Našiel som niekoľko receptov na grilovanie bravčových rebier na pive, ktoré mi prídu zaujímavé a chutné. Tu sú štyri rozšírené a podrobné recepty, ktoré by vám mohli byť užitočné:
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 1 kg bravčových rebierok
- 1 pohár tmavého piva
- ¼ pohára medu
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica hnedého cukru
- soľ a čierne korenie podľa vlastného výberu
Grilované bravčové rebrá na pive
Návod na prípravu:
- Najprv si pripravte marinádu zmiešaním piva, medu, drveného cesnaku, sójovej omáčky, horčice, hnedého cukru, soli a korenia.
- Vložte rebierka do veľkej misky a polejte ich marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Pripravte gril a zohrejte ho na stredný stupeň tepla.
- Rebierka vyberte z marinády a položte ich na rošt. Občas ich otáčajte a pohybujte, aby sa pekne opiekli z oboch strán.
- Počas grilovania ich môžete natierať zvyšnou marinádou, aby si udržali šťavnatosť a chuť.
- Po približne 30 – 40 minútach, keď sú rebierka dobre prepečené, môžete ich z grilu odstrániť.
- Nechajte rebierka chvíľu odpočívať, aby sa mäsové vlákna uvoľnili.
- Podávajte a vychutnajte si lahodné a krehké medové bravčové rebierka!
Recept 2: Karamelizované bravčové rebierka s pivom a horčicou
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 pohár svetlého piva
- 4 lyžice medu
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice kečupu
- 2 lyžice jablčného octu
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- Olej na opraženie
Návod na prípravu:
- Bravčové rebierka osolte a okoreňte podľa vlastného uváženia.
- V hrnci zahrejte olej a opražte rebierka na oboch stranách, aby sa vytvorila karamelizovaná kôrka. Následne ich vyberte z hrnca.
- Do hrnca vložte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista.
- Pridajte med, horčicu, worcesterskú omáčku, kečup a jablčný ocot. Dobre premiešajte.
- Rebierka vráťte späť do hrnca a pridajte pivo.
- Znížte teplotu a nechajte rebierka dusiť asi 1,5 – 2 hodiny, občas ich otočte a premiešajte v omáčke.
- Počas dusenia sa omáčka zredukuje a rebierka získajú jemnosť a šťavnatosť.
- Akonáhle sú rebierka pripravené, podávajte ich s omáčkou a prílohou podľa vlastného výberu. Môžu skvele doplniť zemiakové knedle alebo grilovanú zeleninu.
Recept 3: Grilované sladko-pikantné bravčové rebierka na pive
Potrebné ingrediencie:
- 2 kg bravčových rebier
- 1 pohár tmavého piva
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- ½ šálky hnedého cukru
- ¼ šálky sójovej omáčky
- ¼ šálky worcesterskej omáčky
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej čiernej papriky
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
Pokyny:
- Pripravte marinádu: v miske dôkladne zmiešajte pivo, cesnak, hnedý cukor, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, paradajkovú pastu, med, olivový olej, sladkú papriku, čiernu papriku a cesnakový prášok. Dobre premiešajte, až kým sa všetky prísady dokopy nespoja.
- Mäso jemne premasírujte, aby sa marináda dostala do všetkých častí.
- Vložte rebierka do veľkej misy, nalejte na ne marinádu a dôkladne premiešajte. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, prípadne cez noc.
- Pred grilovaním vyberte rebierka z marinády a nechajte ich dobre odkvapkať.
- Pripravte si gril na stredné až vysoké teplo.
- Na grile opečte rebierka z oboch strán a pravidelne ich natierajte zostávajúcou marinádou, aby si udržali vlhkosť a chuť. Grilujte približne 20 – 30 minút, alebo kým nebude mäso dostatočne prepečené.
- Akonáhle sú rebierka hotové, vyberte ich z grilu a nechajte chvíľu odpočívať.
- Rozkrájajte na menšie kúsky a podávajte ešte teplé. Môžete pridať akúkoľvek prílohu, ako zemiakové placky alebo rôzne šaláty.
Recept 4: Prírodné bravčové rebierka na pive a mede
Zoznam potrebných surovín:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 1 pohár svetlého piva
- ½ šálky medu
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice soli (hrubej morskej soli)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy:
- V miske dôkladne zmiešajte pivo, med, jablčný ocot, olivový olej, soľ, mletú červenú papriku a čierne korenie.
