovej – obľúbenej receptárky.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli

Na krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov

Na ozdobu:

  • niekoľko celých vlašských orechov
  • kakao na posypanie

 

Dobrá orechová torta Kamily Magálovej

Postup:

  1. Príprava korpusu: Pred začatím pečenia si pripravíme plech (priemer 26 cm) a vyložíme ho papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Vajcia a cukor: V miske rozdelíme vajcia na bielky a žĺtky. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme pevný sneh. V inej miske vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom, kým nezískajú svetložltú farbu a nezdvojnásobia objem.
  3. Zmiešanie surovín: Postupne do žĺtkového mixu pridáme mleté vlašské orechy, hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne na to pridáme aj ušľahaný sneh. Snažíme sa zachovať čo najviac vzdušnosti, aby torta bola nadýchaná. Všetko dôkladne spojíme do hladkého cesta a vylejeme do pripraveného plechu.
  4. Pečenie: Cesto pečieme v predhriatej rúre zhruba 25-30 minút, alebo kým nie je zlatohnedé a pružné na dotyk. Po upečení necháme korpus na plechu vychladnúť a potom ho preložíme na mriežku, aby mohol úplne vychladnúť.
  5. Príprava krému: Kým sa korpus chladí, môžeme si pripraviť krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a postupne pridáme mascarpone, práškový cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu jemne premiešame, aby sme získali hladký krém. Na záver pridáme mleté vlašské orechy a ešte raz ľahko premiešame.
  6. Skladanie torty: Po úplnom vychladnutí korpusu ho rozkrojíme na dve rovnaké polovice. Na spodný korpus nanesieme polovicu orechového krému a rovnomerne ho rozotrieme. Potom prikryjeme druhou časťou korpusu a na vrch opäť nanesieme zvyšok krému.
  7. Ozdobenie a chladenie: Tortu ozdobíme niekoľkými celozrnnými vlašskými orechmi a posypeme kakaom podľa chuti. Ako posledný krok je nutné tortu nechať chladnúť v chladničke aspoň 3 hodiny, aby sa chute spojili a krém stuhol.
  8. Servírovanie: Po uplynutí doby chladenia môžeme tortu podávať. Je ideálna na krájanie a servírovanie, pričom aj vizuálne dostatočne láka na ochutnanie.

A takto sa pripravuje dobrá orechová torta Kamily Magálovej, ktorá sa stane hviezdou každej oslavy. Kombinácia jemného krému a chrumkavých orechov osloví každého milovníka sladkých dezertov. Užite si pečenie a nezabudnite sa podeliť o túto pochúťku s rodinou a priateľmi! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Hajzerova Brigita píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne!

  2. Kornelia39 píše:

    Neskutočne dobrá torta, už sa teším až ju upiekem!

  3. Matej26 píše:

    Takúto tortu som ešte nejedol, ale určite si ju čoskoro upečiem!

  4. KreatívnyKubo píše:

    Tento recept na orechovú tortu Kamily Magálovej je jednoducho fantastický! Mám rád, keď sa spojí chuť vlašských orechov s jemným krémom. Je to dokonalý dezert na oslavy a rodinné stretnutia. Určite ho vyskúšam a podelím sa s priateľmi. Pečenie je zábava a táto torta bude hit! Môžete sa tešiť na skvelú chuť a vôňu, ktorú torta prinesie do vášho domova. Nezabudnite na poriadnu dávku kakaového posypu, to tortu ešte viac oživí!

    1. JasnýJano píše:

      Súhlasím s tebou, KreatívnyKubo! Tento recept ma nadchol už len pri čítaní. Milujem orechy v dezerte a táto torta vyzerá tak lákavo. Nemôžem sa dočkať, kedy ju vyskúšam pripraviť pre rodinu na narodeninovú oslavu. Verím, že si všetci pochutnajú! Pečenie ma vždy bavilo a tento recept vyzerá ako skvelá výzva.

      1. 😍 Lucia 🔥 píše:

        Ďakujeme za tvoj príspevok! Tešíme sa, že ťa recept prekvapil, a sme radi, že si sa nevedel dočkať, kedy ho vyskúšaš. Veríme, že tvoja rodina sa bude pochutnávať na tejto lahodnej torte a že ti pečenie bude robiť radosť. Držíme palce a dúfame, že ti recept vyjde skvelo! Ak budeš mať akékoľvek otázky alebo pripomienky, neváhaj nás kontaktovať. Ďakujeme za podporu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *