Halušky z pohánkovej múky

Halušky z pohánkovej múky predstavujú jednoduchý a lahodný recept, ktorý vychádza z bohatých tradícií slovenského kulinárskeho umenia. Tieto halušky sa zvyčajne servírujú s kyslou smotanou alebo dusenými hubami a tvoria skvelú alternatívu k klasickým zemiakovým haluškám.

Pohánkové halušky sú navyše výbornou voľbou pre ľudí trpiacich celiakiou alebo inými intoleranciami voči lepku.

Na prípravu halušiek z pohánkovej múky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 šálka pohánkovej múky
– 1 šálka vody
– soľ podľa vlastného uváženia

Halušky z pohánkovej múky

Postup:

1. V hrnci zahrejte vodu a pridajte soľ.
2. Akonáhle voda začne vrieť, nasypte pohánkovú múku a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
3. Cesto pretláčajte cez sitko priamo do vriacej vody, čím vytvoríte halušky.
4. Varíme približne 5-7 minút, kým halušky vyplávajú na hladinu.
5. Následne ich sceďte a podávajte s omáčkou alebo prílohou podľa vašich preferencií.

Halušky z pohánkovej múky sú zdravou alternatívou k bežným haluškám, a takisto skvelou voľbou pre tých, ktorí preferujú bezlepkovú diétu. Prajeme dobrú chuť!

Polievka z ovsených vločiek s vajcom

Polievka z ovsených vločiek s vajcom

Čítať viac »

Halušky z pohánkovej múky-2

2) Halušky z pohánkovej múky

Halušky sú obľúbeným slovenským pokrmom, ktorý si našiel miesto v mnohých domácnostiach. Tieto chutné cestoviny, známe svojou nenáročnou prípravou, sa často podávajú s rôznymi omáčkami alebo syrom. Dnes sa pozrieme na alternatívu, ktorá určite osloví aj priaznivcov zdravého stravovania – halušky z pohánkovej múky.

Ingrediencie na halušky z pohánkovej múky

Na to, aby ste pripravili výborné halušky z pohánkovej múky, potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 250 g pohánkovej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 200 ml vody (môžete pridať viac podľa potreby)
  • Maslo alebo olej na servírovanie
  • Strúhaný syr (napríklad bryndza) na posypanie

Postup na prípravu halušiek

Príprava halušiek je skutočne jednoduchá a zaberie len niekoľko minút. Postupujte takto:

  1. V miske zmiešajte pohánkovú múku so soľou.
  2. Pridajte vajcia a vodu a zamiešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať viac vody.
  3. Na hrnci s osolenou vodou priveďte vodu do varu. Pomocou lyžice alebo haluškového sitka vložte cesto do vriacej vody.
  4. Halušky sú pripravené, keď vyplávajú na povrch. Nezabudnite ich variť ešte asi 2-3 minúty.
  5. Po uvarení halušky sceďte a podávajte s maslom alebo olejom a posypte strúhaným syrom.

Halušky z pohánkovej múky predstavujú skvelú voľbu pre tých, ktorí dbajú na zdravú stravu, a sú navyše chutné a sýte. Vyskúšajte tento recept a odkryte nové chute tradičného slovenského jedla!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Avatar of Lukas Mikus Lukas Mikus píše:

    Toto nie je slovenské jedlo! Vážne sa to snažíte tvrdiť? Neskutočná krivda voči slovenskej kuchyni.

    1. Avatar of 😍 Annicka 🔥 😍 Annicka 🔥 píše:

      Halušky sú určite slovenská kuchyňa. A toto je alternatívou ku klasickým haluškám.