Francúzka bageta recept

Francúzska bageta je lahôdka, ktorú považujeme za nemožné vylepšiť. Táto tradícia je jednoducho perfektná v každom ohľade. A teraz vám predvedieme, ako si ju môžete pripraviť aj vo vlastnej kuchyni.

 

Recept na francúzsku bagetu

Postup:

1. V mise skombinujte 500 g múky, 10 g soli a 7 g droždia.

2. Pridajte 350 ml teplej vody a miešajte, kým sa ingrediencie nezačnú spájať. Potom premiestnite na pracovnú plochu a vypracujte hladké cesto.

3. Cesto nechajte kysnúť pri izbovej teplote približne 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezvýši dvojnásobne.

4. Po vykysnutí cesto vyvaľkajte na doske do tvaru bagety a zrolujte ho do valčeka.

Kuracie stehná – Fitness recept

Kuracie stehná – Fitness recept

Čítať viac »

5. Postriekajte bagetu vodou z rozprašovacej fľaše a nechajte ju kysnúť na polovičnom povrchu po dobu 30 minút.

6. Predhrejte rúru na 220°C. Tesne pred pečením rovnomerne postriekajte povrch bagety vodou.

7. Pečte približne 30 až 35 minút, až kým nezíska pevný a chrumkavý povrch.

8. Po vychladnutí je možné ju podávať ako prílohu k polievke alebo ju využiť na prípravu klasického francúzskeho sendviča.

A to je všetko! Teraz máte vlastnoručne upečenú francúzsku bagetu, ktorá je rovnako lahodná ako tá z vašej obľúbenej pekárne. Ďakujeme, že ste si našli čas na čítanie a prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *