Určite, tu je jednoduchý recept na fazuľový perkelt:
- 500 g fazule
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Fazuľový perkelt recept
Postup:
- Fazuľu namočte cez noc v dostatočnom množstve vody. Opláchnite ju pred varením.
- Do hrnca nalejte čerstvú vodu a pridajte fazuľu. Varíme ju na miernom ohni, kým nie je mäkká. To môže trvať približne 1-2 hodiny.
- Medzitým na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stanú mäkkými a zľahka zlato-hnedými.
- Potom pridajte papriku a premiešajte. Varíme ešte krátku dobu, aby paprika ožila a uvoľnila svoju chuť.
- Keď je fazuľa mäkká, scedíme ju. Pridáme ju do panvice s cibuľou, cesnakom a paprikou a premiešame.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame s chlebom alebo knedľou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 300 g sušenej fazule (alebo 2 konzervy fazule)
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky cayenne korenia (podľa chuti)
- 2 laurálne listy
- 1/2 litra zeleninového vývaru (alebo vody)
- Soľ podľa chuti
- 3 lyžice oleja
- čerstvý petržlen alebo majoránku na posypanie
Postup:
-
Príprava fazule: Ak používate sušenú fazuľu, namočte ju do vody na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Potom ju uvarte do mäkka (približne 1-1,5 hodiny) a sceďte. Ak používate konzervovanú fazuľu, len ju sceďte a opláchnite.
-
Príprava zeleniny: Na panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci zohrejte olej. Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte na oleji do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte, aby nezhnedol.
-
Pridanie mrkvy a papriky: Nakrájajte mrkvu na kolieska a červenú papriku na kocky. Pridajte ich k cibuli a restujte ešte 5-7 minút.
-
Pridanie korenín: Do zeleninovej zmesi pridajte paradajkovú pastu, sladkú papriku, čierne korenie, cayenne korenie a laurálne listy. Dobre premiešajte a nechajte krátko opražiť, aby sa rozvinula aróma korenín.
-
Pridanie fazule: Do panvice pridajte uvarenú (alebo konzervovanú) fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni približne 20-30 minút, aby sa chute prepojili. Ak sa omáčka zdá byť príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
-
Dochutenie: Na konci varenia dochuťte soľou a prípadne ešte koreninami podľa chuti. Môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo majoránka.
-
Podávanie: Fazuľový perkelt podávajte s čerstvým chlebom, knedľou alebo ryžou. Ideálne je podávať ho teplý a posypaný čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
Tento recept na fazuľový perkelt je skvelý! Tak jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Je fajn, že sú tam bežné suroviny, ktoré máme doma. Veľmi sa na to teším!
Wow, fazuľový perkelt vyzerá fantasticky! Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a zároveň chutné. Určite pridám aj svoje obľúbené bylinky. Dúfam, že mi to vyjde rovnako dobre ako vám! Ďakujem za recept!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Fazuľa je moja obľúbená surovina a perkelt milujem. Vďaka za podrobný postup, určite ho skúsim pripraviť cez víkend pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!
Takto si predstavujem jednoduché varenie! Fazuľový perkelt znie výborne a ja mám rád jedlá s množstvom chuti. Dúfam, že mi to pôjde tak dobre ako vám. Už sa neviem dočkať, kedy si pochutím!
Perfektný recept na fazuľový perkelt! U nás doma máme radi takéto jedlá s bohatou chuťou. Určite ho vyskúšam a možno pridám aj niečo extra na dochutenie. Ďakujem za zdieľanie vášho receptu!
Fazuľový perkelt je úžasný nápad! Mám rád varenie s jednoduchými ingredienciami a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Teším sa na varenie podľa vášho postupu, verím, že bude chutiť skvele!
‘Dobrú chuť!’ je presne to, čo potrebujem počuť po prečítaní tohto receptu na fazuľový perkelt! Určite ho vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Ďakujem za inšpiráciu!
‘Jednoduché a rýchle’ – presne tak sa mi páčia recepty! Fazuľový perkelt vyzerá byť perfektným jedlom na večeru po dlhom dni v práci. Kto by odolal takému dobrému pokrmu? Teším sa na varenie!
‘Fazuľa a koreniny’ sú kombinácia snov! Tento recept ma nadchol a už teraz viem, že to bude obľúbené jedlo našich rodín počas víkendových stretnutí. Budem sa snažiť urobiť ho podľa vašich tipov!
‘Mňam!’ – toto je presne reakcia, ktorú očakávam po ochutnaní fazuľového perkeltu z vášho receptu! Jednoduchosť prísad ma oslovila a teším sa na jeho prípravu v blízkej dobe.