Srnčia panenka s pečenými batátmi.
Ingrediencie:
- 500 g srnčej panenky
- 4 stredne veľké batáty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi
Postup:
- Pripravte si panenku a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Batáty ošúpajte a nakrájajte na hrubé plátky. Umývajte ich vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. Osušte ich papierovou utierkou.
- Batáty vložte do veľkej misy a oblievajte ich olivovým olejom. Pridajte soľ, čerstvo mleté korenie a premiešajte, aby sa všetky kúsky rovnomerne obaľovali.
- Na plech s pečením rozložte batáty v jednej vrstve a vložte ich do rúry. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Počas pečenia batátov pripravte cibuľu a cesnak. Nakrájajte cibuľu na jemné prúžky a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Panenku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na druhej panvici rozohrejte olivový olej a opečte srnčiu panenku z oboch strán do mierna prepečenia.
- Zmiešajte orestovanú cibuľu a cesnak s pečenými batátmi a podávajte ako prílohu k srnčej panenke.
Užite si svoju vynikajúcu srnčiu panenku s pečenými batátmi! Bon appétit!
2)
Ingrediencie:
- 500 g srnčej panenky
- 2-3 veľké batáty (sladké zemiaky)
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička medu (voliteľne)
Postup:
Príprava batátov:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Ošúpte batáty a nakrájajte ich na kocky (približne 2 cm).
- Pripravte plech – vyložte ho papierom na pečenie.
- Položte batáty na plech, pridajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
- Pečte batáty v predhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nebudú zlatisté a jemné. Po polovičke pečenia ich môžete otočiť, aby sa rovnomerne upiekli.
Príprava srncej panenky:
- Očistite srnčiu panenku od prebytočného tuku a blán.
- Osoľte a okoreňte ju z obidvoch strán.
- Na panvici rozohrejte maslo s trochou olivového oleja. Pridajte rozmarín a nechajte ho krátko osmažiť, čím uvoľní svoju arómu.
- Opečte panenku na panvici z každej strany asi 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú kôrku. Panenka by mala byť vnútri stredne prepečená (medium rare). Pre najlepšie výsledky používajte teplomer na mäso (ideálna teplota je okolo 55 °C).
- Odstráňte panenku z panvice a nechajte ju oddýchnuť na niekoľko minút, aby sa šťavy usadili.
Servírovanie:
- Nakrájajte srnčiu panenku na plátky.
- Na tanier servírujte pečené batáty a vedľa uložte plátky panenky.
- Ozdobte čerstvým rozmarínom alebo bylinkami podľa chuti.
A máte hotovo! Srnčia panenka s pečenými batátmi je lahodné jedlo, ktoré sa hodí na špeciálne príležitosti i na víkendové obedy. Dobrú chuť!
Toto jedlo vyzerá úžasne! Srnčia panenka a batáty sú perfektná kombinácia. Milujem, keď sa všetky chute spoja a vytvoria niečo výnimočné. Určite to vyskúšam na víkend. Ďakujem za skvelý recept!
Wow, aké chutné! Nikdy som neskúšal srnčiu panenku, ale po tomto recepte to určite skúsim. Batáty vyzerajú tiež veľmi lákavo. Som nadšený z nových kulinárskych zážitkov!
Tento recept ma naozaj zaujal! Srnčia panenka s pečenými batátmi znie fantasticky a určite poteší moju rodinu. Mám rád jednoduché, ale chutné jedlá. Ďakujem za inšpiráciu!
Nádherné jedlo! Srnčia panenka s batátmi znie ako perfektné spojenie chuti a zdravia. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre svojich priateľov na večeru!
Tento recept ma úplne očaril! Pečené batáty sú moja obľúbená príloha a so srnčou panenkou to musí byť dokonalé. Určite to skúsim čoskoro, už sa teším na tú chuť!
Srnčia panenka s pečenými batátmi vyzerá famózne! Zbožňujem nové recepty a tento sa mi páči. Vďaka za podrobný postup, určite to pripravím pre rodinu.
To vyzerá tak dobre! Srnčia panenka je skvelý výber a pečené batáty sú úžasné. Mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu, ale pôsobia výnimočne ako toto. Veľké ďakujem za recept!
Tento recept je skutočne inšpiratívny! Srnčia panenka so sladkými zemiakmi je kombinácia, ktorú musím vyskúšať. Cítim tú vôňu už teraz! Neviem sa dočkať večere s týmto úžasným jedlom.
Srnčia panenka s pečenými batátmi znie ako báječné jedlo pre každého gurmána! Už som si pripravil zoznam ingrediencií a určite to vyskúšam tento víkend.
Wow, tento recept ma nadchol! Kombinácia srnčej panenky a sladkých zemiakov je niečo nové pre mňa, ale veľmi lákavé. Určite ho zaradím do svojich obľúbených receptov.
Toto jedlo vyzerá skvele a zdravšie voľby sú vždy vítané! Srnčia panenka má úžasnú chuť a verím, že aj s pečenými batátmi bude delikátna.