Grilované bravčové rebrá na pive

Narazil som na niekoľko receptov na grilovanie bravčových rebier na pive, ktoré sa mi zdajú zaujímavé a chutné. Tu sú štyri dlhšie a podrobné recepty, ktoré by vám mohli poslúžiť:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 1 pohár tmavého piva
  • ¼ pohára medu
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Grilované bravčové rebrá na pive

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním piva, medu, cesnaku, sójovej omáčky, horčice, hnedého cukru, soli a korenia.
  2. Vložte rebierka do veľkej misky a nalejte marinádu na ne. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
  3. Pripravte grill a zohrejte ho na strednú teplotu.
  4. Rebierka vyberte z marinády a umiestnite ich na gril. Občas ich obráťte a krúťte, aby boli pekne prepečené z obidvoch strán.
  5. Počas grilovania môžete rebierka premazávať zostávajúcou marinádou, aby si zachovali šťavnatosť a chuť.
  6. Po približne 30 – 40 minútach, keď sú rebierka pekne prepečené, môžete ich odstrániť z grilu.
  7. Nechajte rebierka chvíľu oddychovať, aby sa mohli mäsové vlákna uvoľniť.
  8. Servírujte a vychutnajte si delikátne a chrumkavé medové bravčové rebierka!

 

Recept 2: Karamelizované bravčové rebierka s pivom a horčicou

Potrebné suroviny:

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 pohár svetlého piva
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice ketchupu
  • 2 lyžice jablčného octu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na opraženie

Postup:

  1. Bravčové rebierka osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci si zohrejeme olej a opražíme rebierka z oboch strán, aby sa na nich vytvorila karamelizovaná vrstva. Potom ich odstráňte z hrnca.
  3. Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte med, horčicu, worcesterskú omáčku, ketchup a jablčný ocot. Dobre premiešajte.
  5. Rebiere opäť vráťte do hrnca a pridajte pivo.
  6. Znížte teplotu a nechajte rebierka dusiť približne 1,5 – 2 hodiny, občas ich obracajte a premiešajte v omáčke.
  7. Počas dusenia sa omáčka zredukuje a rebierka sa stanú mäkké a šťavnaté.
  8. Keď sú rebierka hotové, servírujte ich s omáčkou a prílohou podľa vlastného uváženia. Môžu byť skvelým doplnkom k zemiakovým knedľám alebo grilovanej zelenine.

 

Recept 3: Grilované sladké a pikantné bravčové rebierka na pive

Potrebné suroviny:

  • 2 kg bravčových rebierok
  • 1 pohár tmavého piva
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • ½ šálky hnedého cukru
  • ¼ šálky sójovej omáčky
  • ¼ šálky worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej čiernej papriky
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Pripravte marinádu: v miske zmiešajte pivo, cesnak, hnedý cukor, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, paradajkovú pastu, med, olivový olej, sladkú papriku, čiernu papriku a cesnak v prášku. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  2. Mäso jemne premasírujte, aby sa marináda dostala do všetkých štruktúr.
  3. Vložte rebierka do veľkej misky, nalejte marinádu na ne a dobre ich premiešajte. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, prípadne cez noc.
  4. Pred grilovaním vyberte rebierka z marinády a nechajte ich odkvapkať.
  5. Zároveň si pripravte gril na stredné až vysoké teplo.
  6. Na grilu opečte rebierka z oboch strán a pravidelne ich premazávajte zostávajúcou marinádou, aby si zachovali vlhkosť a chuť. Grilujte približne 20 – 30 minút, alebo kým sa mäso dostatočne opečie.
  7. Keď sú rebierka hotové, odstráňte ich z grilu a nechajte chvíľu oddychovať.
  8. Narežte na menšie porcie a podávajte ešte teplé. Môžete ich doplniť o ľubovoľnú prílohu, ako sú napríklad zemiakové placky alebo šaláty.

 

Recept 4: Prírodné bravčové rebierka na pive a mede

Potrebné suroviny:

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 1 pohár svetlého piva
  • ½ šálky medu
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi (hrubej morskej soli)
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia

Postup:

  1. V miske zmiešajte pivo, med, jablčný ocot, olivový olej, soľ, mletú červenú papriku a čierne korenie.
  2. Vložte rebierka do veľkej misky a nalejte marinádu na ne. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 3 hodiny, alebo ideálne celú noc.
  3. Opečte rebierka z oboch strán na stredne horúcom griile, občas ich obráťte a zabezpečte, aby sa pekne opražili z každej strany.
  4. Keď sú rebierka dokonale prepečené, môžete ich odstrániť z grilu.
  5. Nechajte rebierka chvíľu oddychovať pred podávaním, aby sa mäsové vlákna uvoľnili a dochutili.
  6. Servírujte ako hlavné jedlo s prílohou ako sú ryža, pečené zemiaky alebo opečená zelenina.

Dúfam, že si tieto recepty užijete a prajem príjemné grilovanie!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *