Zelerový krém

Toto je slovenská verzia receptu na zelerový krém:

Ingrediencie:

  • 4 stredné zelerové hlávky
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen alebo koriander na ozdobu

 

Zelerový krém

Postup:

  1. Zeler nakrájajte na tenké prúžky, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a zemiaky nastrúhajte hrubým strúhadlom.
  2. V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte zeler a zemiaky a orestujte ďalšie pár minút, kým zeler zmäkne.
  4. Pridajte zeleninový vývar, znížte teplotu a nechajte variť približne 20 minút, kým zelenina úplne zmäkne.
  5. Pridajte smotanu do polievky a za neustáleho mieša

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *