Ako chutnálo by vytvoriť skvelé jedlo s cestovinami a tuniakom? Tu máte jednoduchý a chutný recept na cestoviny s tuniakom:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napr. špagety, penne alebo farfalle)
- 2 konzervy tuniaka v oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá cibuľa
- 1 polotovar zeleného korenia alebo zelené korenie podľa chuti
- 250 ml paradajkového pretlaku alebo omáčky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
- čerstvé petržlenové lístky
Cestoviny s tuniakom
Postup:
- V hrnci si pripravte osolenú vodu a uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Potom ich scedíme.
- Medzitým si na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké.
- Pridáme tuniaka s olejom z konzervy a orestujeme ho ešte pár minút, aby sa prehrial.
- Pridáme paradajkový pretlak (alebo omáčku) a zelené korenie. Premiešame a necháme povariť 5-10 minút, kým sa omáčka zahustí.
- Zohrejte už uvarené cestoviny vo vnútri omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Prípadne môžete pridať trochu vody z cestovín, ak je omáčka príliš hustá.
- Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávame teplé a ozdobíme čerstvými petržlenovými lístkami.
Dobrú chuť!