Domáca francúzska bageta

Domáca francúzska bageta je skvelý recept, ktorý si môžete pripraviť aj vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý návod na výrobu domácej francúzskej bagety:

Ingrediencie:
– 500g múky
– 10g soli
– 7g droždia
– 350ml vody

 

Domáca francúzska bageta

Postup:
1. V miske skombinujte múku a soľ. V malom pohári rozmiešajte droždie vo vode.
2. Následne pridajte vodné droždie do múky a soľovej zmesi a vymiesite hladké cesto. Dobre ho spracujte.
3. Nechajte cesto kysnúť minimálne 1 hodinu, ideálne však 2 hodiny, kým sa jeho objem nezväčší dvakrát.
4. Po vykynutí cesto preneste na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na tenká placka. Potom ju zrolujte do tvaru bagety.
5. Bagetu nechajte opäť kysnúť, tentoraz okolo 30 minút.
6. Vložte bagetu do predhriatej rúry na 220°C a pečte 20-25 minút, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a lákavú kôrku.

Sypaný jablkový koláč bez vajec

Sypaný jablkový koláč bez vajec

Čítať viac »

A teraz si len nakrájajte poriadny kus masla, pripravte svoje obľúbené prílohy a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *