Tu je recept na grilované bravčové rebierka v marináde:
Potrebné suroviny:
- 4 kusy bravčových rebierok
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice horčice
- 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvý kôpor alebo petržlen (na ozdobu)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Grilované bravčové rebierka v marináde
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, horčicu, cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie. Táto zmes bude marináda pre rebierka.
- Vložte rebierka do veľkého misky a nalejte marinádu cez ne. Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc. Občas ich obráťte, aby sa marináda rovnomerne vstrebať do mäsa.
- Pripravte gril na stredne vysokú teplotu. Keď je gril dostatočne rozpálený, vyberte rebierka z marinády a odstráňte nadbytočnú marinádu.
- Grillujte rebierka približne 10-12 minút na každej strane, alebo kým nie sú dobre prepečené. Obráťte ich len raz, aby ste zachovali šťavnatosť mäsa.
- Keďže každý gril je iný, odporúčame použiť teplomer na mäso na overenie správneho stupňa prepečenia. Teplota vnútra rebierka by mala dosiahnuť 70°C.
- Po upečení nechajte rebierka chvíľu oddýchnuť, aby sa šťava rovnomerne rozložila. Potom ich môžete podávať s čerstvým kôprom alebo petržlenom na ozdobu.
Dobrú chuť!
Druhý recept: Grilované bravčové rebierka v marináde
Tu máte recept na grilované bravčové rebierka v marináde:
Suroviny:
- 4 kúsky bravčových rebierok
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- Čerstvý tymian, rozdrobený
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, olivový olej, pretlačený cesnak a rozdrobený tymian. Nálev použite ako marinádu pre rebierka.
- Do marinády ponorte rebierka a nechajte ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa dobre prenikla.
Grilovanie rebierok:
- Predhrejte gril na strednú teplotu.
- Rebierka nechajte odkvapkať a pripravte si grilovaciu mrežu.
- Položte rebierka na gril a pečte ich asi 15-20 minút z každej strany, pričom ich pravidelne obracajte a zahusťujte marinádou.
Podávanie:
- Po ugrilovaní nechajte rebierka ešte pár minút odpočívať, aby mäso bolo šťavnaté.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad restovanou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo šalátom.
Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčových rebierok
- 100 ml sójovej omáčky
- 50 ml medu
- 50 ml jablčného octu
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 čajové lyžičky údenej papriky
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička chilli prášku (podľa chuti)
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava marinády:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, jablčný ocot, nasekaný cesnak, údenú papriku, mleté čierne korenie, sušené oregáno, chilli prášok a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Marinovanie rebierok:
- Bravčové rebierka dobre umyte a osušte. Následne ich vložte do veľkej misky alebo plastového vrecka a zalejte pripravenou marinádou. Uistite sa, že sú rebierka dobre obalené marinádou. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny v chladničke, ideálne cez noc.
-
Grilovanie:
- Pred grilovaním si prehrejte gril na strednú teplotu. Rebierka vyberte z marinády (marinádu si odložte na neskôr) a položte ich na gril. Grilujte ich približne 20-30 minút, pričom občas otáčajte. Počas grilovania potierajte rebierka zvyšnou marinádou, aby sa získala chutná kôrka.
-
Podávanie:
- Keď sú rebierka pekne zlaté a prepečené, vyberte ich z grilu a nechajte chvíľu odpočinúť. Potom ich nakrájajte na jednotlivé kúsky a podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Tipy na podávanie:
- Grilované rebierka môžete podávať s čerstvým coleslawom, grilovanou zeleninou alebo chrumkavým chlebom. Skvelou voľbou je aj barbecue omáčka na namáčanie.
Dobrú chuť!
Tento recept na grilované rebierka vyzerá fantasticky! Určite vyskúšam tú marinádu so sójovou omáčkou a medom. Mám rád, keď sú rebierka šťavnaté a chutné. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ich tak dobre, ako je opísané!
Wow, to vyzerá ako skvelý recept! Mám rada grilovanie s rodinou a tieto rebierka určite prinesú úžasné chute na náš stôl. Teším sa na to, ako ich pripravím s bylinkami a marinádou. Dobrú chuť všetkým!
Super nápad na víkendové grilovanie! Rebierka s medom a cesnakom znejú veľmi lákavo. Určite to skúsim a pozvem aj priateľov na dobré jedlo. Ďakujem za tento úžasný recept, teším sa na výsledok!
Tento recept mi veľmi zaujal! Kombinácia sójovej omáčky a medu je jednoducho perfektná. Už sa neviem dočkať, kedy si ugrilujem vlastné rebierka doma. Dúfam, že budú také šťavnaté a chutné ako na obrázku!
Grilované rebierka znie úžasne! Mám rada varenie a tento recept ma inšpiruje pripraviť niečo špeciálne pre rodinu. Teším sa na grilovačku s priateľmi! Ďakujem za zdieľanie tejto chuti.
Recept je skvelý! Grilované rebierka sú mojou obľúbenou pochúťkou. Pripravím si ich podľa vášho návodu cez víkend a pozvem kamarátov na chutnú večeru. Určite im to bude chutiť!
‘Dobrú chuť’ určite platí aj pre tento recept! Grilovanie je môj obľúbený spôsob varenia v lete. Kombinácia prísad v marináde znie perfektne, teším sa na nové chuťové zážitky s mojimi blízkymi.
‘Milujem grilované jedlá!’ Tento recept je presne to, čo som hľadal pre svoje letné BBQ párty. Musím si pripraviť všetko podľa inštrukcií. Neviem sa dočkať toho lahodného výsledku!
‘Netrpezlivo čakám!’ Grilované bravčové rebierka sú mojím obľubeným jedlom a tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Zaručene ho vyskúšam už čoskoro.’
‘Toto je skvelý tip!’ Grilovanie je perfektné pre rodinné stretnutia! Teším sa na pridanie nových chutí do našich tradičných jedál vďaka tomuto receptu.’