Skvelý návod na prípravu kuracích stehien. Úžasný a nenáročný recept na lahodné kuracie stehná. Týmto spôsobom dosiahnete neuveriteľnú chuť, je to možno najlepší recept, aký sa mi podarilo objaviť.
Na prípravu kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracích stehien
– 2 lyžice oleja
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– cesnakový prášok
– tymián
– koreninová paprika
Skvelý návod na prípravu kuracích stehien
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme.
2. V malej nádobe zmiešame olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku, cesnakový prášok a tymián.
3. Kuracie stehná dôkladne potrieme zmesou z oboch strán.
4. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a položíme naň pripravené kuracie stehná.
5. Plech s kuracími stehnami vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
6. Pečieme približne 40-45 minút, alebo až do zlatista.
7. Kuracie stehná môžeme servírovať s cesnakovou nátierkou s bylinkami, alebo s prílohou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť a neváhajte vyjadriť svoj názor na recept, ak vám niečo nevyhovuje.
Prípadne mi zanechajte povzbudzujúci komentár.
Ďakujem vám pekne. Vaša Lucia. 🙂
2) Dobrý recept na kuracie stehná
Kuracie stehná sú veľmi obľúbenou surovinou, ktorú je možné pripraviť na rozličné spôsoby. Tento recept na kuracie stehná je jednoduchý a lahodný, ideálny na rodinné obedy alebo večere. V nasledujúcich riadkoch nájdete potrebné suroviny a podrobný postup na ich prípravu.
Potrebné suroviny
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kusy kuracích stehien
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa (na plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 citrón (šťava)
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Pokiaľ ide o prípravu
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
2. Kuracie stehná opláchneme a dôkladne osušíme. Ochuťte ich soľou, čiernym korením a oregánom.
3. Na panvici rozohrejeme olivový olej na strednom ohni. Kuracie stehná opečieme z oboch strán do zlatohnedej farby, asi 5-7 minút na každú stranu.
4. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak a opražíme ich približne 2 minúty, kým nezmäknú.
5. Preneste všetko do pekáča a zalejte kuracím vývarom a citrónovou šťavou.
6. Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým nie sú kuracie stehná dopečené.
7. Po upečení posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo ryža.
Tento recept na kuracie stehná vám zaručí chutné a šťavnaté jedlo, ktoré zaujme všetkých vo vašej rodine. Prajeme vám dobrú chuť!