falosna drzkova polievka z hlivy ustricovej

 

Hľuzovka ustricová predstavuje skutočný poklad našich lesných oblastí. Vzhľadom na svoj chuťový profil a textúru sa stáva výbornou alternatívou pre tých, ktorí preferujú vegetariánske alebo vajanské stravovanie, no zároveň si obľubujú tradičné pokrmy, ktoré poznali od svojich starých rodičov.

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej zachováva tradičnú chuť tohto pokrmu, avšak bez prítomnosti mäsa. Tento recept je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu a poskytne vám pocit pohody a tepla v chladnejších dňoch. Poďme sa teda pozrieť, aké ingrediencie budeme potrebovať a ako pokračovať.

Ingrediencie:

  • 300 g hlivy ustricovej
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 bobkový list
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Čerstvé bylinky na dekoráciu (petržlen alebo pažítka)

Postup:

Kuracie krídelká carne asada

Kuracie krídelká carne asada

Čítať viac »

  1. Príprava hlivy: Hlivu ustricovú najskôr dôkladne umyte pod tečúcou vodou a následne nakrájajte na menšie kusy. Môžete ju na krájať na prúžky alebo kocky – záleží len na vás, akú konzistenciu chcete dosiahnuť.
  2. Zelenina: Ošúpte zemiaky a mrkvu, potom ich nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a cesnak nasekajte na jemno.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, pokiaľ nezmäkne a nezačne jemne zhnednúť. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a smažte ďalších 5 minút.
  4. Pridanie hlivy: Pridajte nakrájanú hlivu a pokračujte v smažení, kým sa hliva neskrúti a nezmení svoju farbu. Pridajte cesnak, papriku a rascu. Dobre premiešajte a smažte ešte pár minút.
  5. Varíme polievku: Do panvice pridajte zeleninový vývar, bobkový list, soľ a čierne korenie. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 20 minút, kým zemiaky a mrkva nie sú hotové.
  6. Dokončenie: Po uvarení polievky vyberte bobkový list a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami.

 

Záver – Falošná držková polievka z hlivy ústricovej

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej a ďalšie recepty, ktoré sme si dnes predstavili, sú ideálnym spôsobom, ako si vychutnať tradičné pokrmy v modernom, zdravom prevedení.

Každý z týchto receptov ponúka jedinečné chutné akcenty a súčasne využíva jednoduché suroviny, ktoré sú dostupné vo všetkých supermarketo. Pri varení týchto polievok si vytvoríte nielen lahodné, ale aj výživné jedlá pre seba a svojich blízkych. Tešíme sa na vaše kulinárske výtvory!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *