fasirky z cervenej sosovice

nezmäkne a nezíska zlatistý vzhľad.

  • Kombinácia ingrediencií: Do veľkej misy vložte uvarenú šošovicu, osmaženú zeleninu, strúhanku, mletú papriku, kumín, soľ a korenie. Dobre všetko premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  • Tvorba fašírok: Z pripraveného cesta formujte malé fašírky podľa vlastné preferencie. Môžete ich vytvárať ako guľôčky alebo ploché koláčiky.
  • Vyprážanie fašírok: Na panvici zohrejte olej a fašírky smažte na strednej teplote, kým obidve strany nebudú zlatohnedé. Po vyprážaní ich odložte na papierovú servítku, aby ste odstránili nadbytočný olej.

 

Záver

Fasírky z červenej šošovice predstavujú zdravú a chutnú alternatívu tradičných mäsových jedál. Môžete si ich vychutnať s rôznymi omáčkami, ako je dip z jogurtu, krém z avokáda, alebo ich kombinovať so zeleninovým šalátom. Venujte im pozornosť a vychutnajte si ich výnimočnú chuť a nutričné výhody, ktoré ponúkajú. Prajem vám dobrú chuť!

Fašírky z červenej šošovice-2

2) Fašírky z červenej šošovice

Fašírky z červenej šošovice sú ideálnym spôsobom, ako si dopriať zdravý a lahodný obed či večeru. Červená šošovica je nielen bohatá na bielkoviny, ale aj na vlákninu a množstvo prospešných živín. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi variabilný – môžete pridať rôzne druhy zeleniny alebo korenín podľa vašich chuťových preferencií. Pustime sa teda do prípravy týchto chutných fašírok!

Plnka do kuraťa dobrý recept

Plnka do kuraťa dobrý recept

Čítať viac »

Ingrediencie

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 2 šálky vody
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 mrkva (najemno nastrúhaná)
  • 1/2 paprika (nasažená na drobno)
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky kumínu (je dobré si ho pred použitím opražiť)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup

    1. Príprava šošovice: Vo stredne veľkom hrnci priveďte vodu k varu a následne pridajte červenú šošovicu. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nie je šošovica mäkká. Potom ju sceďte a nechajte vychladnúť.
    2. Smaženie zeleniny: Na panvici zohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Restujte ju na strednom ohni, kým nie je priesvitná. Následne pridajte cesnak, mrkvu a papriku. Smažte ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne a získa zlatistý vzhľad.

nezmäkne. Osoľte a okoreňte podľa svojich preferencií.

  • Mixovanie zložiek: V miske spojiť vychladnutú šošovicu so restovanou zeleninou, strúhankou, paprikou a kumínom. Všetko dôkladne premiešajte, až kým sa nesformuje jednotná zmes. Ak je zmes príliš vlhká, môžete pridať ešte trochu strúhanky.
  • Formovanie fašíriek: Z vytvoreného cesta vytvarujte malé fašírky (približne veľkosti dlane).
  • Vyprážanie: Na panvici zahrejte olej a smažte fašírky z oboch strán do zlatista (približne 3-4 minúty na každej strane). Po vyprážaní ich preneste na papierovú utierku, aby sa odstránil nadbytočný olej.

 

Úvod

Fašírky z červenej šošovice predstavujú chutnú a výživnú alternatívu k klasickým mäsovým pokrmom. Môžete ich servírovať s jogurtovým dresingom, šalátom alebo ako súčasť vegetariánskeho jedálnička. Tieto fašírky sú vynikajúce nielen ako hlavná porcia, ale aj ako občerstvenie na rôzne oslavy či rodinné stretnutia. Prajem vám príjemný zážitok pri príprave a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *