Toto je slovenská verzia receptu na zelerový krém:
Ingrediencie:
- 4 stredné zelerové hlávky
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlen alebo koriander na ozdobu
Zelerový krém
Postup:
- Zeler nakrájajte na tenké prúžky, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a zemiaky nastrúhajte hrubým strúhadlom.
- V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte zeler a zemiaky a orestujte ďalšie pár minút, kým zeler zmäkne.
- Pridajte zeleninový vývar, znížte teplotu a nechajte variť približne 20 minút, kým zelenina úplne zmäkne.
- Pridajte smotanu do polievky a za neustáleho mieša