Halušky do paradajkovej polievky

Halušky do paradajkovej polievky sú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý je ideálny na chladnejšie dni. Niektorí pripravujú paradajkovú polievku s kuskusom, iní zas pridávajú ryžu. To predstavuje našu slovenskú klasiku. No najlepšie sú určite s haluškami, avšak treba ich pripraviť o niečo maslovejšie.

Tu je návod na prípravu:

Na halušky budete potrebovať:
– 2 hrnčeky hladkej múky
– 1 vajce
– štipku soli
– vodu

Na paradajkovú polievku potrebujete:
– 1 cibuľu
– 2 paradajky
– cesnak
– olej
– soľ, paprika, rasca, cukor

Príprava halušiek do paradajkovej polievky

Postup:
1. Na začiatok si rozohrejte olej a na ňom osmahnite nasekanú cibuľu s cesnakom.
2. Potom pridajte pokrájané paradajky spolu s soľou, paprikou, rascou a cukrom. Zalejte vodou a varte približne 15 minút.
3. Medzitým si pripravte cesto na halušky zmiešaním múky, vajca, soli a vody. Cesto by malo byť dostatočne husté na to, aby ste ho mohli pretlačiť cez dierovanú formu alebo strúhadlo na halušky.
4. Vytláčajte cesto do vriacej vody a varte asi 5 minút, kým sa halušky nevyplávajú na povrch.
5. Uvarené halušky servírujte do misiek, polejte paradajkovou polievkou a podávajte.

Dobrú chuť!

Halušky do paradajkovej polievky-2

2) Halušky do paradajkovej polievky

Halušky sú obvyklým jedlom v slovenskej kuchyni a sú mimoriadne obľúbené nielen medzi domácimi, ale aj medzi turistami. Pripravenie halušiek do paradajkovej polievky je výborný spôsob, ako jedlo obohatiť o nové chute a textúry. Tento recept vám ukáže, ako si môžete halušky ľahko a chutne pripraviť.

Rebierka na ražni s bylinkami

Rebierka na ražni s bylinkami

Čítať viac »

Ingrediencie na halušky

Na halušky do paradajkovej polievky si pripravte:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 malé vajce
  • ¼ šálky vody
  • 1 štipka soli

Toto množstvo zabezpečí, že halušky budú dostatočne jemné a lahodné.

Postup prípravy

Najprv sa zamerajte na cesto na halušky. V miske zmiešajte múku so soľou, pridajte vajce a vodu. Cesto dôkladne premiešajte, až kým nebude úplne hladké a elastické. Následne, pomocou strúhadla alebo halušníka, vytvorte malé kúsky cesta, ktoré padajú priamo do vriacej vody. Halušky sú hotové, ak sa objavia na povrchu.

Po uvarení halušiek ich vmiešajte do predpripravenej paradajkovej polievky. Polievku si môžete dochutiť podľa vlastného vkusu soľou, korením a bylinkami. Halušky skvele dopĺňajú chuť paradajok a vytvárajú spolu jedinečné, povzbudzujúce a chutné jedlo.

Vyskúšajte tento recept na halušky do paradajkovej polievky a prekvapte seba i svojich blízkych touto regionálnou špecialitou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Kazimir04 píše:

    Recept na halušky do paradajkovej polievky vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam, znie to ako skvelá pochúťka na chladné dni.

  2. Csarova píše:

    Halušky sú tradičným jedlom v slovenskej kuchyni, ktoré sa teší obľube nielen medzi domácimi, ale aj medzi návštevníkmi. Pripraviť ich do paradajkovej polievky je skvelý spôsob, ako obohatiť jedlo o chuti a textúry. Tento recept vám ukáže, ako si môžete halušky pripraviť jednoducho a chutne.