Grilované bravčové rebierka v marináde

Tu nájdete recept na grilované bravčové rebierka marínované v špeciálnej zmesi:

Nezbytné ingrediencie:

  • 4 kusy bravčových rebierok
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen (na dekoráciu)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa vlastnej chuti)

 

Grilované bravčové rebierka pri príprave marinády

Kroky prípravy:

  1. V hlbokej miske dôkladne spojte sójovú omáčku, med, horčicu, nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie. Týmto získate marinádu pre rebierka.
  2. Umístěte rebierka do veľkej misy a prelejte ich marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, optimálne cez celú noc. Pravidelne ich otočte, aby sa marináda rovnomerne dostala do mäsa.
  3. Pripravte gril na stredne vysokú teplotu. Ak je gril dostatočne rozohriaty, vyberte rebierka z marinády a zbavte ich nadbytočnej marinády.
  4. Grilujte rebierka asi 10-12 minút z každej strany, alebo kým nie sú dostatočne prepečené. Obráťte ich len raz, aby ste zabezpečili šťavnatosť mäsa.
  5. Keďže grily sa líšia, odporúčame použiť teplomer na mäso na kontrolu správneho stupňa prepečenia. Teplota vo vnútri rebierka by mala dosiahnuť 70°C.
  6. Po ugrilovaní nechajte rebierka chvíľu relaxovať, aby sa šťava rozložila. Potom ich môžete servírovať s čerstvým kôprom alebo petržlenom ako dekoráciu.

Príjemnú chuť!

 

 

Druhý recept: Grilované bravčové rebierka na marinovanie

Tu je ďalší recept na grilované bravčové rebierka v marináde:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčových rebierok
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • Čerstvý tymian, nakrájaný na drobno

Kroky prípravy:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, olivový olej, rozdrvený cesnak a drobno nakrájaný tymian.Nálev využiť ako marinádu pre rebierka.
  2. Rebierka ponorte do marinády a nechajte ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny pre lepšiu absorpciu chutí.

Grilovanie rebierok:

Ako upiecť bravčové pliecko?

Ako upiecť bravčové pliecko?

Čítať viac »

  1. Gril predhrejte na strednú teplotu.
  2. Rebierka odkvapte a pripravte grilovaciu mriežku.
  3. Položte rebierka na gril a pečte ich približne 15-20 minút z oboch strán, pričom ich nepodceňujte a pravidelne ich potierajte marinádou.

Podávanie:

  1. Po ugrilovaní nechajte rebierka stáť pár minút, aby sa zachovala šťavnatost mäsa.
  2. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad s restovanou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 50 ml medu
  • 50 ml jablčného octu
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 čajové lyžičky údenej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička chilli prášku (podľa chuti)
  • Soľ podľa vlastného uváženia
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske dôkladne zmiešajte sójovú omáčku, med, jablčný ocot, nasekaný cesnak, údenú papriku, mleté čierne korenie, sušené oregáno, chilli prášok a soľ, kým sa všetky prísady dokonale nespoja.
  2. Marinovanie rebierok:

    • Rebierka poriadne umyte a osušte. Následne ich umiestnite do veľkej misky alebo silného plastového vrecka a zalejte pripravenou marinádou, aby bola rebierka dôkladne obalená. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.
  3. Grilovanie:

    • Pred grilovaním si rozohrejte gril na strednú teplotu. Rebierka vyberte z marinády (sauce si odložte na neskôr) a umiestnite ich na gril. Grilujte ich cca 20-30 minút, pričom občas otáčajte. Počas grilovania potierajte rebierka zvyšnou marinádou, čím dosiahnete chutnú kôrku.
  4. Podávanie:

    • Keď sú rebierka nádherne zlaté a prepečené, vyberte ich z grilu a nechajte chvíľu odpočinúť. Potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie a servírujte teplé, zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
  5. Tipy na servírovanie:

    • Grilované rebierka môžete podávať s čerstvým coleslawom, grilovanou zeleninou alebo chrumkavým chlebom. Skvelou alternatívou je aj barbecue omáčka na namáčanie.

Prajem dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na grilované rebierka vyzerá fantasticky! Určite vyskúšam tú marinádu so sójovou omáčkou a medom. Mám rád, keď sú rebierka šťavnaté a chutné. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ich tak dobre, ako je opísané!

  2. ZuzkaKucharka píše:

    Wow, to vyzerá ako skvelý recept! Mám rada grilovanie s rodinou a tieto rebierka určite prinesú úžasné chute na náš stôl. Teším sa na to, ako ich pripravím s bylinkami a marinádou. Dobrú chuť všetkým!

  3. MiloSvet píše:

    Super nápad na víkendové grilovanie! Rebierka s medom a cesnakom znejú veľmi lákavo. Určite to skúsim a pozvem aj priateľov na dobré jedlo. Ďakujem za tento úžasný recept, teším sa na výsledok!

  4. MačkaVJedle píše:

    Tento recept mi veľmi zaujal! Kombinácia sójovej omáčky a medu je jednoducho perfektná. Už sa neviem dočkať, kedy si ugrilujem vlastné rebierka doma. Dúfam, že budú také šťavnaté a chutné ako na obrázku!

  5. Kvetinka2023 píše:

    Grilované rebierka znie úžasne! Mám rada varenie a tento recept ma inšpiruje pripraviť niečo špeciálne pre rodinu. Teším sa na grilovačku s priateľmi! Ďakujem za zdieľanie tejto chuti.

  6. RoboCestovatel píše:

    Recept je skvelý! Grilované rebierka sú mojou obľúbenou pochúťkou. Pripravím si ich podľa vášho návodu cez víkend a pozvem kamarátov na chutnú večeru. Určite im to bude chutiť!

  7. Svetluska777 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ určite platí aj pre tento recept! Grilovanie je môj obľúbený spôsob varenia v lete. Kombinácia prísad v marináde znie perfektne, teším sa na nové chuťové zážitky s mojimi blízkymi.

  8. 'Petrík&Rebérko' píše:

    ‚Milujem grilované jedlá!‘ Tento recept je presne to, čo som hľadal pre svoje letné BBQ párty. Musím si pripraviť všetko podľa inštrukcií. Neviem sa dočkať toho lahodného výsledku!

  9. 'LáskyBubák' píše:

    ‚Netrpezlivo čakám!‘ Grilované bravčové rebierka sú mojím obľubeným jedlom a tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Zaručene ho vyskúšam už čoskoro.‘

  10. 'ZelenyPalacinkar' píše:

    ‚Toto je skvelý tip!‘ Grilovanie je perfektné pre rodinné stretnutia! Teším sa na pridanie nových chutí do našich tradičných jedál vďaka tomuto receptu.‘