Halušky z pohánkovej múky

Halušky z pohánkovej múky sú jednoduchý a chutný recept, ktorý pochádza z tradícií slovenskej kuchyne. Tieto halušky sú zvyčajne podávané s kyslou smotanou alebo dusenými hubami a predstavujú výbornú alternatívu k tradičným zemiakovým haluškám.

Z pohánkovej múky sú navyše vhodné aj pre tých, ktorí trpia celiakiou alebo majú iné intolerancie na lepok.

Na prípravu halušiek z pohánkovej múky budete potrebovať tieto zložky:

– 1 šálka pohánkovej múky
– 1 šálka vody
– soľ podľa chuti

 

Halušky z pohánkovej múky

Postup:

1. V hrnci zohrejte vodu a pridajte soľ.
2. Keď voda začne variť, pridajte pohánkovú múku a premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
3. Cesto rukou pretlačte cez síto priamo do vriacej vody, aby ste vytvorili halušky.
4. Varíme približne 5-7 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch.
5. Potom ich sceďte a podávajte s vybraným omáčkou alebo prílohou podľa vašich preferencií.

Halušky z pohánkovej múky sú zdravá alternatíva k bežným haluškám a skvelá voľba pre tých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *