Potrebujeme:
– 1 veľkú krkovičku
– zeleninu podľa chuti (napr. zemiaky, mrkva, cibuľa, paprika)
– olivový olej
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti
Krkovička s pečenou zeleninou
Postup:
1. Krkovičku očistíme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán zapečieme na panvici s trochou oleja, až kým nezískame zlatistú farbu.
2. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3. V pekáči si pripravíme zeleninu, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
4. Na zeleninu položíme zapečenú krkovičku a cele to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút.
5. Po upečení krkovičku necháme chvíľu odstáť, následne nakrájame na plátky.
6. Krkovičku s pečenou zeleninou servírujeme na tanieri a zdobíme najlepšie čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!