Narazil som na niekoľko receptov na grilovanie bravčových rebier na pive, ktoré sa mi zdajú zaujímavé a chutné. Tu sú štyri dlhšie a podrobné recepty, ktoré by vám mohli poslúžiť:
Potrebné suroviny:
- 1 kg bravčových rebierok
- 1 pohár tmavého piva
- ¼ pohára medu
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica hnedého cukru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Grilované bravčové rebrá na pive
Postup:
- Pripravte marinádu zmiešaním piva, medu, cesnaku, sójovej omáčky, horčice, hnedého cukru, soli a korenia.
- Vložte rebierka do veľkej misky a nalejte marinádu na ne. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
- Pripravte grill a zohrejte ho na strednú teplotu.
- Rebierka vyberte z marinády a umiestnite ich na gril. Občas ich obráťte a krúťte, aby boli pekne prepečené z obidvoch strán.
- Počas grilovania môžete rebierka premazávať zostávajúcou marinádou, aby si zachovali šťavnatosť a chuť.
- Po približne 30 – 40 minútach, keď sú rebierka pekne prepečené, môžete ich odstrániť z grilu.
- Nechajte rebierka chvíľu oddychovať, aby sa mohli mäsové vlákna uvoľniť.
- Servírujte a vychutnajte si delikátne a chrumkavé medové bravčové rebierka!
Recept 2: Karamelizované bravčové rebierka s pivom a horčicou
Potrebné suroviny:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 pohár svetlého piva
- 4 lyžice medu
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice ketchupu
- 2 lyžice jablčného octu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na opraženie
Postup:
- Bravčové rebierka osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci si zohrejeme olej a opražíme rebierka z oboch strán, aby sa na nich vytvorila karamelizovaná vrstva. Potom ich odstráňte z hrnca.
- Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte med, horčicu, worcesterskú omáčku, ketchup a jablčný ocot. Dobre premiešajte.
- Rebiere opäť vráťte do hrnca a pridajte pivo.
- Znížte teplotu a nechajte rebierka dusiť približne 1,5 – 2 hodiny, občas ich obracajte a premiešajte v omáčke.
- Počas dusenia sa omáčka zredukuje a rebierka sa stanú mäkké a šťavnaté.
- Keď sú rebierka hotové, servírujte ich s omáčkou a prílohou podľa vlastného uváženia. Môžu byť skvelým doplnkom k zemiakovým knedľám alebo grilovanej zelenine.
Recept 3: Grilované sladké a pikantné bravčové rebierka na pive
Potrebné suroviny:
- 2 kg bravčových rebierok
- 1 pohár tmavého piva
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- ½ šálky hnedého cukru
- ¼ šálky sójovej omáčky
- ¼ šálky worcesterskej omáčky
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej čiernej papriky
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Pripravte marinádu: v miske zmiešajte pivo, cesnak, hnedý cukor, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, paradajkovú pastu, med, olivový olej, sladkú papriku, čiernu papriku a cesnak v prášku. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Mäso jemne premasírujte, aby sa marináda dostala do všetkých štruktúr.
- Vložte rebierka do veľkej misky, nalejte marinádu na ne a dobre ich premiešajte. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, prípadne cez noc.
- Pred grilovaním vyberte rebierka z marinády a nechajte ich odkvapkať.
- Zároveň si pripravte gril na stredné až vysoké teplo.
- Na grilu opečte rebierka z oboch strán a pravidelne ich premazávajte zostávajúcou marinádou, aby si zachovali vlhkosť a chuť. Grilujte približne 20 – 30 minút, alebo kým sa mäso dostatočne opečie.
- Keď sú rebierka hotové, odstráňte ich z grilu a nechajte chvíľu oddychovať.
- Narežte na menšie porcie a podávajte ešte teplé. Môžete ich doplniť o ľubovoľnú prílohu, ako sú napríklad zemiakové placky alebo šaláty.
Recept 4: Prírodné bravčové rebierka na pive a mede
Potrebné suroviny:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 1 pohár svetlého piva
- ½ šálky medu
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice soľi (hrubej morskej soli)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup:
- V miske zmiešajte pivo, med, jablčný ocot, olivový olej, soľ, mletú červenú papriku a čierne korenie.
- Vložte rebierka do veľkej misky a nalejte marinádu na ne. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 3 hodiny, alebo ideálne celú noc.
- Opečte rebierka z oboch strán na stredne horúcom griile, občas ich obráťte a zabezpečte, aby sa pekne opražili z každej strany.
- Keď sú rebierka dokonale prepečené, môžete ich odstrániť z grilu.
- Nechajte rebierka chvíľu oddychovať pred podávaním, aby sa mäsové vlákna uvoľnili a dochutili.
- Servírujte ako hlavné jedlo s prílohou ako sú ryža, pečené zemiaky alebo opečená zelenina.
Dúfam, že si tieto recepty užijete a prajem príjemné grilovanie!
Tieto recepty sú super! Milujem grilovanie a najmä bravčové rebrá. Marináda na pive znie úžasne, určite to skúsim tento víkend. Vďaka za inšpiráciu, nemôžem sa dočkať, kedy si na tom pochutnám!
Wow, tie grilované rebierka vyzerajú fantasticky! Už sa teším, ako ich pripravím pre rodinu. Kombinácia piva a medu mi príde ako skvelý nápad. Určite ich urobím podľa vášho receptu!
Úžasné recepty! Nikdy by ma nenapadlo použiť pivo na marinovanie. To určite pridá na chuti! Ešte si k tomu urobím aj šalát a budem mať dokonalú večeru. Ďakujem za skvelé tipy!
Tento článok ma veľmi potešil! Grilovanie je mojou obľúbenou aktivitou a tieto recepty sú presne to, čo hľadám. Určite vyskúšam kombináciu s jablkovým octom a medom. Už sa teším na grilovačku!
Super nápady na grilovanie! Príprava bravčových rebierok s pivom je geniálna. Odporúčam aj pridať trochu štipľavej papriky pre extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí takisto pripraviť chutné jedlo!
Fantastické recepty na grilované rebierka! Mám rád experimentovanie v kuchyni a tieto inšpirácie sú perfektné pre moju letnú grilovačku s priateľmi. Teším sa, že vyskúšam všetky varianty!
Toto je presne to, čo som potreboval! Grilovanie rebierok je moja špecialita a tieto recepty mi dodali nové nápady. Kombinácia chutí znie neuveriteľne chutne, určite to vyskúšam!
Wow, tieto recepty na grilovanie sú úžasné! Nikdy by ma nenapadlo marinovať rebierka v pive. Určite to vyskúšam na našich rodinných oslavách. Ďakujem za skvelé tipy!
Recepty vyzerajú fantasticky! Znie to ako perfektný plán na víkend. Grilované rebierka sú moje obľúbené a tieto variácie s pivom určite prinesú niečo nové. Teším sa na varenie!
Toto je presne to, čo som hľadal! Grilovanie s priateľmi bude teraz ešte lepšie. Kombinácia piva a medu znie neuveriteľne chutne. Určite sa do toho pustím, ďakujem!
Mmm, recepty sú super! Karamelizované rebrá s horčicou? To musím vyskúšať! Milujem, keď môžem experimentovať s novými chutami pri grilovaní. Určite to bude úspech!
Toto vyzerá ako skvelá zábava na grile! Rád skúšam nové recepty a tie tvoje ma veľmi nadchli. Rebrá na pive budú určite hitom medzi priateľmi!
Super nápady na grilovanie! Mám rada kombináciu sladkého a pikantného, takže tento recept s hnedým cukrom určite vyskúšam. Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo!
– Tento príspevok ma úplne dostal! Grilované rebierka so všetkými tými omáčkami? To je presne to, čo chcem robiť tento víkend. Skvelé inšpirácie pre každého milovníka jedla!
– Úžasné tipy na marinovanie! Som si istý, že mojich priateľov ohromím týmito receptami pri ďalšom grilovaní. Vďaka za skvelé rady a inšpiráciu!
_ Recepty vyzerajú fantasticky a verím, že aj chuti budú skvelé! Môj víkendový plán je jasný – grilovať bravčové rebrá podľa tvojich pokynov. Ďakujem za inšpiráciu!
– Wow, aké lákavé recepty! Nikdy som neskúsil bravčové rebrá marinovať v pive, ale po prečítaní tvojho článku to rozhodne urobím. Neviem sa dočkať tej chuti!