Grilovaná zelenina na panvici

S mužom na chalupe, aksa nudíme tak radi grilujeme. No a zeleniny v záhradke je stále dosť tak si prapavíme na dnes grilovaný zeleninu. Ja ju mám radšej so šťavou, tak nie na grile ale pridám pod ňu panvicu. Vy si ju môžete normálne spraviť aj doma na sporáku. Výber je na vašom rozhodnutí.

Veľký rozdiel v chuti tam nenájdete. Poďme na to.

Ptrebujeme:

  • 1 ks baklažánu
  • 1 ks cukety
  • 2 červené cibule
  • 3 paradajky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 g hnedých šampiónov
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej

 

Grilovaná zelenina na panvici

Cuketu si s baklažánom nakrájame na tenké. Dôjladne ich posolíme a necháme odstáť nech pustia vodu.

Cibuľu si nakrájajte na hrubšie kolieska. A šampiňóny som si nakrájama na plátky. Iba hlavičky nožky vyhodíme. Ja ich nejem.

Vysušenú zeleninu (baklažán a cuketu) otrepeme od soli a usušíme utierkou.
Na panvicu som si dala olej a pražial som z oboch strán prv cuketu z baklažánom. Vyberieme a postupujeme, tak že vždy len jednu zeleninu pečieme. No a potom tenké plátky paradajok, šampiňónov a cibuľu.

Pridala som na koniec pretlačený cesnak a a ešte 2 PL oleja. To som povarila na panvici tak dve minútky a cesnakom v oleji som poliala zvyšok zeleniny. Dodá to skvelú chuť.

 

Grilovaná zelenina na elektrickom grile – recept

Vyššie uvedenú zeleninu môžte pogrilovať aj na elektrickom grile.
Nepotrebujete k tomu niť zvlýste. Len mať na gril a zeleninu.

Ja to robím tak, že si rozpálim gril a troška ho pomastím rastlinným olejom. Náledne ukladám zeleninu, ktorú si nakrájame. Ja pri elektrickom grile začínam s grilovaním cibule. a až potom idem na cuketu a baklažán. Všetko dokladne pogrilujem a podávam. Ako som už spímnala postup je rovnaký ako pri klasickém grile s ohňom. A grilovaná zelenina na elektrickom grile je hotová.

 

Grilovaná zelenina na plynovom grile – recept

Pri plynovom grile je to trocha zložitejšie. Mali sme americký gril California a mne sa páčil. No práca na ňpm mala niekoľko výhod aj nevýhod. Ako výhodu by som zaradila to, že nemusím rozohrievať oheň oproti klasickému grilu. No nevýhoda je, že mi tam chýba tá chuť a pach grilovanosti na ohni. To je veľký mínus.

No a samozrejme postup je následovný.
Všetky zeleninu som si očstila, umyla a nakrájala na kolieksa, plátky.

Začala som prv opekať cuketu a baklažán. Potom cesnak s cibuľkou a na koniec paradajky a posledné šampiňóny. Tie proto aby mi nepustili chuť do oleja a nechutilo všetko za hubami.

Postupne to ukladám na veľký servírovací tanier. Posolím každý kus zeleniny a okorením mletým čiernym korení. Bolo by dobre, ak by ste dali korenie za pomoci mlynčeka. Je to čerstvejšie a chutnejšie.

Podávam s chlebom, hriankou  prajem dobrú chuť.

 

Inšpirujete sa aj pôvodnym video receptom

Recept na zeleninu na panvici – lepšia ako grilovaná │ Zuzana Machová

Varím, že vám môj postup učaroval a tento recept zazdielate medzi vaších známych. Budem rada za každé zdieľanie, ktoré ma posúva ďalej a inšpiruje k lepším jedlám.
Dnes už na mojej stránke môžete ochutnať stovky receptov od vývmyslu sveta. Nikdy som neverila, že sa mi podarí niečo také. Varte priatelia. Vaša drahá a milovaná Lucia. Dobrú chuť.

Grilovanie zeleniny na panvici je skvelý spôsob, ako si vychutnať jej lahodnú chuť aj bez grilu. Tu je návod na prípravu grilovanej zeleniny na panvici:

Potrebujeme:

  • 1 ks baklažánu
  • 1 ks cukety
  • 2 červené cibule
  • 3 paradajky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 g hnedých šampiónov
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Cuketu a baklažán nakrájajte na tenké plátky. Posolte ich a nechajte odstáť, aby pustili vodu.
  2. Cibuľu nakrájajte na hrubšie kolieska a šampiňóny na plátky (odstraňte nožky hlavičiek, ak ich nejíte).
  3. Dobré nasušte a otrepeme z plôch baklažánu a cukety soľou. Nechajte ich uschnúť na utierke.
  4. Na panvicu pridajte olej a opečte z oboch strán najprv cuketu s baklažánom. Potom postupne opečte plátky paradajok, šampiňóny a cibuľu.
  5. Na koniec pridajte pretlačený cesnak a 2 PL oleja. Pár minút povarte na panvici a cesnakovým olejom polejte zvyšnú grilovanú zeleninu. Toto dodá zelenine skvelú chuť.

Teraz môžete vychutnať grilovanú zeleninu pripravenú na panvici. Dobrú chuť!

 

3)

Grilovaná zelenina je vynikajúci a zdravý spôsob, ako obohatiť váš jedálniček. Tento recept na grilovanú zeleninu na panvici je perfektnou voľbou, ktorý si môžete pripraviť na rýchly obed alebo večeru. Na grilovanie môžete použiť množstvo rôznych druhov zeleniny, čím si môžete prispôsobiť recept vašim preferenciám.

Ingrediencie potrebné na recept

Na prípravu grilovanej zeleniny na panvici budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa
  • Olive oil (olivový olej)
  • Soľ a korenie
  • 1čajová lyžička bylinkovej zmesi (napríklad tymián, oregano)

Postup prípravy

Začnite s umývaním a krájaním zeleniny. Cuketu, papriky a baklažán nakrájajte na tenké plátky, cibuľu nakrájajte na mesiačiky. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie a bylinkovú zmes. Potom do zmesi pridajte nakrájanú zeleninu a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja na strednom ohni. Pridajte zeleninu a grilujte ju približne 10-15 minút, alebo pokiaľ sa nezmäkne a nenadobudne zlatistý nádych. Počas grilovania občas premiešajte, aby sa zelenina opiekla rovnomerne.

Grilovanú zeleninu podávajte teplú ako prílohu, alebo ju môžete pridať do šalátov, wrapov alebo ako súčasť vegetariánskeho jedla. S týmto receptom si užijete lahodnú a zdravú grilovanú zeleninu na panvici, ktorú si rýchlo pripravíte.

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kvetinka99 píše:

    Tento recept je skvelý! Grilovaná zelenina na panvici je super nápad. Mám rada, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Určite to vyskúšam, keď budem variť pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Slniečko23 píše:

    Wow, grilovaná zelenina vyzerá fantasticky! Nikdy ma nenapadlo, že to môžem robiť aj na panvici. Určite skúsim tento recept a pozvem aj kamarátov na ochutnávku. Lucie, si úžasná kuchárka!

  3. JankoM píše:

    Lucia, tvoj recept je presne to, čo potrebujem! Grilovanie zeleniny je zdravé a chutné. Zelenina z mojej záhrady sa bude perfektne hodiť. Teším sa na grilovačku s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť všetkým!

  4. MackoP píše:

    Grilovaná zelenina znie výborne! Hlavne s cesnakom a olivovým olejom to musí byť lahodné. Rád varím a tento recept si určite zapíšem do svojho zoznamu obľúbených jedál. Veľká vďaka za tip!

  5. Bublinka2020 píše:

    Toto je skvelý nápad na rýchly obed! Milujem grilovanú zeleninu a tvoj spôsob prípravy vyzerá jednoducho fantasticky. Teším sa, že si urobím takéto jedlo aj doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. RadoslavK píše:

    Skvelý článok, Lucia! Grilovanie zeleniny na panvici znie super jednoducho a chutne. Urobím si to hneď tento víkend na našej rodinnej oslave. Ešte raz díky za tvoje úžasné recepty!

  7. _Zeleninka_22 píše:

    ‘Grilovaná zelenina’ – jedno z najlepších jedál! Tvoj postup je veľmi jasný a ľahko pochopiteľný. Už sa neviem dočkať, až vyskúšam túto kombináciu chutí doma. Si inspiratívna kuchárka!

  8. @Srdiečko_88 píše:

    ‘Grilovanie’ nikdy nebolo jednoduchšie! Mám všetky ingrediencie doma a už sa chystám začať variť podľa tvojho návodu. Ďakujem ti za skvelé tipy na zdravé varenie.

  9. #KuchynskyMajster42 píše:

    ‘Veľmi milý článok!’ Grilovaná zelenina by mala byť súčasťou každého jedla! S týmto receptom určite ohromím svoju rodinu pri večeri. Všetko najlepšie prajem k vareniu!

  10. @JanaZahradnicka píše:

    ‘Grilovanie’ je mojím obľúbeným spôsobom prípravy jedla.’ Tento recept mi pomôže pripraviť niečo rýchle a chutné pre rodinu po dlhom dni práce. Ďakujem ti za túto inšpiráciu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *