Paloc polievka

Určite! Tu je jednoduchý recept na Palóc polievku, tradičné maďarské jedlo:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie plece alebo panenské), nakrájaného na kocky
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 petržlenový koreň, olúpaný a nakrájaný na plátky
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky kôporových semienok (voliteľné)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Paloc polievka

Postup:

  1. Na stredne veľkom hrnci rozhrejte bravčové mäso, až kým nebude opražené a uvarené. Odložte mäso na stranu.
  2. Do toho istého hrnca pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte, kým cibuľa nebude priehľadná a voňavá.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky, petržlenový koreň, bobkový list, sladkú papriku, kôporové semienka (ak používate) a soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.
  4. Zalejte do hrnca dostatok vody, aby zakryla ingrediencie. Dajte polievku variť, potom znížte teplotu a dusite asi 30-40 minút, alebo kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Vráťte uvarené mäso do hrnca a dobre premiešajte. Dusite ďalších 5-10 minút, aby sa chute spojili.
  6. Ochutnajte polievku a prípadne pridajte viac korenia podľa potreby.
  7. Podávajte Palóc polievku horúcu, ozdobenú čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť k Palóc polievke! Nezabudnite prispôsobiť recept podľa svojich preferencií a diétnych potrieb.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *