Ak hľadáte recept na hribovú polievku so sušenými hubami, tu je jednoduchý a chutný recept:
Zloženie:
- 50 g sušených húb (napr. hríby)
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Hríbova polievka so sušenámi hubami
Postup:
- Sušené huby vložte do misky a zalejte horúcou vodou. Nechajte ich namočiť asi 20-30 minút, kým sa zmäknú.
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisto hnede.
- Pridajte namočené sušené huby (s vodou, v ktorej boli namočené) a varíme asi 10 minút, kým sa huby neuvária.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte povariť asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
- Použite mixér na jemné zmiešanie polievky. Pridajte smotanu na varenie a ďalšie korenie podľa chuti.
- Nechajte polievku prevrieť a potom ju ihneď podávajte. Na ozdobenie môžete použiť čerstvú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť!