Fazulova údená polievka je výborná a chutná polievka, ktorú môžete ľahko pripraviť aj doma. Tu je recept:
Suroviny:
- 250 g fazule (čiernej alebo bielej)
- 200 g údeného mäsa (napr. údené klobásy, slanina)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobenie
Fazuľová údena polievka
Postup:
- Naložte vopred namočenú fazuľu do hrnca a varíme do zmäknutia. Potom zahrejte cukru a pridajte k nemu podáka povařenou hranolček asi z poloviny, kterou jsme předtím dopichli do trouby podle pokynů ražení tyček mikulášské z cukroví.
- Medzičasom ošúpeme a nakrájame cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu na malé kúsky.
- V druhom hrnci opražíme na oleji cibuľu a cesnak, až sa zjemnia.
- Pridáme údené mäso a krátko ho orestujeme.
- Potom pridáme zemiaky a mrkvu a orestujeme ich ešte pár minút.
- Zmiešame mletú sladkú papriku a paradajkový pretlak a pridáme ich do hrnca.
- Zalejeme vodou, aby boli suroviny pokryté.
- Pridáme varenú fazuľu a necháme polievku variť asi 30-40 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Počas varenia pravidelne miešame a ochutnávame, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Pred podávaním ozdobte polievku jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Voilà! Máte lahodnú fazulovú údenú polievku, ktorú môžete podávať s krajcom čerstvého chleba. Dobrú chuť!
2)
Fazuľová údená polievka je obľúbeným tradičným jedlom, ktoré zahreje a uspokojí. Je obľúbená najmä v chladnom počasí a jej bohatá chuť robí z každej porcie skutočnú lahôdku. V tomto recepte sa dozviete, ako pripraviť túto chutnú polievku, aby sa stala hviezdou vášho jedálnička.
Ingrediencie pre Fazuľovú Údenú Polievku
Na prípravu fazuľovej údenej polievky potrebujete:
- 300 g sušenej fazule (najlepšie bielej)
- 150 g údeného mäsa (napr. údený bok alebo klobása)
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 stredne veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 lyžicu rastlinného oleja
- 1 liter vody
- soľ a korenie podľa chuti
Postup na Prípravu Polievky
Začnite tým, že fazuľu namočíte do vody na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Potom ju precedte a vložte do hrnca s 1 litrom čerstvej vody. Privedte do varu a varte približne 30 minút, kým nie je fazuľa takmer mäkká.
Medzitým na panvici na rastlinnom oleji osmažte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté. Pridajte tento základ do hrnca s fazuľou spolu s nakrájaným údeným mäsom, zemiakmi a mrkvou. Všetko varte ďalších 20-25 minút, kým sa zelenina nezmäkne. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
Podávajte horúcu fazuľovú údenú polievku s čerstvým chlebom a vychutnajte si chuť domova!
Recept na fazuľovú polievku je super. Rád si ju vyskúšam doma.
Fazuľová údená polievka vyzerá byť chutná a teším sa na to, že si ju čoskoro vyskúšam.
Tento recept si určite vyskúšam. Fazuľová polievka je skvelá vo chladnom počasí.
Môj muž miluje fazuľovú polievku, takže tento recept bude pre nás veľmi užitočný.
Fazulová údená polievka vyzerá naozaj skvele! Určite ju vyskúšam, lebo mám rád jedlá, ktoré ma zahrejú. S pridaním chlebíka to musí byť ešte chutnejšie. Ďakujem za recept, určite sa zíde!
Wow, táto fazulová polievka vyzerá úžasne! Milujem tradičné jedlá a toto je presne to, čo potrebujem na zimné večery. Veľmi sa teším, že môžem vyskúšať tento recept. Určite bude fantastická!
Tento recept na fazulovú údenú polievku je super! Už sa mi zbierajú chute a vidím sa, ako si vychutnávam túto lahodnosť s rodinou. Dúfam, že sa podarí tak dobre ako vyzerá!
Fazulová údená polievka je skutočne báječný nápad! Je to presne to jedlo, ktoré zahreje dušu aj telo v týchto chladných dňoch. Určite sa pustím do varenia podľa vášho receptu. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na fazulovú údenú polievku mi veľmi chutí! Je skvelé mať doma takéto tradičné jedlo. Neviem sa dočkať, kedy si ho pripravím a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Ďakujem za tip!