Krkovička s pečenou zeleninou

Potrebujeme:

– 1 veľkú krkovičku
– zeleninu podľa chuti (napr. zemiaky, mrkva, cibuľa, paprika)
– olivový olej
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti

 

Krkovička s pečenou zeleninou

Postup:

1. Krkovičku očistíme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán zapečieme na panvici s trochou oleja, až kým nezískame zlatistú farbu.

2. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

3. V pekáči si pripravíme zeleninu, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

4. Na zeleninu položíme zapečenú krkovičku a cele to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút.

5. Po upečení krkovičku necháme chvíľu odstáť, následne nakrájame na plátky.

6. Krkovičku s pečenou zeleninou servírujeme na tanieri a zdobíme najlepšie čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na krkovičku:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (cca 150-200 g každý)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na pečenú zeleninu:

  • 2 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu

Postup:

  1. Marinovanie krkovičky:

    • V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, mletú papriku, oregano, soľ a čierne korenie.
    • Dobre premiešajte a natrite touto zmesou krkovičku. Nechajte marinovať minimálne 30 minút (ideálne v chladničke cez noc).
  2. Príprava zeleniny:

    • Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na rovnaké kúsky (cca 2 cm). Cibuľu nakrájajte na štvrtiny, papriku a cuketu na kolieska alebo kocky.
    • Všetku zeleninu vložte do veľkej misky, pridajte olivový olej, soľ, korenie a sušený tymián. Dobre premiešajte, aby sa všetka zelenina obalila v oleji a korení.
  3. Pečenie:

    • Predhrejte trúbu na 200 °C.
    • Na plech vyložte papier na pečenie a rozložte marinovanú krkovičku aj zeleninu.
    • Pečte v predhriatej trúbe asi 30-40 minút, alebo pokiaľ nebude krkovička prepečená a zelenina zlatistá a chrumkavá. Občas premiešajte, aby sa zelenina rovnomerne upiekla.
  4. Podávanie:

    • Krkovičku môžete podávať s upečenou zeleninou na jedinom tanieri. Pre zvýraznenie chuti môžete pokvapkať olivovým olejom alebo balsamico octom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *