Samozrejme, tu je jednoduchý recept na fazuľový perkelt:
- 500 g fazule
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice papriky
- soľ a korenie podľa potreby
- olej na prípravu
Recept na fazuľový perkelt
Príprava:
- Fazuľu namočte na noc v dostatočnom množstve vody. Pred varením ju opláchnite.
- Do hrnca nalejte čerstvú vodu a pridajte fazuľu. Varíme ju na nižšom ohni, až kým nezmäkne, čo môže trvať približne 1-2 hodiny.
- Medzitým zohrejte na panvici olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
- Potom pridajte papriku a zamiešajte. Ešte krátko varíme, aby paprika uvoľnila svoju arómu.
- Akonáhle je fazuľa mäkká, sceďte ju. Premiestnite ju do panvice s cibuľou, cesnakom a paprikou a dobre premiešajte.
- Zvolila som pre začiatok základnú soľ a Grécke mleté korenie. Ktoré mi doniesol švagor. Je viac aromatické a to mám rada. Môžeme podávať s chlebom alebo knedľou.
Prajem dobrú chuť!
2) Fazuľový perkelt recept
Prísady:
- 300 g sušenej fazule (alebo 2 plechovky fazule)
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky cayenne korenia (podľa chuti)
- 2 bobkové listy
- 1/2 litra zeleninového vývaru (alebo vody)
- Soľ podľa potreby
- 3 lyžice oleja
- čerstvý petržlen alebo majoránka na posypanie
Príprava:
-
Príprava fazule: Pokiaľ používate sušenú fazuľu, namočte ju na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Následne ju uvarte do mäkka (asi 1-1,5 hodiny) a sceďte. Ak máte konzervovanú fazuľu, len ju sceďte a opláchnite.
-
Príprava zeleniny: Na panvici alebo v hrnci so širším okrajom zohrejte olej. Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte ju na oleji do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte, aby sa nezafarbil na hnedo.
-
Pridanie mrkvy a papriky: Nakrájajte mrkvu na kolieska a červenú papriku na kocky. Pridajte ich do cibule a restujte ešte 5-7 minút.
-
Pridanie korenín: Do zeleninovej zmesi pridajte paradajkovú pastu, sladkú papriku, čierne korenie, cayenne korenie a bobkové listy. Dobre premiešajte a nechajte krátko opražiť, aby sa rozvinula aróma korenín.
-
Pridanie fazule: Do panvice pridajte uvarenú (alebo konzervovanú) fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Dobre premiešajte a nechajte variť na nižšom ohni približne 20-30 minút, aby sa chute spojili. Ak je omáčka pre vás príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
-
Dochutenie: Na konci varenia dochuťte soľou a podľa potreby aj ďalšími koreninami. Môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo majoránka.
-
Podávanie: Fazuľový perkelt servírujte s čerstvým chlebom, knedľou alebo ryžou. Ideálne je ho podávať teplý a posypaný čerstvými bylinkami.
Prajem dobrú chuť!
Tento recept na fazuľový perkelt je skvelý! Tak jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Je fajn, že sú tam bežné suroviny, ktoré máme doma. Veľmi sa na to teším!
Wow, fazuľový perkelt vyzerá fantasticky! Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a zároveň chutné. Určite pridám aj svoje obľúbené bylinky. Dúfam, že mi to vyjde rovnako dobre ako vám! Ďakujem za recept!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Fazuľa je moja obľúbená surovina a perkelt milujem. Vďaka za podrobný postup, určite ho skúsim pripraviť cez víkend pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!
Takto si predstavujem jednoduché varenie! Fazuľový perkelt znie výborne a ja mám rád jedlá s množstvom chuti. Dúfam, že mi to pôjde tak dobre ako vám. Už sa neviem dočkať, kedy si pochutím!
Perfektný recept na fazuľový perkelt! U nás doma máme radi takéto jedlá s bohatou chuťou. Určite ho vyskúšam a možno pridám aj niečo extra na dochutenie. Ďakujem za zdieľanie vášho receptu!
Fazuľový perkelt je úžasný nápad! Mám rád varenie s jednoduchými ingredienciami a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Teším sa na varenie podľa vášho postupu, verím, že bude chutiť skvele!
‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo potrebujem počuť po prečítaní tohto receptu na fazuľový perkelt! Určite ho vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Ďakujem za inšpiráciu!
‚Jednoduché a rýchle‘ – presne tak sa mi páčia recepty! Fazuľový perkelt vyzerá byť perfektným jedlom na večeru po dlhom dni v práci. Kto by odolal takému dobrému pokrmu? Teším sa na varenie!
‚Fazuľa a koreniny‘ sú kombinácia snov! Tento recept ma nadchol a už teraz viem, že to bude obľúbené jedlo našich rodín počas víkendových stretnutí. Budem sa snažiť urobiť ho podľa vašich tipov!
‚Mňam!‘ – toto je presne reakcia, ktorú očakávam po ochutnaní fazuľového perkeltu z vášho receptu! Jednoduchosť prísad ma oslovila a teším sa na jeho prípravu v blízkej dobe.