- Položte rebierka do väčšej misky a polívejte ich marinádou. Nechajte ich marínovať v chladničke minimálne 3 hodiny, alebo ideálne cez celú noc.
- Pražte rebierka na stredne vysokom grile z oboch strán, príležitostne ich otočte, aby sa rovnomerne opiekli.
- Akonáhle sú rebierka správne prepečené, môžete ich z grilu odstrániť.
- Nechajte rebierka chvíľu odpočinúť pred podávaním, aby sa mäsové vlákna uvoľnili a príjemne dochutili.
- Servírujte ako hlavné jedlo s prílohou, ktorou môže byť ryža, pečené zemiaky alebo restovaná zelenina.
Verím, že si tieto recepty obľúbite a prajem vám príjemné grilovanie!
Tieto recepty sú super! Milujem grilovanie a najmä bravčové rebrá. Marináda na pive znie úžasne, určite to skúsim tento víkend. Vďaka za inšpiráciu, nemôžem sa dočkať, kedy si na tom pochutnám!
Wow, tie grilované rebierka vyzerajú fantasticky! Už sa teším, ako ich pripravím pre rodinu. Kombinácia piva a medu mi príde ako skvelý nápad. Určite ich urobím podľa vášho receptu!
Úžasné recepty! Nikdy by ma nenapadlo použiť pivo na marinovanie. To určite pridá na chuti! Ešte si k tomu urobím aj šalát a budem mať dokonalú večeru. Ďakujem za skvelé tipy!
Tento článok ma veľmi potešil! Grilovanie je mojou obľúbenou aktivitou a tieto recepty sú presne to, čo hľadám. Určite vyskúšam kombináciu s jablkovým octom a medom. Už sa teším na grilovačku!
Super nápady na grilovanie! Príprava bravčových rebierok s pivom je geniálna. Odporúčam aj pridať trochu štipľavej papriky pre extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí takisto pripraviť chutné jedlo!
Fantastické recepty na grilované rebierka! Mám rád experimentovanie v kuchyni a tieto inšpirácie sú perfektné pre moju letnú grilovačku s priateľmi. Teším sa, že vyskúšam všetky varianty!
Toto je presne to, čo som potreboval! Grilovanie rebierok je moja špecialita a tieto recepty mi dodali nové nápady. Kombinácia chutí znie neuveriteľne chutne, určite to vyskúšam!
Wow, tieto recepty na grilovanie sú úžasné! Nikdy by ma nenapadlo marinovať rebierka v pive. Určite to vyskúšam na našich rodinných oslavách. Ďakujem za skvelé tipy!
Recepty vyzerajú fantasticky! Znie to ako perfektný plán na víkend. Grilované rebierka sú moje obľúbené a tieto variácie s pivom určite prinesú niečo nové. Teším sa na varenie!
Toto je presne to, čo som hľadal! Grilovanie s priateľmi bude teraz ešte lepšie. Kombinácia piva a medu znie neuveriteľne chutne. Určite sa do toho pustím, ďakujem!
Mmm, recepty sú super! Karamelizované rebrá s horčicou? To musím vyskúšať! Milujem, keď môžem experimentovať s novými chutami pri grilovaní. Určite to bude úspech!
Toto vyzerá ako skvelá zábava na grile! Rád skúšam nové recepty a tie tvoje ma veľmi nadchli. Rebrá na pive budú určite hitom medzi priateľmi!
Super nápady na grilovanie! Mám rada kombináciu sladkého a pikantného, takže tento recept s hnedým cukrom určite vyskúšam. Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo!
– Tento príspevok ma úplne dostal! Grilované rebierka so všetkými tými omáčkami? To je presne to, čo chcem robiť tento víkend. Skvelé inšpirácie pre každého milovníka jedla!
– Úžasné tipy na marinovanie! Som si istý, že mojich priateľov ohromím týmito receptami pri ďalšom grilovaní. Vďaka za skvelé rady a inšpiráciu!
_ Recepty vyzerajú fantasticky a verím, že aj chuti budú skvelé! Môj víkendový plán je jasný – grilovať bravčové rebrá podľa tvojich pokynov. Ďakujem za inšpiráciu!
– Wow, aké lákavé recepty! Nikdy som neskúsil bravčové rebrá marinovať v pive, ale po prečítaní tvojho článku to rozhodne urobím. Neviem sa dočkať tej chuti!