Potrebujeme:

– 1 veľkú krkovičku
– zeleninu podľa chuti (napr. zemiaky, mrkva, cibuľa, paprika)
– olivový olej
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti

 

Krkovička s pečenou zeleninou

Postup:

1. Krkovičku očistíme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán zapečieme na panvici s trochou oleja, až kým nezískame zlatistú farbu.

2. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

3. V pekáči si pripravíme zeleninu, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

4. Na zeleninu položíme zapečenú krkovičku a cele to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút.

5. Po upečení krkovičku necháme chvíľu odstáť, následne nakrájame na plátky.

6. Krkovičku s pečenou zeleninou servírujeme na tanieri a zdobíme najlepšie čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *