FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

Srnčia panenka s pečenými batátmi.

Ingrediencie:

  • 500 g srnčej panenky
  • 4 stredne veľké batáty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

 

FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

Postup:

  1. Pripravte si panenku a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C.
  3. Batáty ošúpajte a nakrájajte na hrubé plátky. Umývajte ich vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. Osušte ich papierovou utierkou.
  4. Batáty vložte do veľkej misy a oblievajte ich olivovým olejom. Pridajte soľ, čerstvo mleté korenie a premiešajte, aby sa všetky kúsky rovnomerne obaľovali.
  5. Na plech s pečením rozložte batáty v jednej vrstve a vložte ich do rúry. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
  6. Počas pečenia batátov pripravte cibuľu a cesnak. Nakrájajte cibuľu na jemné prúžky a cesnak jemne nasekajte.
  7. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  8. Panenku osolte a okoreňte podľa chuti.
  9. Na druhej panvici rozohrejte olivový olej a opečte srnčiu panenku z oboch strán do mierna prepečenia.
  10. Zmiešajte orestovanú cibuľu a cesnak s pečenými batátmi a podávajte ako prílohu k srnčej panenke.

Užite si svoju vynikajúcu srnčiu panenku s pečenými batátmi! Bon appétit!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g srnčej panenky
  • 2-3 veľké batáty (sladké zemiaky)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička medu (voliteľne)

Postup:

Príprava batátov:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Ošúpte batáty a nakrájajte ich na kocky (približne 2 cm).
  3. Pripravte plech – vyložte ho papierom na pečenie.
  4. Položte batáty na plech, pridajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  5. Pečte batáty v predhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nebudú zlatisté a jemné. Po polovičke pečenia ich môžete otočiť, aby sa rovnomerne upiekli.

Príprava srncej panenky:

  1. Očistite srnčiu panenku od prebytočného tuku a blán.
  2. Osoľte a okoreňte ju z obidvoch strán.
  3. Na panvici rozohrejte maslo s trochou olivového oleja. Pridajte rozmarín a nechajte ho krátko osmažiť, čím uvoľní svoju arómu.
  4. Opečte panenku na panvici z každej strany asi 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú kôrku. Panenka by mala byť vnútri stredne prepečená (medium rare). Pre najlepšie výsledky používajte teplomer na mäso (ideálna teplota je okolo 55 °C).
  5. Odstráňte panenku z panvice a nechajte ju oddýchnuť na niekoľko minút, aby sa šťavy usadili.

Servírovanie:

  1. Nakrájajte srnčiu panenku na plátky.
  2. Na tanier servírujte pečené batáty a vedľa uložte plátky panenky.
  3. Ozdobte čerstvým rozmarínom alebo bylinkami podľa chuti.

A máte hotovo! Srnčia panenka s pečenými batátmi je lahodné jedlo, ktoré sa hodí na špeciálne príležitosti i na víkendové obedy. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Bublinka píše:

    Toto jedlo vyzerá úžasne! Srnčia panenka a batáty sú perfektná kombinácia. Milujem, keď sa všetky chute spoja a vytvoria niečo výnimočné. Určite to vyskúšam na víkend. Ďakujem za skvelý recept!

  2. Kocúrik123 píše:

    Wow, aké chutné! Nikdy som neskúšal srnčiu panenku, ale po tomto recepte to určite skúsim. Batáty vyzerajú tiež veľmi lákavo. Som nadšený z nových kulinárskych zážitkov!

  3. SlnečnýDeň píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Srnčia panenka s pečenými batátmi znie fantasticky a určite poteší moju rodinu. Mám rád jednoduché, ale chutné jedlá. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JasnýHorizon píše:

    Nádherné jedlo! Srnčia panenka s batátmi znie ako perfektné spojenie chuti a zdravia. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre svojich priateľov na večeru!

  5. MaličkáBublina píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Pečené batáty sú moja obľúbená príloha a so srnčou panenkou to musí byť dokonalé. Určite to skúsim čoskoro, už sa teším na tú chuť!

  6. ŠťastnýKocúr píše:

    Srnčia panenka s pečenými batátmi vyzerá famózne! Zbožňujem nové recepty a tento sa mi páči. Vďaka za podrobný postup, určite to pripravím pre rodinu.

  7. Cukríček22 píše:

    To vyzerá tak dobre! Srnčia panenka je skvelý výber a pečené batáty sú úžasné. Mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu, ale pôsobia výnimočne ako toto. Veľké ďakujem za recept!

  8. VeselýDrobček píše:

    Tento recept je skutočne inšpiratívny! Srnčia panenka so sladkými zemiakmi je kombinácia, ktorú musím vyskúšať. Cítim tú vôňu už teraz! Neviem sa dočkať večere s týmto úžasným jedlom.

  9. JasnáHviezda píše:

    Srnčia panenka s pečenými batátmi znie ako báječné jedlo pre každého gurmána! Už som si pripravil zoznam ingrediencií a určite to vyskúšam tento víkend.

  10. PohodovýRybár píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Kombinácia srnčej panenky a sladkých zemiakov je niečo nové pre mňa, ale veľmi lákavé. Určite ho zaradím do svojich obľúbených receptov.

  11. MilovníkKuchyne píše:

    Toto jedlo vyzerá skvele a zdravšie voľby sú vždy vítané! Srnčia panenka má úžasnú chuť a verím, že aj s pečenými batátmi bude delikátna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *