FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

Srnčia panenka s pečenými batátmi ..

Ingrediencie:

  • 500 g srnčieho filé
  • 4 stredne veľké batáty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

 

FOTORECEPT: Srnčia panenka s restovanými batátmi

Postup:

  1. Pripravte si filé a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu.
  2. Vopred si predohrejte rúru na 180 °C.
  3. Batáty ošúpte a nakrájajte na hrubšie plátky. Opláchnite ich vodou, aby ste odstránili nadbytočný škrob. Osušte ich utierkou.
  4. Batáty preložte do veľkej misy a pokvapkajte ich olivovým olejom. Pridajte soľ a mleté korenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetky kusy rovnomerne pokryli.
  5. Na plech na pečenie rozložte batáty do jedinej vrstvy a dajte ich do rúry. Pečte približne 25-30 minút, kým nebudú jemné a zlaté.
  6. Počas pečenia batátov pripravte cibuľu a cesnak. Cibulu nakrájajte na tenké prúžky a cesnak nasekajte na jemno.
  7. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibulu aj cesnak, pričom ich orestujte do zlata.
  8. Filé osolte a okoreňte podľa vlastného uváženia.
  9. Na druhej panvici rozohrejte olivový olej a opečte srnčie filé z oboch strán do požadovanej úrovne prepečenia.
  10. Zmiešajte orestovanú cibuľu a cesnak s pečenými batátmi a podávajte ako prílohu k srnčiemu filé.

Užite si svoju výnimočnú srnčiu panenku s restovanými batátmi! Dobru chuť!

 

Kuracie prsia s olivami

Kuracie prsia s olivami

Čítať viac »

Srnčia panenka s pečenými batátmi - 2

2) Srnčia panenka s pečenými batátmi

Ingrediencie:

  • 500 g srnčieho filé
  • 2-3 väčšie batáty (sladké zemiačky)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička medu (voliteľne)

Postup:

Príprava batátov:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Ošúpte batáty a nakrájajte ich na kocky (približne 2 cm).
  3. Pripravte plech – vyložte ho papierom na pečenie.
  4. Položte batáty na plech, pridajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko starostlivo premiešajte.
  5. Pečte batáty v predhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nebudú zlatisté a jemné. Po polovici pečenia ich môžete otočiť, aby sa rovnomerne upiekli.

Príprava srnčieho filé:

  1. Očistite srnčie filé od prebytočného tuku a blán.
  2. Osoľte a okoreňte ho z oboch strán.
  3. Na panvici rozohrejte maslo s troškou olivového oleja. Pridajte rozmarín a krátko ho osmahnite, aby uvoľnil svoju arómu.
  4. Opečte filé na panvici z každej strany približne 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú kôrku. Filé by malo byť vnútorné stredne prepečené (medium rare). Pre najlepšie výsledky používajte teplomer na mäso (ideálna teplota je okolo 55 °C).
  5. Odstráňte filé z panvice a nechajte ho odpočívať niekoľko minút, aby sa šťavy usadili.
Servírovanie:
  1. Nakrájajte srnčie filé na plátky.
  2. Na tanier servírujte pečené batáty a vedľa uložte plátky filé.
  3. Ozdobte čerstvým rozmarínom alebo bylinkami podľa vlastných preferencií.

A máte hotovo! Srnčia panenka s restovanými batátmi je chutné jedlo, ktoré sa hodí na zvláštne príležitosti aj na víkendové obedy. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Bublinka píše:

    Toto jedlo vyzerá úžasne! Srnčia panenka a batáty sú perfektná kombinácia. Milujem, keď sa všetky chute spoja a vytvoria niečo výnimočné. Určite to vyskúšam na víkend. Ďakujem za skvelý recept!

  2. Kocúrik123 píše:

    Wow, aké chutné! Nikdy som neskúšal srnčiu panenku, ale po tomto recepte to určite skúsim. Batáty vyzerajú tiež veľmi lákavo. Som nadšený z nových kulinárskych zážitkov!

  3. SlnečnýDeň píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Srnčia panenka s pečenými batátmi znie fantasticky a určite poteší moju rodinu. Mám rád jednoduché, ale chutné jedlá. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JasnýHorizon píše:

    Nádherné jedlo! Srnčia panenka s batátmi znie ako perfektné spojenie chuti a zdravia. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre svojich priateľov na večeru!

  5. MaličkáBublina píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Pečené batáty sú moja obľúbená príloha a so srnčou panenkou to musí byť dokonalé. Určite to skúsim čoskoro, už sa teším na tú chuť!

  6. ŠťastnýKocúr píše:

    Srnčia panenka s pečenými batátmi vyzerá famózne! Zbožňujem nové recepty a tento sa mi páči. Vďaka za podrobný postup, určite to pripravím pre rodinu.

  7. Cukríček22 píše:

    To vyzerá tak dobre! Srnčia panenka je skvelý výber a pečené batáty sú úžasné. Mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu, ale pôsobia výnimočne ako toto. Veľké ďakujem za recept!

  8. VeselýDrobček píše:

    Tento recept je skutočne inšpiratívny! Srnčia panenka so sladkými zemiakmi je kombinácia, ktorú musím vyskúšať. Cítim tú vôňu už teraz! Neviem sa dočkať večere s týmto úžasným jedlom.

  9. JasnáHviezda píše:

    Srnčia panenka s pečenými batátmi znie ako báječné jedlo pre každého gurmána! Už som si pripravil zoznam ingrediencií a určite to vyskúšam tento víkend.

  10. PohodovýRybár píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Kombinácia srnčej panenky a sladkých zemiakov je niečo nové pre mňa, ale veľmi lákavé. Určite ho zaradím do svojich obľúbených receptov.

  11. MilovníkKuchyne píše:

    Toto jedlo vyzerá skvele a zdravšie voľby sú vždy vítané! Srnčia panenka má úžasnú chuť a verím, že aj s pečenými batátmi bude delikátna.