Domáca bravčová krkovička na mojom víne

Ak máte záujem pripraviť domácu bravčovú krkovičku vo vínnej omáčke, môžete sa riadiť nasledujúcim receptom:

Nezbytné suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 fľaša červeného vína
  • 2 kusy cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • olej na restovanie

 

Domáca bravčová krkovička na víne

Návod na prípravu:

  1. Opláchnite bravčovú krkovičku pod tečúcou vodou a jemne ju osušte papierovou utierkou.
  2. Do hrnca vlejte červené víno a zahrejte ho na miernom ohni.
  3. V druhom hrnci zohrievajte olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu a krkovičku, a opekajte ju zo všetkých strán do zlatista.
  5. Premiestnite všetko z hrnca na plech na pečenie a zalejte vínom.
  6. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Plech zakryte a vložte do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
  8. Pečte približne 2 hodiny, alebo kým mäso nie je dostatočne mäkké a šťavnaté.
  9. Pred servírovaním nechajte bravčovú krkovičku chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte s omáčkou a prílohou podľa vášho výberu.

Verím, že vám tento recept pomôže pripraviť vynikajúcu domácu bravčovú krkovičku na víne. Dobrú chuť!

 

Domáca bravčová krkovička na mojom víne - 2

2) Domáca bravčová krkovička na mojom víne

Zloženie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 kusy cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína (najlepšie suché)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky (môže byť sladká alebo pikantná)
  • 1 bobkový list

Návod na prípravu:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy, približne 3-4 cm. Osolíme a koreníme čiernym korením a mletou paprikou.

    Kuracie prsia s mangom

    Kuracie prsia s mangom

    Čítať viac »

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cesnak nakrájame na plátky.

  3. Smaženie: Na rozohriatom olivovom oleji na panvici opražíme cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby sa zbytočne neztmavol.

  4. Mäso: Orestovanú cibuľu a cesnak preložíme do hrnca, na tej istej panvici orestujeme kusy krkovičky zo všetkých strán do zlatista. (Môžeme to robiť aj v niekoľkých dávkach, aby sa mäso dobre orestovalo).

  5. Dusenie: Orestované mäso premiestnite do hrnca k cibuli a pridajte červené víno, med, rozmarín a bobkový list. Všetko dobre premiešajte.

  6. Varíme: Hrniec prikryjeme a dusíme na strednej teplote asi 1,5 až 2 hodiny, alebo až kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Občas premiešame a ak je potrebné, pridáme trošku vody alebo vína.

  7. Podávanie: Po dokončení varenia mäso vyberieme a necháme chvíľu odpočinúť. Omáčku môžeme podľa chuti zahustiť, ak je to nutné. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo knedľa.

  8. Servírovanie: Nakrájame na plátky a podávame s pripravenou omáčkou. Ako osviežujúci doplnok sa hodí čerstvá zelenina alebo šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *