Hríbova polievka so sušenámi hubami

Ak hľadáte recept na hribovú polievku so sušenými hubami, tu je jednoduchý a chutný recept:

Zloženie:

  • 50 g sušených húb (napr. hríby)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hríbova polievka so sušenámi hubami

Postup:

  1. Sušené huby vložte do misky a zalejte horúcou vodou. Nechajte ich namočiť asi 20-30 minút, kým sa zmäknú.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisto hnede.
  3. Pridajte namočené sušené huby (s vodou, v ktorej boli namočené) a varíme asi 10 minút, kým sa huby neuvária.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte povariť asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Použite mixér na jemné zmiešanie polievky. Pridajte smotanu na varenie a ďalšie korenie podľa chuti.
  6. Nechajte polievku prevrieť a potom ju ihneď podávajte. Na ozdobenie môžete použiť čerstvú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *