Hríbova kyslá polievka

Hribová kyslá polievka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá v sebe spojuje výrazné chute húb a kyselosti. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napr. hlivy, žihľavy)
  • 1 väčšia cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice octu (alebo podľa chuti)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky (na zahustenie)
  • 2 lyžice kyslej smotany (na dochutenie)
  • kôpor na posypanie

 

Hríbova kyslá polievka

Postup:

  1. Huby dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
  3. Pridáme nakrájané huby a dusíme ich asi 10 minút, kým zmäknú a voda z nich vyparuje.
  4. Potom pridáme múku a dobre premiešame, aby sa huby obalili.
  5. Postupne pridáme zeleninový vývar a varíme asi 15 minút na strednom ohni, aby sa chutné arómy zmiešali.
  6. Teraz pridáme ocot, soľ a korenie podľa chuti. Varíme ešte niekoľko minút.
  7. Na záver pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.
  8. Polievku podávame posypanú čerstvým nasekaným kôprom.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie požiadavky alebo otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *