Domáca francúzska bageta je vynikajúci recept, ktorý si môžete vychutnať aj doma. Tu je jednoduchý recept na domácu francúzsku bagetu:
Ingrediencie:
– 500g múky
– 10g soli
– 7g droždia
– 350ml vody
Domáca francúzska bageta
Postup:
1. V miske zmiešajte múku a soľ. V malom hrnčeku rozpustite droždie vo vode.
2. Pridajte vodné droždie do múky a soľového zmesi a získajte hladké cesto. Dobre ho vypracujte.
3. Cesto nechajte kysnúť aspoň 1 hodinu, ale ideálne 2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
4. Po vykynutí cesta ho preložte na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na tenkú placku. Potom ju zrolujte do tvaru bagety.
5. Bagetu nechajte ešte raz kysnúť, tentoraz asi 30 minút.
6. Vložte bagetu do vyhriatej trúby na 220°C a pečte 20-25 minút, kým nezískate zlatohnedú farbu a krásnu kôrku.
A teraz si len zakrojte poriadnu placku masla, pripravte si svoje obľúbené pochutiny a voľa! Dobrú chuť!