Fantastický rýchly koláč

Ak hľadáte recept na rýchly koláč, ktorý poteší každého, ste na správnom mieste. Tento fantastický rýchly koláč je ideálny na rodinné oslavy, priateľské stretnutia alebo len tak, pre potešenie. Jeho príprava je jednoduchá a výsledný dezert je vždy lahodný a chutný.

Ingrediencie na fantastický rýchly koláč

Aby ste si mohli pripraviť tento chutný koláč, budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/2 šálky masla (rozpusteného)
  • 2 vajcia
  • 1 šálku mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Ovocie alebo čokoláda podľa vlastného výberu (nepovinné)

 

Postup prípravy fantastického rýchleho koláča

Príprava tohto koláča je rýchla a jednoduchá. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si formu na pečenie.
  2. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. V druhej miske rozmixujte cukor, rozpustené maslo a vajcia, potom pridajte mlieko a vanilkový extrakt.
  4. Postupne kombinujte suché a mokré ingrediencie, kým nevytvoríte hladké cesto.
  5. Ak chcete, môžete pridať ovocie alebo kúsky čokolády do cesta.
  6. Vylejte cesto do pripraveného plechu a pečte 30-35 minút, alebo kým nie je zlatisté a po prepichnutí špajdľou nie je cesto lepivé.
  7. Nechajte vychladnúť, nakrájajte na kusy a podávajte!

Pripravte si tento fantastický rýchly koláč a prekvapte svojich blízkych lahodným dezertom. Prajeme dobrú chuť!

 

2) Fantastický rýchly koláč

Ak hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorý očarí vašu rodinu a priateľov, ste na správnom mieste! Tento fantastický rýchly koláč je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj skvele chutí. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vás privedie k tomuto lahodnému výsledku.

Ingrediencie pre fantastický rýchly koláč

Na prípravu tohto koláča budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 3 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • voliteľne: ovocie na ozdobu (napr. jabĺčka alebo lesné plody)

Postup na prípravu koláča

Teraz prejdime k samotnej príprave!

  1. V prvom kroku si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor do svetlej a nadýchanej hmoty.
  3. Postupne pridávajte mlieko a olej a dobre premiešajte.
  4. V inej miske si zmiešajte múku a prášok do pečiva, a potom ich postupne pridávajte k tekutým ingredienciám. Dôkladne premiešajte.
  5. Nalejte cesto do plechu a potom pridajte nakrájané ovocie navrchu, ak ste sa rozhodli ich použiť.
  6. Pečte približne 30 minút, alebo kým koláč nie je zlatohnedý a po vpichnutí špajdly zostane čistá.
  7. Nechajte koláč vychladnúť a takto pripravovaný fantastický rýchly koláč je pripravený na servírovanie!

Užite si tento priestor na experimentovanie a pridanie vlastných príchutí. Prajeme vám veľa šťastia pri pečení!

 

3) Fantastický rýchly koláč s vanilkou

Ahojte milí čitatelia! Dnes vám prinášam úžasný recept na fantastický rýchly koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Či už k domácemu občerstveniu alebo na oslavu, tento koláč vás príjemne prekvapí svojou jednoduchosťou a korenistou chuťou. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a prípravu!

Ingrediencie

Na recept budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • Podľa chuti ovocie (napríklad jablká alebo čučoriedky)
Postup na prípravu koláča

Začnite tým, že si predhrejte rúru na 180 °C. V hlbokej mise zmiešajte maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nezískate hladkú zmes. Pridajte vajcia jedno po druhom, pričom každý kus dobre premiešajte.

Potom postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Hutnejšie cesto môžete prispôsobiť pridaním viac mlieka alebo múky, podľa potreby. V poslednom kroku do cesta jemne vmiešajte ovocie.

Zmes prelejte do vymastenej formy a pečte asi 30-40 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistú farbu a prejde testom špajdle. Nechajte vychladnúť a potom podávajte. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *