Cestoviny s tuniakom

Ako chutnálo by vytvoriť skvelé jedlo s cestovinami a tuniakom? Tu máte jednoduchý a chutný recept na cestoviny s tuniakom:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. špagety, penne alebo farfalle)
  • 2 konzervy tuniaka v oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 1 polotovar zeleného korenia alebo zelené korenie podľa chuti
  • 250 ml paradajkového pretlaku alebo omáčky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvé petržlenové lístky

 

Cestoviny s tuniakom

Postup:

  1. V hrnci si pripravte osolenú vodu a uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Potom ich scedíme.
  2. Medzitým si na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké.
  3. Pridáme tuniaka s olejom z konzervy a orestujeme ho ešte pár minút, aby sa prehrial.
  4. Pridáme paradajkový pretlak (alebo omáčku) a zelené korenie. Premiešame a necháme povariť 5-10 minút, kým sa omáčka zahustí.
  5. Zohrejte už uvarené cestoviny vo vnútri omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Prípadne môžete pridať trochu vody z cestovín, ak je omáčka príliš hustá.
  6. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávame teplé a ozdobíme čerstvými petržlenovými lístkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *