Fazuľový perkelt recept

Samozrejme, tu je jednoduchý recept na fazuľový perkelt:

  • 500 g fazule
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice papriky
  • soľ a korenie podľa potreby
  • olej na prípravu

 

Recept na fazuľový perkelt

Príprava:

  1. Fazuľu namočte na noc v dostatočnom množstve vody. Pred varením ju opláchnite.
  2. Do hrnca nalejte čerstvú vodu a pridajte fazuľu. Varíme ju na nižšom ohni, až kým nezmäkne, čo môže trvať približne 1-2 hodiny.
  3. Medzitým zohrejte na panvici olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  4. Potom pridajte papriku a zamiešajte. Ešte krátko varíme, aby paprika uvoľnila svoju arómu.
  5. Akonáhle je fazuľa mäkká, sceďte ju. Premiestnite ju do panvice s cibuľou, cesnakom a paprikou a dobre premiešajte.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Môžeme podávať s chlebom alebo knedľou.

Prajem dobrú chuť!

 

Fazuľový perkelt recept - 2

2) Fazuľový perkelt recept

Prísady:

  • 300 g sušenej fazule (alebo 2 plechovky fazule)
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky cayenne korenia (podľa chuti)
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 litra zeleninového vývaru (alebo vody)
  • Soľ podľa potreby
  • 3 lyžice oleja
  • čerstvý petržlen alebo majoránka na posypanie

Príprava:

  1. Príprava fazule: Pokiaľ používate sušenú fazuľu, namočte ju na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Následne ju uvarte do mäkka (asi 1-1,5 hodiny) a sceďte. Ak máte konzervovanú fazuľu, len ju sceďte a opláchnite.

    Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

    Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

    Čítať viac »

  2. Príprava zeleniny: Na panvici alebo v hrnci so širším okrajom zohrejte olej. Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte ju na oleji do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte, aby sa nezafarbil na hnedo.

  3. Pridanie mrkvy a papriky: Nakrájajte mrkvu na kolieska a červenú papriku na kocky. Pridajte ich do cibule a restujte ešte 5-7 minút.

  4. Pridanie korenín: Do zeleninovej zmesi pridajte paradajkovú pastu, sladkú papriku, čierne korenie, cayenne korenie a bobkové listy. Dobre premiešajte a nechajte krátko opražiť, aby sa rozvinula aróma korenín.

  5. Pridanie fazule: Do panvice pridajte uvarenú (alebo konzervovanú) fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Dobre premiešajte a nechajte variť na nižšom ohni približne 20-30 minút, aby sa chute spojili. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.

  6. Dochutenie: Na konci varenia dochuťte soľou a podľa potreby aj ďalšími koreninami. Môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo majoránka.

  7. Podávanie: Fazuľový perkelt servírujte s čerstvým chlebom, knedľou alebo ryžou. Ideálne je ho podávať teplý a posypaný čerstvými bylinkami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. PohodovýNávštevník píše:

    Tento recept na fazuľový perkelt je skvelý! Tak jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Je fajn, že sú tam bežné suroviny, ktoré máme doma. Veľmi sa na to teším!

  2. KreatívnaKuchárka píše:

    Wow, fazuľový perkelt vyzerá fantasticky! Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a zároveň chutné. Určite pridám aj svoje obľúbené bylinky. Dúfam, že mi to vyjde rovnako dobre ako vám! Ďakujem za recept!

  3. FazuľaFanúšik píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Fazuľa je moja obľúbená surovina a perkelt milujem. Vďaka za podrobný postup, určite ho skúsim pripraviť cez víkend pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!

  4. JednoduchýRecept píše:

    Takto si predstavujem jednoduché varenie! Fazuľový perkelt znie výborne a ja mám rád jedlá s množstvom chuti. Dúfam, že mi to pôjde tak dobre ako vám. Už sa neviem dočkať, kedy si pochutím!

  5. SvetlýÚsmev píše:

    Perfektný recept na fazuľový perkelt! U nás doma máme radi takéto jedlá s bohatou chuťou. Určite ho vyskúšam a možno pridám aj niečo extra na dochutenie. Ďakujem za zdieľanie vášho receptu!

  6. ChutnýZážitok píše:

    Fazuľový perkelt je úžasný nápad! Mám rád varenie s jednoduchými ingredienciami a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Teším sa na varenie podľa vášho postupu, verím, že bude chutiť skvele!

  7. PochutnámSi píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo potrebujem počuť po prečítaní tohto receptu na fazuľový perkelt! Určite ho vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. $uperKuchár píše:

    ‚Jednoduché a rýchle‘ – presne tak sa mi páčia recepty! Fazuľový perkelt vyzerá byť perfektným jedlom na večeru po dlhom dni v práci. Kto by odolal takému dobrému pokrmu? Teším sa na varenie!

  9. -LáskyplnýŠéfkuchár- píše:

    ‚Fazuľa a koreniny‘ sú kombinácia snov! Tento recept ma nadchol a už teraz viem, že to bude obľúbené jedlo našich rodín počas víkendových stretnutí. Budem sa snažiť urobiť ho podľa vašich tipov!

  10. #VarenieSrdcom# píše:

    ‚Mňam!‘ – toto je presne reakcia, ktorú očakávam po ochutnaní fazuľového perkeltu z vášho receptu! Jednoduchosť prísad ma oslovila a teším sa na jeho prípravu v blízkej dobe.