Záhorácka polievka je tradičný slovenský recept plný chutí. Tu je recept po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 200 g klobásy
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Soľ, mleté čierne korenie a paprika podľa chuti
  • Olej na opraženie

 

Záhorácka polievka

Postup:

  1. Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite pod vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci si zahrejte olej a orestujte na ňom pokrájanú cibuľu, kým nezhnedne.
  3. Pridajte kyslú kapustu a opražte ju asi 5 minút, kým sa nevyparí nadbytočná vlhkosť.
  4. Pridajte osolenú vodu (asi 1-1,5 litra) a nechajte kapustu variť, kým sa zmäkne.
  5. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a pridajte do kapusty. Variť, kým zemiaky nezjemnejú.
  6. Klobásu nakrájajte na tenké plátky a opečte na panvici dozlatista.
  7. Zmiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili hustú zápražku.
  8. Do polievky pridajte zápražku a varíme ešte pár minút, kým sa polievka dobre zovrie a zjemní sa.
  9. Polievku dochuťte soľou, mletým čiernym korením a paprikou podľa chuti.
  10. Hotovú polievku môžete podávať posypanú nakrájanou klobásou.

Dúfam, že vám bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *