Recept: Kurací zeleninový vývar s rezancami.

Zložky:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia, stehná)
  • 2 mrkvy
  • 2 zelerové stonky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 pórka
  • 1 malá petržlenová koreň
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g rezancov (podľa vlastného výberu)

 

 Kurací zeleninový vývar s rezancami

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak a pór.
  2. Pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán do zlatista.
  3. Pridajte narezané mrkvy, zeler a petržlenovú koreň. Zamiešajte a orestujte asi 5 minút.
  4. Podlejte vodou, aby boli zložky v panvici pokryté. Pridajte mletú sladkú papriku a majoránku. Ochutnajte soľou a korením.
  5. Varte na miernom ohni približne 30 – 40 minút, kým sa mäso nezmäkne a zelenina nezmäkne.
  6. Rezance pridajte do vriaceho vývaru a varíme podľa návodu na obale rezancov (zvyčajne 6-8 minút).
  7. Po uvaríme rezancov dochutíme vývar soľou a korením podľa chuti.
  8. Podávajte horúci vývar s rezancami a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *