Hlivový perkelt bez smotany

Hlivový perkelt bez smotany predstavuje vynikajúcu alternatívu na oběd. Niekedy sa mi stáva, že nemám smotanu na varenie po ruke a hľadanie iných možností je poriadna výzva. Múka zmiešaná s mliekom nie je najlepším riešením. Preto sa mi recepty bez smotany veľmi zapáčili.

Na prípravu hlivového perkeltu bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g hlivy
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– 500 ml zeleninového vývaru
– 1 lyžica octu

Hlivový perkelt bez smotany

Postup:

1. Hlivy dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.

2. Na rozohriatom oleji osmažte cibuľu s cesnakom, až kým nezpriehľadnejú.

3. Pridajte hlivy a za občasného miešania ich opražte na strednom ohni približne 10 minút.

4. Pridajte soľ, korenie, papriku a múku a poriadne premiešajte.

5. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Potom znížte plameň a nechajte perkelt pomaly dusiť asi 20 minút.

6. Pred dokončením pridajte ocot a dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Tvarohový koláč so snehom

Tvarohový koláč so snehom

Čítať viac »

Perkelt podávajte horúci s prílohou podľa svojho výberu. Prajem dobrú chuť!

Hlivový perkelt bez smotany-2

2) Hlivový perkelt bez smotany

Hlivový perkelt predstavuje klasické jedlo, ktoré uchváti každého milovníka húb. Tento recept bez smotany ponúka ľahšiu variantu tohto chutného pokrmu, pričom zachováva všetky jeho nezabudnuteľné chute. Kombináciou čerstvých hlív a korenín vytvoríte vynikajúce a voňavé jedlo, ktoré sa hodí na akúkoľvek oslavu.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu hlivového perkeltu bez smotany budete potrebovať:

  • 500 g čerstvých hlív
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 0,5 litra zeleninového vývaru
  • Čerstvé bylinky na dekoráciu

Postup: Príprava hlivového perkeltu

Začnite s tým, že si nakrájate cibuľu a cesnak na drobno. V hlbokom hrnci na oleji krátko opražte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú žiariť vôňou. Potom pridajte nakrájané hlivy a zemiaky, pričom zmes dôkladne premiešajte.

Posypte sladkou paprikou a nezabudnite na soľ a čierne korenie. Následne pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes dusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa zemiaky a hlivy zmäknú.

Po tejto dobe môžete jedlo servírovať. Hlivový perkelt bez smotany je výborný s čerstvým chlebom alebo samostatne. Nezabudnite ho dozdobiť čerstvými bylinkami pre ešte intenzívnejší zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Adela Kopecka píše:

    Recept na hlivový perkelt je úžasný! Rada by som ho vyskúšala.

  2. Teodor95 píše:

    Hlivový perkelt bez smotany znie skvelo, mám rada tradičné jedlá!

  3. Ohrasko píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam!

  4. Timotej Vircikova píše:

    Hlivový perkelt je moje obľúbené jedlo, a tento recept bez smotany je skvelý nápad!